Insarcinata la serviciu – chin sau placere?
Sarcina si serviciul sunt doua notiuni care in mintea multora dintre noi sunt incompatibile. Femeile insarcinate sunt, in genere, sfatuite sa renunte cat mai repede la serviciu inainte de a naste si asta se intampla uneori in mod nejustificat si destul de des ca o masura oarecum discriminatorie. Cu toate acestea, optiunea de a merge sau nu la serviciu pana aproape de momentul nasterii trebuie sa apartina exclusiv celei in cauza tinand seama, desigur, de recomandarile medicale.
despre a fi insarcinata la serviciu veti citi:
Vorbeste-i sefului despre sarcina!
Postura corecta si exercitii!
Fa pauze de placere!
Consuma lichide mai multe!
Asigura-ti un kit de prim ajutor!
Respira si mergi!
Ai grija ce si cum cari!
Rasfata-e cu tehnologia!
Sarcina si serviciul sunt doua notiuni care in mintea multora dintre noi sunt incompatibile. Femeile insarcinate sunt, in genere, sfatuite sa renunte cat mai repede la serviciu inainte de a naste si asta se intampla uneori in mod nejustificat si destul de des ca o masura oarecum discriminatorie. Cu toate acestea, optiunea de a merge sau nu la serviciu pana aproape de momentul nasterii trebuie sa apartina exclusiv celei in cauza tinand seama, desigur, de recomandarile medicale.
In plus, este bine de stiut, ca femeile insarcinate au anumite drepturi pe care managerii sunt obligati sa le respecte.
Daca esti insarcinata s vrei sa iti continui cat mai mult munca la serviciu, atunci trebuie sa stii ca exista mai multe trucuri care te vor ajuta sa fii in forma cat mai mult timp. Dar, inainte de a lua aceasta decizie si inainte de a te gandi la aceste trucuri, consulta-ti medicul si cere-I parerea in legatura cu intentiile tale legate de serviciu. Exista situatii in care este contraindicat sa mai mergi la serviciu dupa o anumita data a sarcinii, cum, la fel, de bine sunt cazuri, cum este al meu, in care poti merge la serviciu pana in ultimele zile ale sarcinii. Iata, mai jos, cateva sugestii care te vor ajuta sa iti mentii tonusul la serviciu in timpul sarcinii:
Vorbeste-i sefului despre sarcina!
Adesea tendinta viitoarelor mamici este mai degraba sa evite subiectul, decat sa il dezvolte. A spune conducerii cat mai curand ca esti insarcinata trebuie sa fie una dintre prioritatile tale la serviciu, pentru ca doar astfel vei putea beneficia de anumite prevederi legislative ce se aplica femeilor insarcinate (cum ar fi, spre exemplu, in anumite cazuri, reducerea programului de lucru).
Postura corecta si exercitii!
Exercitiile simple, de destindere a corpului in timpul serviciului, mai ales daca lucrezi la un birou, sunt recomandate nu doar femeilor insarcinate. Este suficient sa iei o scurta pauza si sa faci cateva miscari recomandate de medic pentru a-ti recapata tonusul. Un lucru la fel de important este postura, pe care, adesea, in timpul sarcinii avem tendinta de a o neglija. Ai grija ca scaunul sa aiba inaltimea potrivita, astfel incat sa iti poti sprijini coatele pe birou fara sa te apleci. De asemenea, pune tot timpul sub picioare cateva carti sau un scaunel, astfel incat sa iti mentii un tonus al circulatiei sangvine.
Fa pauze de placere!
Nu ezita sa iti iei cate o scurta pauza ori de cate ori simti nevoia, fara a te jena sau fara a te intreba daca nu abuzezi cumva de privilegiile pe care le ai. Este mai bine sa iei o pauza de revigorare decat sa fii tensionata un timp mai indelungat. De altfel si mesele ar trebui sa fie divizate in gustari mai dese si mai sumare. Evita sa mananci in graba un sandvis si mai ales evita sa mananci grabit alimente consistente.
Consuma lichide mai multe!
Chiar daca e bine stiut ca in timpul sarcinii iti vine sa te duci mai des la baie, specialistii considera ca trebuie sa consumam mai multe lichide in timpul sarcinii. Ca sa iti amintesti acest lucru si sa nu fie un efort pentru tine sa te ridici de mai multe ori si sa bei apa, pune-ti o sursa de apa chiar pe birou (o sticla de apa, un dozator etc.).
Asigura-ti un kit de prim ajutor!
Greturile din timpul sarcinii, migrenele sau situatii neprevazute de tot felul pot fi rezolvate mai usor, daca ai la indemana cele necesare, asa ca asigura-te ca ai la serviciu un coltisor in care exista tot timpul lucruri care ti-ar putea fi de ajutor pentru a rezolva aceste probleme.
Respira si mergi!
Par a fi doua activitati involuntare, pe care oricum le facem zilnic. In timpul sarcinii este insa extrem de important sa respiram corect, pentru a nu obosi prea repede si pentru a ne asigura o digestie sanatoasa. De asemenea, mersul pe jos este indicat, asa incat ofera-te sa faci un drum pana la etajul superior pe scari, chiar daca ceilalti au tendinta de a te proteja si de a nu-ti da sarcini care sa presupuna deplasarea.
Ai grija ce si cum cari!
Nu este vorba despre greutati sau bagaje, pentru ca acestea se intelege de la sine ca sunt interzise a fi carate in timpul sarcinii, ci de lucruri aparent banale, cum ar fi o geanta plina cu documente de serviciu sau cu orice altceva. Alege in locul gentii sau al posetei un rucsac. Este foarte sanatos pentru spatele tau care in timpul sarcinii este supus la grele incercari. De asemenea, nu uita sa renunti la tocuri si chiar la hainele grele, ciar daca par lucruri care nu afecteaza sarcina. Chiar daca la serviciu exista un dress code, in timpul sarcinii primeaza confortul si sanatatea.
Rasfata-e cu tehnologia!
In era internetului si a telefoanelor smart, te poti folosi de avantajele pe care evolutia tehnologica ti le ofera pentru a-ti crea un confort emotional necesar unei evolutii firesti a sarcinii. Descarca-ti aplicatia Odiseea Sarcinii pe telefon care sa urmareasca pas cu pas sarcina si sa iti furnizeze informatii care sa iti arate la ce sa te astepti in continuare. Vei elimina astfel stresul si, in plus, vei avea parte de un mod placut de a-ti petrece pauzele necesare, in care trebuie sa te intinzi pentru a te odihni, chiar daca asta se intampla acasa sau pe o canapea, la serviciu.
Aplicatia Odiseea Sarcinii: un cadou de la Desprecopii pentru femeile insarcinate
Si pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Odiseea Sarcinii (Sarcina de la A la Z) este cea mai avansata aplicatie Aplicatia Odiseea Sarcinii: ghidul fiecarei femei insarcinate
Cu această aplicaţie, mămicile în devenire pot parcurge mai uşor cele aproximativ 40 de săptămâni de sarcină, să descopere emoţia şi bucuria fiecărui moment şi să înţeleagă cât mai bine schimbarile şi transformările la care sunt supuse (la nivel de corp, psihic, familie etc.).
Aplicaţia pune la dispoziţie atât informaţii utile referitoare la dezvoltarea bebelușului şi a mamei, legate de sarcină, naştere, sănătate şi nutriţie, cât şi o serie de calculatoare şi utilitare speciale
Sarcina si frumusetea
Hai in Comunitatea Gravidutelor inteligente
Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie!
Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Sarcina inseamna doar frumusete
Albumul Miss Odiseea Sarcinii
Albumul Gravidutelor Celebre
28 fotografii ciudate din timpul sarcinii
Forumul Odiseea sarcinii
autor: Anamaria Ghiban, redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - Desprecopii.com 2015
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII