ODISEEA COLICILOR: cum am scăpat de acești monștri mici- jurnal de mami de bebe
Sunt o mamica care a supravietuit in ultimele cinci luni alaturi de un bebelus greu incercat de colici. A fost greu pentru bebe dar si pentru mine - asa ca lupta mea si a bebelusului meu cu acesti monstri mici, colicii - pare a fi o odisee...Vrei sa afli cum poti supravietui acestei perioade dificile... esti proaspat parinte si bebelusul nu se opreste din plans!? (tati spune ca acesti colici sunt niste monstri foarte mici)...
→ Iată cateva sfaturi pentru a supraviețui cu un bebeluș ce suferă de colici: Odiseea colicilor: cum am scapat de acesti monstri mici
in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum am trecut prin Odiseea Colicilor
Nu te voi intreba ce faci, pentru ca deja stiu
Afla cum sa supravietuiesti colicilor - acesti monstri
Rezista!
Daca nu ai copii, dar cunosti pe cineva care are...!
Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii
Cum am trecut prin Odiseea Colicilor
Buna. Sunt mamica, dar nu una oarecare, ci una care a supravietuit in ultimele cinci luni alaturi de un bebelus greu incercat de colici. A fost greu - asa ca lupta mea si a bebelusului meu cu acesti monstri mici, colicii - pare a fi o odisee...
Nu te voi intreba ce faci, pentru ca deja stiu...
Daca esti o mamica care citeste aceste randuri pentru ca este chinuita de colicii puiului ei - ei bine, stiu ca esti obosita.
Esti obosita (si nu vorbesc doar de oboseala care vine la pachet cu un nou-nascut - am fost acolo). Nu, nu esti doar obosita. Esti epuizata, esti iritabila si probabil te simti putin disperata. Te-ai saturat de oameni care intreaba daca bebelusul e mai bine (Nu!), obosita sa citesti articole inutile despre cum sa calmezi un bebelus agitat (pentru ca niciunul dintre ele nu a fost de un real ajutor) si cel mai mult, obosita ... oh, atat de obosita ... auzindu-ti bebelusul tipand.
Inainte ca bebe sa se fi nascut, probabil ca ai auzit, citit si cunoscut pe cineva cu un bebe ce sufera de colici. Dar, pana nu intalnesti personal aceasta "perioada" nu ai nici o idee ce inseamna.
Pana acum ai incercat probabil un milion de lucruri diferite - modificari ale alimentatiei, picaturi anti-colici, masaj, zgomot, muzica, leagane, plimbat, condus, cantat, baite, dar ai descoperit ca nici unul dintre aceste lucruri nu functioneaza cu bebele tau. Colicii astia sunt chiar niste monstri ...
Afla cum sa supravietuiesti colicilor - acesti mostri
Este greu si uneori, probabil iti vei pierde speranta. Dar nu renunta!
Desi personal nu am scapat inca, am supravietuit ultimelor 5 luni cu un bebe in plina criza a colicilor si am cateva sfaturi pentru tine:
Gandeste-te ca intr-o zi se vor sfarsi. Nu stiu cand si probabil nu imediat, asa cum ti-ar placea ... dar tipatul fara sfarsit nu va dura pentru totdeauna. Iti promit.
Este ok sa il lasi sa planga. Mi-au trebuit cateva saptamani sa-mi dau seama de asta, dar este ok sa il hranesti, sa ii pui un scutec curat si apoi sa il lasi pentru cateva minute intr-un leagan. Asta nu te face un parinte rau. Nu inseamna ca nu il iubesti. Inseamna pur si simplu ca ai nevoie de o pauza. Si sa fim sinceri, probabil ca va plange oricum, indiferent de ce faci ... deci nu iti strica o mica pauza.
Incearca totul. Citeste toate aceste articole si incearca toate sugestiile. Discuta cu alti parinti pentru a vedea ce a functionat la ei si incearca. 99% dintre idei ei nu vor functiona. Dar cand gasesti una care face o mica minute, chiar si pentru o singura noapte ... sau doar cateva minute ... e incredibil de bine.
Iesi la aer. Din nou, nu esti un parinte rau ca iti doresti sa iesi putin din casa si sa te bucuri de liniste. Apeleaza cu incredere la bunici, prieteni sau rude. Jumatate de ora poate face minuni pentru un proaspat parinte, in plus, vei avea bateriile incarcate pentru o noua repriza ;)
Util de citit Plansul bebelusului. Cum intelegem diverse tipuri de plans si ce trebuie sa facem
Rezista!
Nimic nu e usor in ceea ce priveste meseria de parinte... de proaspat parinte - dar va trece si vei apuca sa te bucuri de acel bebelus zambaret. Fiecare zi si noapte grea va merita intr-un final, va promit!
Daca nu ai copii, dar cunosti pe cineva care are...!
Daca inca mai citesti si nu ai un bebelus ... dar cunosti pe cineva cu unul ... sa-ti spun ceva: cel mai bun lucru pe care il poti face este sa ii faci cadou acelui parinte o pauza si sa te oferi sa iti petreci o ora cu micutul.
Da, bebelusul probabil va tipa tot timpul si nu va fi foarte distractiv ... dar crede-ma cand spun ca parintii te vor aprecia, mult! Si totusi, va fi doar o picatura intr-o galeata plina cu apa in comparatie cu ceea ce fac ei 24 din 24, dar acea picatura conteaza enorm de mult..
Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii
Conform unei definitii mai vechi date de pediatrii americani, in diagnosticarea colicilor sugarului este folosita cifra 3. Asadar, vorbim despre colici atunci cand un bebelus, de altfel sanatos, plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, in perioada de varsta de 3 saptamani pana la 3 luni.
Dar ca orice regula exista si exceptii, asa ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. De fapt, perioada de manifestare a colicilor se poate intinde si peste varsta de 3 luni si este intalnita la aproape jumatate dintre bebelusi! citeste in continuare Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii
Ce tulbura noptile copilului mic?
Expresia "a dormi ca un prunc" se numără printre cele mai cinice mituri pe care le-am auzit vreodată. Poţi, eventual, să dormi ca o pisică încolăcită lîngă sobă. Sau ca un adolescent după o noapte în club. Asta da, aş putea să înţeleg. Dar ca un prunc?! Oricine-ar fi inventat fraza asta mai mult ca sigur că nu e părinte.
Pruncul cu pricina se naşte fără un sistem care să-l avertizeze că există noapte şi zi.
Că una e pentru somn, iar alta e pentru stare de veghe. Şi-atunci puiul face şi el ce făcea şi în burta mamei: se trezeşte când nu-i somn şi se culcă atunci când îi este. De exemplu, doarme dus atunci când vin toţi prietenii familiei în vizită, iar mama n-are cum să demonstreze că într-adevăr, cel mic îi moşteneşte culoarea ochilor. Şi se trezeşte de îndată ce se închide uşa după musafiri, iar mama pică de epuizare. Citeste pe larg ce tulbura noptile copilului mic.
Cacuta: ce poate semnala si cum trebuie sa fie, ghid.
Imediat ce iti tii bebelusul in brate pentru prima data realizezi ca incepe o noua perioada in viata ta. Ai devenit mama, wow ce frumos. In fiecare zi ai sa descoperi cata dragoste te invaluie atunci cand iti vezi prichindelul. Ei bine, sa trecem si la alte lucruri mai practice - pentru ca a creste un bebelus include si o serie de detalii practice pe care tu, ca mamica sau tatic buimac incepi sa le inveti.
Iata asadar, una din grijile proaspetelor mamici de la Desprecopii - este despre ce inseamna culoare si consistenta conitutului solid din scutec... da, vorbim despre cacuta. Iata mai jos un super ghid al descifrarii scaunul bebelusului (cacuta) pregatit de medicii pediatri ai clinicii pediatrice din Cleveland, SUA. Speram sa iti foloseasca. Asadar, succes in continuare la schimbatul scutecelor citeste ghidul de cacuta al bebelusului aici.
5 informatii despre colici, care pot fi de folos
Ce putem face daca bebelusul are colici
Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
autor: autor: o mamica de la Desprecopii - toate drepturile rezervate 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII