Semne si simptome ale unei malformatii congenitale a inimii

Semne si simptome ale unei malformatii congenitale a inimii

Semne si simptome ale unei malformatii congenitale a inimii

 • Desi multi copii cu forme minore ale maladiilor congenitale de inima nu necesita vreun tratament, unii pot avea de timpuriu simptome serioase care vor necesita tratament medical sau chirurgical in primul an de viata. Iata totul despre semnele si simptomele care ar putea sugera o malformatie congenitala a inimii copilasului:
Dupa nastere, primul semn al unei boli congenitale a inimii este adesea prezenta unui murmur cardiac. Un murmur nu este o boala in sine, ci doar un sunet. In timp ce inima pompeaza sangele, creeaza uneori vibratii care sunt auzite prin stetoscop ca un sunet sau ca un murmur.

Nu toate murmurele sunt periculoase

Nu toate murmurele sunt semne de anomalii,  de fapt, murmurele inimii nu indica de obicei prezenta vreunei probleme a inimii. Uneori, un medic poate determina numai cu stetoscopul daca un anumit murmur este semnul unei boli. In alte cazuri, sunt efectuate teste suplimentare,  cum ar fi teste radiografice, electrocardiograme (EKG-uri) sau ecocardiograme,  pentru a ajuta la determinarea precisa a naturii unui murmur.

Desi multi copii cu forme minore ale maladiilor congenitale de inima nu necesita vreun tratament, unii pot avea de timpuriu simptome serioase care vor necesita tratament medical sau chirurgical in primul an de viata.

Un astfel de simptom ar putea fi dificultatile de respiratie provocate de congestionarea plamanilor. Congestionarea este de obicei rezultatul unui flux excesiv de sange din partea stanga in partea dreapta a inimii prin conexiuni anormale intre cele doua parti ale sistemului circulator, cum ar fi existenta unor gauri in inima (cum se intampla in cazul defectului septal ventricular, al defectului septal atrial, al defectului de canal atrioventricular si al ductului arterial patent, patent ductus arteriosus, PDA).
Congestia ar putea fi rezultatul obstructiilor fluxului de sange in partea stanga a inimii, ceea ce duce la o acumulare de sange in vasele care aduc sangele de la plamani (cum se intampla in cazul stenozei aortice, coarctatiei de aorta si al sindromului cardiac hipoplastic stang).

Respiratiile scurte ale acestor copii pot interfera cu capacitatea lor de a se hrani si poate duce la imposibilitatea de a lua in greutate in mod adecvat. Asemenea copii ar putea necesita tratament medical sau o procedura cum ar fi chirurgia sau cateterismul cardiac in primele saptamani de viata.

Alte simptome ale maladiilor congenitale ale inimii au legatura cu cantitatea inadecvata de oxigen transportat de sange.
Acesti copii par de obicei sa aiba o piele albastra, problema numita cianoza. Aceasta se poate datora obstructiei fluxului de sange catre plamani (cum se intampla in atrezia tricuspida sau in atrezia pulmonara) sau din cauza unei gauri in inima ce permite sangelui sarac in oxigen sa curga din partea dreapta in partea stanga a inimii, apoi catre organism (cum se intampla in cazul revenirii venelor pulmonare total anormale sau al anomaliei Ebstein ).

Poate avea legatura si cu o pozitionare anormala (transpozitie) a arterelor care parasesc inma. In oricare dintre aceste cazuri, o cantitate mai mica de sange rosu oxigenat vine de la plamani si o cantitate mare de sange albastru neoxigenat este transportat in organism, ceea ce duce la colorarea pielii in albastru.

 Cititi pe larg despre malformatiile inimii la copii: Malformatiile inimii la copii

Pentru intrebari medicale, si pentru a discuta cu alti parinti care au trecut prin experiente asemanatoare cu copilasii lor, va asteptam sa participati pe forumul Clinica Virtuala DC - unde veti gasi sfaturile medicilor, sfaturile parintilor si multe subiecte de interes medical de ultima ora.

Bolile copilului

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

 Forumuri specializate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


 

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 2 comentarii

 1. katinutza
  katinutzatrimis la 1/7/2011

  Despre stenoza aortica larga prin biscupie la un copil de 1 si 8 luni,ce ar trebuie sa stiu?am fost chemati la control dupa 6 luni

  Raspunde la acest comentariu
 2. d_melli
  d_mellitrimis la 7/5/2009

  bun articolulu , insa nu ati spus esentialul...cum se scapa de tusea seaca? parca asta era si scopul articolului.

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII