Golden Globes 2009 – lectie de moda pe covorul rosu

Golden Globes 2009 – lectie de moda pe covorul rosu

Golden Globes 2009 – lectie de moda pe covorul rosu

  • Ca in fiecare an, Golden Globes este primul eveniment monden de anvergura, cronologic vorbind, la care starurile au ocazia sa atraga atentia admiratorilor, dar si a ziaristilor care nu scapa nicio ocazie de a comenta gafele vestimentare mai mult sau mai putin intentionate.

 Profitand de prestigiul pe care il are evenimentul, unele starlete au incercat sa stearga amintirea trista pe care ne-au provocat-o unele dintre aparitiile lor pe covorul rosu in 2008, acordand o importanta deosebita tinutei, coafurii, machiajului. Pentru altele insa, evenimentul nu a constituit decat un alt prilej pentru a-si etala gusturile excentrice sau indoielnice in ceea ce priveste vestimentatia.

In 2009, Golden Globes s-a transformat, dincolo de traditia cinematografica, intr-un adevarat festival al modei, datorita creatiilor vestimentare ale unor designeri celebri, pentru care au optat celebritatile. Dior, Chanel, Versace, Marchesa, Nina Ricci, Alberta Ferretti etc. sunt doar cateva dintre casele de moda celebre ale caror creatii au fost purtate pe covorul rosu de catre staruri.


Vedeta incontestabila a serii a fost, cel putin din punct de vedere vestimentar, Jennifer Lopez, care a purtat o rochie aurie semnata Marchesa, adecvata perfect denumirii evenimentului, dar si temperamentului divei. Stilistii prezenti au afirmat in unanimitate ca rochia ii venea perfect. Jennifer a atras insa atentia si prin aparita sa alaturi de sotul ei, Marc Anthony, infirmand zvonurile divortului, care au invadat presa in ultima vreme.

O alta aparitie stralucitoare a fost cea a Evei Longoria Parker, intr-o rochie rosie, marca Reem Acra. Nu este prima data cand diva isi alege o tinuta asortata la propriu cu covorul rosu, insa, ca de fiecare data, nuanta ii vine perfect. Una dintre vedetele serii a fost, cu siguranta, si actrita Kate Winslet, care a castigat doua globuri de aur. Spre deosebire de alte evenimente, la care a trecut adesea neobservata, de aceasta data Kate s-a remarcat printr-o tinuta extrem de eleganta, o rochie neagra din satin, simpla, marca YSL, a carei stralucire a fost data de cele cateva diamante Chopard.

Spre incantarea publicului, defilarea vedetelor pe covorul rosu de la Golden Globes a fost spectaculoasa. Eleganta, rafinament, simplitate, naturalete – acestea au fost, se pare, cuvintele cheie de care multe dintre starlete au tinut de aceasta data seama in alegerea tinutelor. Majoritatea au optat pentru rochii monocromatice, in nuante deschise (roz, bleu, crem etc) pe care le-au asortat fie cu bijuterii demne de covorul rosu, fie cu posete in culori contrastante. Au existat insa si exceptii, care au iesit in evidenta, cum a fost tinuta purtata de Heidi Klum – o rochie din material negru intens, accesorizata cu un trandafir rosu imens.

Nuantele de beige, alb, gri deschis au format totusi paleta cromatica a serii, daca ar fi sa facem o statistica a tinutelor pentru care au optat vedetele. In foarte multe cazuri alegerea culorilor deschise nu a fost insa una prea fericita. Daca rochia alba a Salmei Hayek a scos in evidenta intr-un mod placut formele rotunjite ale divei, nu acelasi lucru se poate spune despre rochia purtata de Sandra Bullock, care, in ciuda croielii foarte actuale,  nu a facut decat sa adauge cativa ani in plus la imaginea actritei.

Aceeasi impresie de lipsa de stralucire au facut-o si rochiile purtate de Demi Moore sau Angelina Jolie, staruri care, la alte evenimente mondene, au iesit in evidenta prin eleganta desavarsita a tinutelor. Efectele dezastruoase ale nuantelor deschise, care nu intotdeauna reprezinta alegerea ideala pentru o tinuta de seara, s-au vazut insa cel mai bine in cazul recentelor descoperiri ale cinematografiei – Vanessa Hudgens si Miley Cyrus – care nu au facut decat sa isi ascunda intr-un mod monoton varsta de care are trebui sa fie mandre.


Ca la orice eveniment monden, au existat si destule vedete care au gafat, dand ocazia stilistilor sa comenteze ironic tinutele pe care le-au purtat. Renee Zellweger s-a aflat in fruntea topului celor mai prost imbracate vedete la Golden Globes 2009. Rochia purtata de ea, o creatie semnata Carolina Herrera, a atras atentia prin transparenta topului care lasa sa se vada un soi de corset de un alb murdar, total nepotrivit evenimentului.

Aceesi impresie negativa a facut-o si Beyonce care, ca de obicei, a tinut cu orice pret sa afiseze mai mult decat este cazul. Rochia imbracata de diva pare sa fi fost aleasa intentionat cu o marime mai mica, fapt scos in evidenta si de colierul prea masiv. In schimb, Rachel Griffiths a ales o rochie cu o croiala larga, alimentand zvonurile legate de o noua sarcina. Rochia vedetei nu s-a remarcat insa nici datorita auriului intens, nici datorita croielii, ci prin materialul sifonat care ne face sa ne intrabam daca Rachel si-a concediat cumva menajera.


Cele mai interesante aparitii, din punctul de vedere al ciudateniilor pe care suntem nevoiti sa le vedem adesea pe covorul rosu, le-au constituit cele ale starletelor trecute de varsta primei tinereti. In cazul lor, riscul gafelor vestimentare pare sa fie destul de mare, mai ales atunci cand uita cu desavarsire de varsta pe care o au.

De aceasta data nu am avut ocazia sa remarcam tinute extravagante, insa ne-au atras atentia cateva detalii, cum ar fi ochelarii purtati de Susan Sarandon, prin care actrita a reusit sa distruga eleganta desavarsita a costumului negru pe care l-a purtat, sau poseta neobisnuita purtata de Emma Thompson. Cea mai amuzanta aparitie a fost, in mod cert, cea a actritei Glenn Close si asta nu neaparat datorita hainelor purtate de vedeta, in ton cu ideea de auriu pe care a sugerat-o unora dintre staruri numele festivalului, ci mai ales datorita comportamentului bizar pe care actrita l-a avut pe covorul rosu. Se pare ca diva a tinut cu orice pret sa faca o demonstratie de actorie in aer liber si sa arate ca, in ciuda varstei, poate sa stea intr-un picior, chiar si atunci cand poarta tocuri cui.


Trecand peste aparitiile mai putin inspirate, care au devenit, de fapt, un lucru obisnuit al evenimentelor din lumea hollywoodiana, nu putem sa nu remarcam totusi faptul ca inceputul de an este destul de promitator in ceea ce priveste receptarea modei.

Gafele vestimentare au fost mult mai putine la Golden Globes in acest an decat in 2008, iar aparitiile sclipitoare s-au inmultit. Sa-si fi invatat oare starletele lectia de moda pentru 2009?

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII