Cum il ajuta pe copil educatia multi-disciplinara

Cum il ajuta pe copil educatia multi-disciplinara

Cum il ajuta pe copil educatia multi-disciplinara

  • Educația și-a câștigat un rol central în societatea globală, de câteva secole, devenind fundația formării copiilor și a tinerilor pentru viitor. Sistemul educațional oferă copiilor șansa de a-și dezvolta intelectul, noi abilități, precum și descoperirea talentelor ascunse.

cum il ajuta pe copil educatia multi-disciplinara:
Educația multi-disciplinară
Cum se desfășoară o lecție de limba engleză multi-disciplinară
Helen Doron English funcționează pe principiul aplicațiilor practice în învățarea limbii engleze
Educația integrativă
Invatarea distractiva

Educația și-a câștigat un rol central în societatea globală, de câteva secole, devenind fundația formării copiilor și a tinerilor pentru viitor. Sistemul educațional oferă copiilor șansa de a-și dezvolta intelectul, noi abilități, precum și descoperirea talentelor ascunse. Însă schimbările rapide din ultimii 15-20 ani, în care s-a accentuat tot mai mult tehnologizarea societății, au avut repercursiuni și asupra modului în care copiii sunt educați. Vedem un trend global în care tot mai mulți specialiști în educație recunosc necesitatea adaptării sistemului actual de educație la nevoile actuale ale copiilor. Există țări pioniere în reforme educaționale progresiste, care incorporează tot mai mult ideea de educație multi-disciplinară.

Educația multi-disciplinară

Educația multi-disciplinară construiește lecțiile din mai multe discipline inter-relaționate, care au factori comuni, cu scopul de a sintetiza informațiile cele mai utile pentru elev, indiferent de disciplina din care face parte informația. Elevul nu mai este limitat strict la geografie, spre exemplu, sau la gramatica unei limbi străine. 

Iată cum se desfășoară o lecție de limba engleză multi-disciplinară:

Elevii au în față harta continentală a Europei. Copiii trebuie să determine condițiile meteorologice în diferite țări de pe hartă. Spre exemplu, astăzi este vreme însorită în Finlanda și ceață în Danemarca. Acest lucru înseamnă că elevii combină învățarea limbii engleze cu geografia. Aspectul practic cu repercursiuni pe viitor este simplu: copiii au învățat să se exprime în cuvinte uzuale cu privire la vremea unei țări, iar ca turiști sau viitori studenți în acea țară, se vor putea exprima natural în limba engleză.

Obiectivele abordării multi-disciplinare sunt acelea de a le oferi elevilor educație cu aplicații practice, pentru a-i încuraja către rezolvarea de probleme complexe ale lumii reale, pentru a le lărgi perspectivele și pentru a fixa idei și definiții aplicate în lumea reală. Elevii învață exact la ce le folosește un termen învățat la școală atunci când trebuie să-l folosească practic.

Educația multi-disciplinară promovează gândirea critică și se bazează pe colaborarea și comunicarea dintre elevi pentru a-i ajuta în soluționarea creativă de probleme.

O metodă revoluționară de predare a limbii engleze a dezvoltat ideea de educație multi-disciplinară și a adaptat-o diferitelor categorii de vârstă, pentru a le oferi copiilor educație integrativă, nu numai învățarea unei limbi străine.

Helen Doron English funcționează pe principiul aplicațiilor practice în învățarea limbii engleze

Dacă vizitați un centru Helen Doron English, veți observa adesea copii care explică în limba engleză elemente geografice, sau care simulează scene din viața reală a unui turist, sau care vorbesc în mod natural limba engleză cu profesorii și chiar cu părinții, ca și cum ar vorbi o limbă maternă.

Principiile metodei Helen Doron English au fost adaptate nevoii copiilor de a învăța în raport cu lumea reală, prin activități susținute și prin exerciții de vorbire, citire și scriere, ce urmează traiectoria normală în învățarea unei limbi. Atunci când copilul învață limba maternă, aceasta este ordinea naturală. Copiii care respectă această ordine naturală devin mult mai rapid și mai ușor bilingvi, iar naturalețea cu care vorbesc limba engleză îi uimește pe cei mai mulți dintre părinți. 

 
 

La școală, elevul clasic ce urmează cursurile Helen Doron English își surpinde adesea profesorii nu doar prin abilitățile de a se exprima și de a comunica coerent în limba engleză, ci mai ales prin faptul că demonstrează cunoștințe din mai multe domenii, învățate în cadrul cursurilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți părinți aleg educația multi-disciplinară pentru copiii lor. Copiii pregătiți într-un sistem educațional tradițional cunosc segmetarea informațiilor, unde trebuie să învețe pentru diferite materii separat. Însă creierul unui copil funcționează mai bine pe principiile inter-relaționării.

Educația integrativă

Educația integrativă funcționează pe mai multe paliere de învățare, nu doar cel intelectual. În primul rând, un copil are nevoie să comunice foarte mult pentru a învăța o limbă străină, nu doar să cunoască scrierea și citirea unei limbi, și pronunția a doar câteva fraze simple.

Helen Doron English aduce copiilor posibilitatea de a comunica în mod susținut în limba engleză cu colegii și cu profesorul în timpul defășurării activităților de la clasă. Grupele sunt formate cu patru până la opt copii, pentru ca profesorul să își poată concentra atenția asupra asimilării corecte a limbii engleze pentru fiecare dintre copii.

Lecțiile au loc exclusiv în limba engleză, iar dacă un copil nu înțelege un lucru, acesta îi va fi explicat pentru ca elevul să asocieze cuvintele în limba engleză direct cu acel obiect. Corectarea pronunției se face prin repetarea corectă, nu prin sublinierea greșelii. Motivarea elevilor este constantă. Un copil motivat se bucură de procesul de învățare, iar cei de la Helen Doron English știu acest lucru și-l integrează eficient în educația copiilor. Mediul în care învață elevul este unul în care este liber să interacționeze cu obiectele din jur, nefiind constrâns la a sta jos pe un scaun timp de o oră de curs. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele prin care copiii reușesc să învețe limba engleză cu Helen Doron English, dar chiar mai mult decât atât, învață cum să își trăiască viața în limba engleză.

Este necesară modelarea educației la nevoile copiilor, care să-i pregătească pentru un viitor variabil.

Invatarea distractiva

La Helen Doron English, educația promovează construirea abilităților personale, a celor de comunicare și oferă un concept unic: învățarea distractivă.

Metoda Helen Doron English a fost dezvoltată în recunoașterea necesității de a învăța limba engleză cât mai eficient, conform teoriei că învățarea unei limbi poate fi cea mai complexă funcție pe care creierul o poate îndeplini.

De peste 30 de ani în întreaga lume, două milioane de copii au învățat limba engleză prin metoda Helen Doron și au beneficiat de dedicare continuă și de excelență în educație.

Mai multe detalii, pe https://www.helendoron.ro/

Surse:
https://www.independent.co.uk/news/world/europe/finland-schools-subjects-are-out-and-topics-are-in-as-country-reforms-its-education-system-10123911.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17330451

Forumuri specializate si grupuri de suport 

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter...

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII