Copilul are paduchi? Scapa de ei cu ulei de nuca de cocos

Copilul are paduchi? Scapa de ei cu ulei de nuca de cocos

Copilul are paduchi? Scapa de ei cu ulei de nuca de cocos

Paduchii de cap sunt insecte mici, parazite, care traiesc pe scalp, par si se hranesc cu o cantitate mica de sange din scalp. Insa, in loc de a folosi substance chimice - puteti sa scapati de ei cu ajutorul uleiului de nuca de cocos.

Iata ce trebuie sa stii cand copilul sau chiar bebelusul se confrunta cu invazia paduchilor.

 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Care sunt simptomele ca bebelusul are paduchi?
Cat de frecventi sunt paduchii la bebelusi?
Cum scapam de paduchi in cazul bebelusilor?
Cum sa utilizam ulei de nuca de cocos pentru eliminarea paduchilor?
Ce pot face pentru a impiedica infestarea cu paduchi?

Care sunt simptomele care anunta paduchii?

Cel mai frecvent semn al paduchilor este mancarimea scalpului.

De asemenea, s-ar putea sa apara simptome ale infestarii cu paduchi - insecte mici, fara aripi in par sau mase mici, lipicioase (ouale, numite si lindini) aderente la par. S-ar putea sa observati, de asemenea, umflaturi mici rosii sau zgarieturi.

Cat de frecventi sunt paduchii la copil?

Paduchii de cap sunt cei mai obisnuiti la copiii de varsta prescolara si scolara, in primul rand pentru ca sunt in jurul multor copii. Insa, chiar si bebelusii / copiii mici, pot sa aiba paduchi - fie ca sunt la cresa/camin sau se joaca in preajma altor copii si imprumuta jucarii, etc.

Paduchii sunt extrem de contagiosi. Daca copilul atinge un alt copil care are paduchi (si hai sa fim seriosi: nu putem opri asta, chiar si in cazul bebelusilor), poate sa ii "imprumute". Paduchii sunt, de asemenea, raspanditi atunci cand copiii impartasesc palarii, piepten, esarfe, perii si uneori chiar si jucarii. Paduchii pot trai si pe suprafete moi, astfel incat bebelusul sa poata contracta paduchi daca a fost asezat pe o canapea dupa o persoana cu paduchi.

Cum scapam de paduchi in cazul copilasilor?

Uneori, daca exista un frate sau un adult in casa care este afectat de paduchi, bebelusul poate sa ii "imprumute". In timp ce este posibil sa scoateti paduchii folosind un pieptene special, acesta va zgaria si va va afecta scalpul micutului, ceea ce nu este recomandat. Daca bebelusul are paduchi, acestia ii pot provoca mult disconfort si mancarime. Exista, de asemenea, sansa ca paduchii sa intre in urechile si ochii copilului, daca infestatia este mare.

Proprietatile antibacteriene si antifungice ale uleiului de nuca de cocos va contribui la controlul raspandirii paduchilor si, de asemenea, la prevenirea unei noi infestatii.

Cum sa utilizam ulei de nuca de cocos pentru eliminarea paduchilor?

Utilizati foarte putin otet de cidru de mere pentru a clati parul copilului. Lasati-l sa ramana in par pana cand se usuca in mod natural.

Odata ce otetul s-a uscat, adaugati ulei de nuca de cocos pe parul bebelusului si asigurati-va ca acoperiti tot parul si lasati-l sa actioneze cat mai mult posibil.

Ce pot face pentru a impiedica infestarea cu paduchi?

Nu lasati copiii sa imparta palarii, esarfe, jucarii si piepteni! (Mai usor de zis decat de facut, stim.)

Citeste si: Uleiul de lavanda: arma impotriva paduchilor

Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos

Bebelusii sunt atat de fragili incat alegerea unor produse pentru ei nu este deloc o sarcina usoara pentru parinti. Daca va faceti griji cu privire la substantele chimice si ingredientele utilizate in produsele achizitionate de la magazin, inlocuiti-le cu produse naturale. Acestea sunt blande cu micutul tau, pe langa faptul ca sunt rentabile!

Uleiul de cocos este un produs natural benefic. Este atat de eficient in multe afectiuni dermatologice incat ar fi pacat sa nu profitam de magia sa ... citeste mai departe AICI 

 Forumuri specializate ale comunitatii Desprecopii

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! 
Am nevoie de un baby-sitter...

autor: Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII