Tehnici pentru alaptare

Tehnici pentru alaptare

Tehnici pentru alaptare

  • Aceasta este pozitia de baza pentru alaptat, si cea pe care o vei folosi cel mai mult. Pentru a-l aseza pe cel mic la sanul drept, pune-l pe bratul drept in asa fel incat gatul sa se sprijine in scobitura cotului, bustul fiind intins pe antebratul tau iar funduletul in palma ta. Intoarce copilul cu fata spre tine, burtica pe burtica.

Tehnici pentru alaptare

 

Pozitia leagan

Aceasta este pozitia de baza pentru alaptat, si cea pe care o vei folosi cel mai mult. Pentru a-l aseza pe cel mic la sanul drept, pune-l pe bratul drept in asa fel incat gatul sa se sprijine in scobitura cotului, bustul fiind intins pe antebratul tau iar funduletul in palma ta. Intoarce copilul cu fata spre tine, burtica pe burtica. Ridica copilul pana la nivelul sanilor si sprijina bratul pe care sta copilul pe o perna. Cu mana stanga sustine-ti sanul, cu degetele sub san iar degetul mare deasupra, departe de aureola.

Pozitia leagan inversata

Aceasta este o pozitie buna daca ai un copil mic, sau daca are probleme sa se conecteze bine la sanul tau. Este similara cu pozitia anterioara, cu exceptia pozitiei copilului pe care il vei pune pe bratul opus sanului la care vei alapta, facand astfel posibil un control mai bun al capului si ghidarea gurii lui spre san. Sau, pune copilul la sanul stang, tinandu-l pe bratul drept si sutine-ti sanul cu mana.

Pozitia mingei de fotbal

Aceasta este o pozitie buna de incercat daca nu prinde bine mamelonul. Este o pozitie populara pentru femeile care au nascut prin cezariana, pentru ca previne asezarea copilului pe abdomenul mamei. Stand in picioare, pozitioneaza copilul in asa fel incat sa stea perpendicular pe corpul tau, pe aceeasi parte cu sanul la care vei alapta, stande pe bratul tau ca o minge de fotbal. Sustine capul copilului cu degetele si spatele cu antebratul. Bratul tau trebuie sa se odihneasca confortabil pe o perna. Picioarele bebelusului trebuie sa fie prinse intre cotul tau si corp.

Pozitia intins

Daca reusesti sa stapanesti aceasta pozitie, vei putea sa te odihnesti in timpul hranirii din mijlocul noptii. Aseaza bebelusul in asa fel incat sa stati fata in fata. Gura copilului trebuie sa fie indreptata chiar spre san. Pune-i capul pe pat sau pe bratul tau, cum vi se potriveste mai bine. Corpul bebelusului trebuie sa fie drept si paralel cu al tau.

Conectarea la san

Copiii au nevoie de ajutor pentru a-si lipi buzele corect de san. Mangaie usor buza de jos a bebelusului cu mamelonul, si el va deschide gurita ca intr-un cascat. Trage-I capul usor spre san pana ce gura acopera intreg mamelonul iar barbia si nasul lui iti ating sanul. Daca nu suge cu putere si fluent sau daca nu auzi ca inghite, este posibil sa nu se fi conectat bine. In acest caz, introdu usor degetele intre sanul tau si copil si indeparteaza-l. Apoi incerca din nou.
La inceput, alaptarea nu este un proces usor dar se invata in timp, copilul si mama simtindu-se unul pe altul din ce in ce mai bine. Insa, atunci cand lucrurile nu merg asa cum ar trebui, apar diverse probleme, cum ar fi angorjarea si mameloane inflamate si dureroase.

Angorjarea apare la inceputul alaptarii. Mai este denumita si furia laptelui. Atunci cand sanii sunt angorjati, copilul nu se poate conecta bine la san si nu va putea sa suga suficient. Iar angorjarea va continua. Incearca sa extragi putin lapte cu o pompa manuala sau electrica inainte de a alapta. In plus, este recomandat sa alaptezi frecvent pentru a ameliora angorjarea.

Mameloane inflamate si dureroase. In primul rand, asigura-te ca l-ai asezat pe cel mic in pozitia corecta – cauza cea mai frecventa pentru aceasta problema este faptul ca cel mic nu se conecteaza bine la san. Incepe alaptarea cu sanul mai putin inflamat, in asa fel incat atunci cand muti copilul la celalalt san, acesta va fi mai putin flamand si va suge mai usor. Sterge-ti sanii dupa alaptare si aplicacrema de hidratare a mameloanelor Philip Avent, cu lanolina si aleo vera pure, pe perioada de pauza dintre alaptari. Este usor de aplicat si nu necesita indepartarea inaintea alaptarii. Pentru a proteja sanii de frecarea cu diverse materiale, este indicat sa folosesti tampoanele absorbante din bumbac, care vor absorbi si umiditatea de pe piele, ducand la o vindecare mai rapida.

Daca durerea este atat de mare incat nu poti alapta, foloseste o pompa pana ce mameloanele se vindeca. Pompa electrica te ajuta sa extragi usor si confortabil laptele, permitandu-ti o pozitie comoda, fara sa fie nevoie sa te apleci pentru a facilita curgererea laptelui in biberon. Este usor de folosit, apesi butonul si alegi ritmul potrivit. In plus, pompa Philips Avent, atat cea manuala cat si cea electrica, este prevazuta cu o perna de masaj cu o textura catifelata care confera o senzatie de caldura pe piele pentru o stimulare delicate a fluxului de lapte.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII