15 motive să bei in fiecare dimineață apă cu lămâie

15 motive sa bei in fiecare dimineata apa cu lamaie

15 motive să bei in fiecare dimineață apă cu lămâie

Dacă esti în căutarea unui truc simplu pentru a-ti îmbunătăți viața si sănătatea, nu căutați mai departe. Apa plata cu lamaie nu trebuie sa va lipseasca.

• Iata 15 beneficii pe care ti le ofera simpla apa cu lamaie.

Dacă sunteți în căutarea unui truc simplu pentru a va îmbunătăți viața si sănătatea, nu căutați mai departe. Apa plata cu lamaie nu trebuie sa va lipseasca.

De ce? Care sunt beneficiile apei cu lamai? Iata:

1. Imbunatateste digestia

Sucul de lamaie are o structură similară cu a sucurilor din stomac și ajută la alungarea toxinele din tractul digestiv. Sucul de lamaie poate ajuta la ameliorarea indigestiei, arsurilor la stomac, balonarii. De asemenea, hidrateaza colonul, stimuleaza productia bilei și infuzeaza apa in scaun.

2. Ajuta sistemul imunitar

Sucul de lamaie este bogat in vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar și lupta cu raceala si gripa. Dar nu doar vitamina C este importanta, si fierul este un alt nutrient important, iar lămâia îmbunătățeste capacitatea de a absorbi mai mult fier din alimentele pe care le consumam.

3. Hidrateaza corpul

Este important să fim hidratati. Mai ales în timpul lunilor de vară. Apa plată este cea mai buna, dar mulți oameni o găsesc plictisitoare și nu beau suficienta. Aici intervine lamaia si ii da gust. Hidratati-va!

4. Ofera energie

Apa cu lamaie vă oferă un impuls instantaneu de energie și îmbunătățește starea de spirit chiar de la începutul zilei.

5. Intinereste pielea

Lamaile sunt surse bogate in antioxidanti, care previn deteriorarea radicalilor liberi. Acesti radicali liberi sunt responsabili pentru imbatranirea prematură a pielii. Vitamina C ajuta la mentinerea elasticitatii pielii pentru a preveni formarea ridurilor și petelor.

6. Reduce inflamatia

Lămâile au capacitatea de a elimina acidul uric din articulatii. Aglomerarile de acid uric sunt una dintre cauzele majore de inflamație.

7. Pierderea în greutate

Deși apa cu lamaie pe cont propriu nu este un miracol ce va ajuta sa pierdeti in greutate, ea va poate ajuta cu siguranta sa obțineti rezultate mai rapide și pe termen lung intr-o dieta. Lămâia ajuta la combaterea poftei de mancare, imbunatateste metabolismul, și vă va oferi un sentiment de satietate.

8. Alcalinizeaza corpul

Deși lămâia are un gust acru, este una din sursele alimentare cele mai alcaline de pe Pamant. Prea multi acizi pot provoca inflamații, obezitate, si boli majore cum ar fi cancerul, diabetul si Alzheimer.

9. Proprietăți de curatare

Lămâia ajuta intregul corp sa se curete de toxine, pentru a preveni  deteriorarea celulelor, țesuturilor și organelor. Stimulează ficatul sa produca mai multe enzime și să lucreze mai eficient. Sucul de lamaie funcționează ca un diuretic. Acest lucru este foarte util pentru persoanele care de multe ori suferă de UTI (infectii ale tractului urinar).

10. Proprietati antibacteriale și antivirale

Lămâile au proprietati antibacteriene si antivirale. Ele ajuta la combaterea gripei, racelii, si calmeaza durerea în gât. Persoanele care beau apa cu lamaie zilnic, sunt mai putin probabil sa raceasca.

11. Reduce mucusul si flegma

Apa cu lamaie ajută la reducerea mucusului și formarea flegmei.

12. Improspateaza respiratia

Lămâia improspateaza respiratia si lupta impotriva bacteriilor bucale. Deși lămâile sunt grozave pentru starea generala de sanatate orala, evitați băutul sau utilizarea sucului nediluat. Acidul citric poate eroda smaltul dintilor.

13. Imbunatateste puterea creierului

Nivelurile ridicate de potasiu si magneziu prezintă efecte benefice asupra creierului și sanatatii nervilor. Apa cu lamaie iti poate da impulsul de care ai nevoie pentru a lupta cu depresia si stresul.

14. Anti-cancer

Antioxidanții din lămâie protejeaza nu numai pielea de imbatranire, dar de asemenea, reduce riscul mai multor tipuri de cancer. Ele sunt eficiente si în neutralizarea acizilor. Iar cancerului îi place să crească într-un mediu acid.

15. Inlocuieste cofeina

Mulți oameni sunt capabili sa renunte la cafeina, prin înlocuirea cafelei de dimineață cu apă călduță cu lamaie. Aceasta oferă un impuls de energie similar cafelei.

Cum sa faci apa cu lamaie

Este foarte simplu. Este nevoie de mai puțin de 5 minute din timpul dvs prețios. Doar stoarceti o jumatate de lamaie in apa calduta. Dacă greutatea dvs este peste 68kg, utilizați o lamaie intreaga.

De ce să folosiți apa calduta (sau la temperatura camerei) în loc de apă rece sau fierbinte? Ei bine, corpul foloseste prea multa energie pentru a procesa apa prea calda sau prea rece, asa ca dimineata ar trebui sa fie calduta sau la temperatura camerei pentru a trezi lent corpul.

Dacă vă place gustul nu ezitați să adăugați mai multă apă cu lamaie dietei dvs pe parcursul zilei, rece sau calda. 

► Citeste in continuare 10 semnale că ai nevoie de o cură de detoxifiere

5 alimente care iti vor detoxifia natural ficatul

In timp ce multi oameni aleg detoxifierea pentru a pierde in greutate sau pentru a-si curata pielea, ingrijirea ficatului tau este un alt punct important pe care ar trebui sa il ai in vedere si sa ii oferi o detoxifiere. Daca bei alcool in mod regulat sau consumi o multime de alimente grase, sunt sanse ca ficatul tau sa o duca mai bine in urma unei mici detoxifieri – care te va ajuta sa te simti mai bine pe termen lung. Iata 5 alimente care iti vor detoxifia natural ficatul.

Tot despre detox si detoxificare, mai puteti citi:

De ce detoxifierea este atat de importanta?
Clatirea gurii cu ulei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de detoxifiere pentru femei
Detoxifierea de primavara 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. vlad L
    vlad Ltrimis la 5/6/2015

    se spune ca pastrarea 'limonadei' la lumina deteremina oxidarea acidului citric. este adevarat?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII