Sarea roz de Himalaya si beneficiile aduse sanatatii
-
Sarea este ceva ce majoritatea dintre noi o foloseste pentru a asezona hrana. Desi se recomanda a se folosi cu moderatie, sarea este foarte importantă pentru sănătatea noastră și nu trebuie să fie complet omisă.
Sarea roz de Himalaya si beneficiile aduse sanatatii
Sarea este ceva ce majoritatea dintre noi o foloseste pentru a asezona hrana. Desi se recomanda a se folosi cu moderatie, sarea este foarte importantă pentru sănătatea noastră și nu trebuie să fie complet omisă.
Din păcate, sarea de masă, cel mai frecvent intalnita in bucatariile si restaurantele din întreaga lume, are puține în comun cu sarea naturala. Această sare este, de obicei extrem de rafinata. E aproape pur clorură de sodiu (97% sau mai mult), cu substanțe chimice adăugate, cum ar fi absorbanți și agenți antiaglomeranți. Dar există și alte tipuri de sare, cum ar fi sarea de mare și sarea roz de Himalaya care aduce beneficii incredibile sănătatii.
Sarea roz de Himalaya
Sarea roz de Himalaya este adesea comercializata ca provenind dintr-o zonă non-poluata din Himalaya. Sarea este, de fapt, recoltata la poalele Himalaya, într-o mină de sare din Pakistan, care este considerata a fi a doua cea mai mare mina din lume.
Sarea roz de Himalaya, cunoscuta sub numele de "aur alb", în regiunea sa de origine, contine 84 de elemente naturale și minerale, care sunt vitale pentru sănătatea noastră, inclusiv magneziu, potasiu, calciu, clor, fosfor și fier. Sarea ce are culoarea roz este un rezultat al unei cantitati mici de oxid de fier (rugina). Zincul, seleniul, iodul și cuprul sunt de asemenea prezente in cantitati infime.
În general vorbind, sare roz de Himalaya este considerata o sare sănătoasa, deoarece nu are chimicale sau aditivi adăugați, și este o substanță naturală.
De obicei, această sare este vânduta sub formă de boabe grosier, dar puteți găsi, de asemenea si sare fin granulata. Indiferent de forma, beneficiile minerale sunt mereu acolo.
Unele dintre beneficiile utilizarii ei cuprinde:
- controlează nivelul de apă din corp.
- reglează presiunea în vasele de sânge - tensiunea arteriala.
- echilibreaza pH-ul organismului.
- ajută la reglarea nivelului de zahar din sange.
- ajuta la absorbtia nutrientilor din tractul intestinal și, în acest fel furnizează organismului energie suficientă.
- promovează sănătatea vasculara, rezistenta osoasa si functia respiratorie.
- previne crampele musculare.
- hrănește rinichii și vezica biliară.
- ajuta la o noapte somn odihnitoare.
- inlatura semnele de imbatranire.
- susține libidoul.
Lista este cu adevarat uimitoare. Cu toate acestea, Dr. Helen Smith din Auckland Holistic Medical Center, scrie că această sare, de asemenea, poate conține unele urme de aluminiu, plumb și unele metale toxice, care este, probabil, riscul pentru orice tip de sare sau mineral.
Sarea roz de Himalaya vs Sarea de masa
Sarea de masa este foarte procesata și această practică distruge mineralele benefice. Când sarea este transformata în clorură de sodiu, corpul tau se simte ca invadat si vrea sa scape de ea. Dar, este dificil sa o distruga într-un mod natural, asa ca sarea de masă provoacă iritații țesutului, retenție de apă și tensiune arteriala mare. Când consumam sare obișnuită, corpurile noastre epuizeaza cantități uriașe de energie pentru a menține echilibrul fluidelor.
Studiile au aratat ca, pentru fiecare gram de clorură de sodiu (sare de masă) ingerat, corpul tau va folosi aproximativ de 20 de ori cantitatea de apă celulara pentru a o neutraliza. Acest drenaj de apă poate duce la condiții diferite, inclusiv reumatism, artrita, guta, rinichi si pietre la vezica biliara, și celulita.
Sarea roz de Himalaya, pe de altă parte, nu afectează corpul. Este ușor metabolizata și rezulta în nici o pierdere de energie. Dimpotrivă, această sare ajută la energizarea corpul și are un efect benefic asupra funcției sistemului nervos.
Cât de multa sare roz de Himalaya putem consuma?
Ca orice sare, trebuie sa aveti grija la consumul de sodiu. Sarea roz de Himalaya ar putea fi foarte buna pentru tine, dar asigura-te că nu exagerezi. Aceasta este în primul rând o sursă de sodiu. Iar sodiul provoaca retentie de apa, un consum excesiv rezultand in probleme grave - hipertensiune arterială și boli de inima.
În timp ce American Heart Association recomanda nu mai mult de 1.500 de miligrame de sodiu pe zi (organismul poate funcționa si cu 500 de miligrame de sodiu pe zi), un american mediu consumă aproximativ 5.000 de miligrame, care este, desigur îngrijorător.
Un sfert de lingurita de sare Himalaya contine aproximativ 500 mg de sodiu. Puteți folosi această sare un pic mai liber, comparativ cu sarea de masă, dar limitati totusi consumul.
Dar Iodul?
Doar un cuvânt scurt despre iod. Iodul este important pentru functia noastra tiroidă și producția de hormoni tiroidieni. Organismul nu-l face, așa că este, de obicei adăugat la sarea de masa (sare iodată), dar il luam si din alimente.
Sarea roz de Himalaya conține urme de iod, dar nu suficiente. Varecul (algele mari, pot fi luate sub formă de comprimate) este foarte bogat în iod, la fel si wakame (alge marine comestibile adesea servite în supe in stil japonez și salate). Peștele precum heringul, sardinele și somonul, contin putin iod, la fel și feniculul, spanacul, usturoiul și morcovul, toate au urme de iod, de asemenea.
Lampa de sare de Himalaya
Știați că va puteți spori foarte mult sanatatea cu ajutorul lămpii de sare din Himalaya? Lămpile de sare Himalaya au capacitatea de a transforma chimic și fizic o cameră, și au efecte unice de vindecare. Lămpi de sare din Himalaya pot fi bucăți solide de sare cosuri decorative umplute cu cristale mari de sare.
autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2015
Interesant de citit: | |
Cauzele poftelor Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti cumperi… ... citeste | |
Ce stiti despre mere? Un mar pe zi tine doctorul departe! Stim cu totii ca merele sunt sanatoase si este recomandat sa consumam zilnic cate unul. SuperEva va prezinta mai jos un infografic despre mere si cat de sanatoase… ... citeste | |
Metode naturale de a indulci preparatele fara zahar rafinat Oamenii care prefera sa indulceasca alimentele nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe zaharul rafinat sau indulcitori artificiali. Exista mai multe surse care produc gustul dulce pe care multi si-l… ... citeste |
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII