Dieta de detoxifiere pentru femei

Dieta de detoxifiere pentru femei

Dieta de detoxifiere pentru femei

  • Dieta de detoxifiere pentru femei a fost creata de Natalia Rose, specialista in nutritie clinica, cunoscuta deja ca autoare a dietei de detoxificare cu alimente crude (Raw Food Detox Diet). Ea sustine ca programul ei permite femeilor sa ajunga sa aiba un corp suplu si o sanatate radianta in numai patru saptamani.

Dieta de detoxifiere pentru femei a fost creata de Natalia Rose, specialista in nutritie clinica, cunoscuta deja ca autoare a dietei de detoxificare cu alimente crude (Raw Food Detox Diet). Ea sustine ca programul ei permite femeilor sa ajunga sa aiba un corp suplu si o sanatate radianta in numai patru saptamani.

Dieta de detoxifiere pentru femei a fost creata de Natalia Rose, specialista in nutritie clinica, cunoscuta deja ca autoare a dietei de detoxificare cu alimente crude (Raw Food Detox Diet). Ea sustine ca programul ei permite femeilor sa ajunga sa aiba un corp suplu si o sanatate radianta in numai patru saptamani.

Natalia Rose sustine ca organismul femeii moderne a fost grav compromis de stilul de viata. Acest stil de viata i-a perturbat echilibrul microbian in asa fel incat este necesara o abordare dietetica specifica pentru detoxifierea organismului. Planul Nataliei Rose a fost in mod unic formulat pentru a intampina nevoile organismului femeii si este diferit de alte abordari care sunt populare in randul adeptilor alimentelor crude si detoxifierii.

Elementele de baza ale dietei de detoxifiere pentru femei

Conceptul de baza al planului este de a normaliza fermentatia si dezechilibrele bacteriene prin cresterea dozei de alimente alcaline. Multe alimente care sunt folosite frecvent in dietele cu alimente crude sau de detoxifiere, precum fructele, painea din germeni de cereale, nucile alunele si mierea trebuie limitate din cauza potentialului lor de a exacerba problemele de fermentatie intestinala.

Programul cuprinde trei pasi:

Pasul 1 – Infometati bacteriile intestinale; acest pas presupune reducerea cantitatii de amidon si dulciuri din dieta, evitand alimentele care sunt greu de digerat (precum cerealele, nucile si lactatele), evitarea combinarii alimentelor si a excesului de gustari.

Pasul 2 – Faceti un plan; pentru a va fi mai usor sa urmati programul, trebuie sa faceti un plan. Veti lua in considerare lucruri precum cumparaturile, prepararea alimentelor, faptul ca aveti cu dumneavoastra la serviciu alimentele potrivite.

Pasul 3 – Treceti la treaba;  presupune crearea unei rutine zilnice care este usor de urmat si de adoptat ca si stil de viata.

Exista doua variante legate de programul principal: unul care este mai intens si altul care are un grad mai mare de flexibilitate. Avand la dispozitie ambele variante, femeilor li se are permite un rasfat ocazional, precum un pahar de vin sau putina ciocolata neagra daca este nevoie. Natalia Rose sfatuieste femeile care tin dieta sa-si mareasca doza de alimente crude, printre care anumite fructe, legume fructe si sucuri proaspete. Insa planul ei permite si includerea alimentelor gatite de buna calitate si a carnii.

Ea sustine ca unele alimente care fac parte din plan, precum pestele si branza de capra, pot sa nu fie alimente pure. Insa asta este in regula si alimentele respective chiar sunt necesare deoarece in lumea de azi avem nevoie de ele pentru a limpezi mintea. Aceste alimente pot impiedica o curatire rapida a corpului, ceea ce poate duce la simptome inconfortabile. Insa includerea alimentelor gatite in dieta incetineste si reduce calitatea detoxifierii, impiedicand eliminarea la maximum a reziduurilor fara reabsorbtia toxinelor.

Alimente recomandate

Legumele crude, sucurile proaspete, alimentele gatite cu continut redus de amidon, stevia (planta din care se produc indulcitori), fructele de padure, mere granny smith, grapefruit, avocado, branza cruda de capra, oua organice, ciocolata neagra, meiul, quinoa, hrisca, mustarul de Dijon, plantele de mare, sos crud de soia, ceaiurile de plante.

Exemplu de plan dietetic

Micul dejun
• Suc de legume
• Ceai de plante indulcit cu extract de stevia

Gustarea de dimineata
• Fructe de padure proaspete

Pranz
• O salata mare de legume crude cu avocado

Gustarea de dupa-amiaza
• Legume crude cu salsa

Cina
• Somon la gratar
• Legume fierte la abur

Gustarea de seara
• 60 g de ciocolata neagra

Recomandari pentru exercitiile fizice

Cei care urmeaza aceasta dieta sunt incurajati sa faca exercitii fizice in fiecare dimineata la trezire. Yoga, dansul si exercitiile de inviorare sunt foarte recomandate.

Costuri si cheltuieli: cartea Detox for Women costa 25.99 dolari.

Avantaje

• Incurajeaza consumul de fructe si legume proaspete.
• Poate ajuta la eliminarea Candidei.
• Autoarea ii incurajeaza si ii sustine foarte mult pe cei care urmeaza dieta.
• Programul include 30 de zile de planuri de alimentatie si retete.
• Ofera sfaturi pentru infruntarea factorilor emotionali care influenteaza comportamentul si obiceiurile alimentare.
• Permite unele rasfaturi precum vinul si ciocolata.
• Cele care tin dieta pot alege o varianta mai stricta sau mai flexibila.
• Include alimente gatite si produse animale, ceea ce reduce probabilitatea unor deficite nutritive comune in alte diete cu alimente crude si diete de detoxifiere.

Dezavantaje

• Un program destul de strict ce elimina o mare varietate de alimente comune.
• Poate fi dificil pentru unele persoane sa inteleaga si sa adopte indicatiile de combinare a alimentelor.
• Unele persoane nu se adapteaza usor la un mic dejun format numai dintr-un suc de legume.
• Necesita mai mult timp pentru prepararea alimentelor.
• Nu este in mod specific orientata spre pierderea in greutate.

Concluzii

Dieta de detoxifiere pentru femei va permite sa experimentati avantajele alimentelor crude si ale dietei de detoxifiere fara a trebui sa adoptati o abordare extrema. Desi este destul de stricta si nu este atractiva chiar pentru oricine, foarte probabil va produce ameliorarea sanatatii, a vitalitatii si pierderea in greutate pentru cei care adera la program.

Va recomandam sa mai cititi: Cure de sanatate

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII