Locuri și situații din care copiii pot lua păduchi de cap

Locuri si situatii din care copiii pot lua paduchi de cap

Locuri și situații din care copiii pot lua păduchi de cap

Paduchii de cap sunt insecte cu 6 picioare, mici si nedorite, care isi stabilesc culcusul in podoaba capilara a copiilor si adultilor. Pentru ca se transmit prin contactul direct dintre doua capete, copiii sunt cei mai expusi la transmiterea lor.

Iata locurile si situatiile din care copiii pot contacta paduchi de cap ... atentie!

veti citi
Locuri și situatii din care poti lua păduchi de cap
Cum scapăm de păduchi?

Locuri și situatii din care poti lua paduchi de cap

Paduchii de cap sunt insecte cu 6 picioare, mici si nedorite, care isi stabilesc culcusul in podoaba capilara a copiilor si adultilor. Pentru ca se transmit prin contactul direct dintre doua capete, copiii sunt cei mai expusi la transmiterea lor. Fie ca ca se cunosc de mult timp, alearga si se joaca impreuna, fie ca se cunosc de cateva minute, se intampla ca cei mici sa petreaca mult timp apropiati.

Locurile si situatiile din care copiii pot contacta paduchii de cap sunt surprinzator de multe si de variate, insa cele mai frecvente sunt gradinitele si scolile. Totusi, ele nu sunt singurele:

Parcuri

Cand esti parinte, parcul devine locul in care copilul tau se imprieteneste cu cei mai multi copii, in fiecare azi alti si alti copii noi. Si tot cand esti parinte, parcul devine pentru tine locul in care socializezi, schimbi impresii, retete, sfaturi si iti lauzi copilul si dumele pe care le face. Totodata, parcul este unul dintre locurile din care copiii pot contacta paduchi de cap de la altii copii. De multe ori alearga, se imbrancesc si isi ating fara sa vrea capetele.

Tabere

Taberele de vara sunt preferate copiilor: cateva zile fara parinti, intr-un loc in care sunt multi copii cu care se pot juca. Pentru parinti, ele sunt un bun prilej sa se mai relaxeze. In acelasi timp, taberele ii ajuta pe cei mici sa se descurce singuri, sa invete sa se lege singuri la sireturi si, mai ales, sa invete sa se comporte si sa socializeze si cu alti copii, in afara de cei cunoscuti lor.

Ofertele pentru taberele de vara sunt complexe si particularizate pe fiecare grupa de varsta si in functie de interesele si nevoile fiecarui copil. Insa, unde sunt multi copii la gramada, exista si posibilitatea transmiterii de paduchi. N-ar fi rau sa fiti precauti si sa ii verificati pe cei mici sau sa le sugerati insotitorilor din tabere sa le faca un control inainte de a porni in aventura. 

Vizite

In general, mersul in vizita este bucuria oricarui copil, mai ales daca cei la care mergeti au si ei copii. In timp ce parintii discuta despre diverse lucruri, de la job, la politica si pana la planificarea vacantelor, cei mici se agita si se joaca diverse jocuri. Vi s-a intamplat ca cei mici sa isi schimbe intre ei hainele sau isi puna palarii pe cap si sa se joace de-a piratii? Inventivitatea este fara limite mai ales cand sunt mici, iar pastrarea unei distante interpersonale este ceva de neinteles pentru ei.

Indiferent de situatiile in care veti fi pusi si de varietatea locurilor din care copilul poate contacta paduchii, este bine sa stiti ca puteti preveni transmiterea paduchilor de cap, fara sa il privati pe cel mic de la joaca sau socializarea cu altii copii:

• Explicati-i copilului sa nu isi imprumute obiectele personale, precum peria de par, clamele, caciula, sapca, palariile

Cum scăpăm de păduchi?

Copilul are paduchi? Scapa de ei cu ulei de nuca de cocos

Uleiul de lavanda: arma impotriva paduchilor

Ce faci daca bebelusul tau are paduchi?

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. cerasela
    cerasela trimis la 2/11/2015

    Foarte bun produsul. Noi l-am folosit la sfatul doamnei educatoare. Si pe urma, cand au disparut toti "miscatorii " au venit si in scoala Printul Paranix si paduchele Ludovic si le-au mai explicat odata copiilor "pe fata " ce le spusesera si parintii acasa "in secret', ca doar scoala nu declara niciodata, in nici un an, prezenta paduchilor, ca, de, e rusine !!!, la scoala de fitze. Ca parca epidemia alege. Actiunea asta ar trebyi facuta mai des si mai pe larg. Sa afle toate mamele fandosite ca paduchii nu sunt un semn de murdarie si nici nu se trateaza cu spirt, sapun sau gaz!!!!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII