Ceaiul de mușetel și colicii bebelușului - părerea specialistilor

Ceaiul de musetel si colicii bebelusului - parerea specialistilor

Ceaiul de mușetel și colicii bebelușului - părerea specialistilor

Este eficient ceaiul de mușețel pentru bebelușii cu colici? Ceaiul de mușețel este adesea folosit ca remediu natural pentru a ajuta la ameliorarea colicilor la bebeluși. Cu toate acestea, eficacitatea lui poate varia de la un bebeluș la altul. Unele mame raportează că le-a ajutat să calmeze colicile la bebeluși, în timp ce altele pot observa doar o ușoară îmbunătățire sau deloc.

Multe mamici sunt de parere ca ceaiul de mușețel poate ajuta bebelușii cu gaze, colici și dificultăți în somn. Iată ce crede comunitatea medicală.

veti citi:
Ceaiul de mușetel și colicii bebelușului
Cum funcționează ceaiul de mușețel pentru bebeluși?
Asadar, este ceaiul de mușetel efectiv contra colicilor?
Ceai de mușetel sau gripe water?
Ce este gripe water si de ce se dă bebelușilor?
Există alergii asociate cu ceaiul de mușețel?
Despre colici - ghid complet

Ceaiul de mușetel și colicii bebelușului

Pot da ceai de musetel pentru colicii lui bebe - multe astfel de intrebari sunt puse pe forumul desprecopii. In general, ceaiul de musetel este privit ca un fel de ceai bun la toate.  Este un ceai cu puteri liniștitoare - este adevarat si in acelasi timp, trebuie stiut ca mușețelul poate fi o sursă eficientă de ușurare a gazelor ce pot provoca colici bebelusului.

Cum funcționează ceaiul de mușețel pentru bebeluși?

Mușețelul este o plantă carminativă, ceea ce înseamnă că este cunoscută pentru capacitatea sa de a preveni formarea gazelor și de a ajuta expulzarea gazelor din intestin, ceea ce o face ideală pentru calmarea bebelușilor ce au gaze.

Musetelul poate ajută eliminarea gazului - spune Paula Gardiner, profesor asociat la departamentul de medicină de familie de la Universitatea din Massachusetts, SUA -  care a făcut cercetări asupra efectelor medicamentelor pe bază de plante asupra copiilor. „De asemenea, funcționează asupra mușchilor mici din intestin și îi relaxează.”

Musetelul are si alte beneficii
. Este un sedativ ușor, motiv pentru care adulții  îl iau adesea înainte de culcare și funcționează și ca antiinflamator. „Este folosit de mii de ani și este una dintre cele mai utilizate plante medicinale în acest moment”, spune Gardiner.

Asadar, este ceaiul de mușetel efectiv contra colicilor?

Daca insa vorbim specific despre musetel, in legatura cu colicii - subiectul este un pic intr-o zonă cenușie, deși același lucru se poate spune și pentru colici în sine, un termen inca neclarificat,  folosit ca un diagnostic pentru bebelușii care plâng mult. Mai multe detalii aici Bebelusul are colici: ce facem si ce trebuie sa stim

Musetelor este este considerată o planta sigură pentru bebeluși de șase luni și mai mari insă sub șase luni, este o întrebare diferită.

Există puține date serioase cu privire la efectele mușețelului la sugari, dar Gardiner observă că câteva studii clinice anterioare au demonstrat dovezi că musetelul nu are efecte secundare.

Într-un studiu, 68 de sugari cu colici, cu vârste cuprinse între două și opt săptămâni, li s-a administrat eai de musetel în combinație cu alte plante aromatice, iar colicile au fost reduse la mai mult de jumătate dintre copii, fără efecte secundare. Un alt studiu efectuat pe 93 de sugari alăptați cu colici a constatat că plânsul lor a fost redus la peste 80 la sută dintre cei care au primit extractul din plante.

Cu toate acestea, medicii pediatri din toata lumea recomandă, în mod obișnuit, ca in primele 4-5 luni de viata bebelusilor sa li se dea doar lapte - matern sau lapte formula.

Ceai de mușetel sau gripe water?

Cum se compară mușețelul cu gripe water? Gardiner consideră că ceaiul de mușețel este o alternativă mai sigură decât gripe water, care este în mare parte un amestec de ierburi, dar poate include și bicarbonat de sodiu și, în unele cazuri, alcool.

Ce este gripe water si de ce se dă bebelușilor?

Dacă nu ați mai auzit de asta până acum, puteți fi surprins să știți că gripa water este un remediu vechi, dezvoltată în Marea Britanie în 1851 dintr-o formulă folosită pentru tratarea malariei. Gripa water conținea inițial un amestec de zahăr, bicarbonat de sodiu și aproape patru procente de alcool. Având în vedere că berea  poate avea un efect calmant asupra adulților este ușor de inteles de ce gripa water ar putea calma bebelusii ...

Există alergii asociate cu ceaiul de mușețel?

Se pare că există puține reacții adverse asociate cu mușețelul. Ca o alternativă la mușețel, există și alte plante medicinale carminative care pot fi transformate în ceaiuri, cum ar fi cuminul, fenicul și coriandru, care sunt cunoscute pentru a ajuta digestia. Citeste detalii aici Ceaiul de fenicul in lupta cu colicile bebelusului

Lumea remediilor pe bază de plante este una mare, și există o mulțime de plante cu diverse efecte liniștitoare. Citeste multe detalii aici Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti

Despre colici - ghid complet

Biberoanele anticolici: mit, realitate si marketing
Simptomele colicilor la bebelusi
Ceaiul de fenicul in lupta cu colicile bebelusului
Alaptatul si intoleranta la lactoza a bebelusului: sfaturi obiective si nu de la producatorii de lapte
Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti
Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
De ce plange bebelusul: motive si sfaturi

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019
referinte medicale: 
https://pediatrics.aappublications.org
https://www.todaysparent.com/baby/baby-health/chamomile-tea-for-babies/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII