Ai un copil destinat să aibă succes la școală? Afla facand acest TEST simplu

Ai un copil destinat sa aiba succes la scoala? Afla facand acest TEST simplu

Ai un copil destinat să aibă succes la școală? Afla facand acest TEST simplu

Există o legătură între autocontrol și succesul școlar al unui copil? Cercetătorii au descoperit că plasarea unor fructe uscate - dar pot fi si niste bomboane  -  sub o ceașcă și avertizarea copiilor să nu le mănânce poate prezice nivelul lor de inteligență în anii de maturitate.

Studiile arată că acei copii care reușesc să reziste tentației timp de un minut pot să devină mai inteligenți în comparație cu colegii lor. 🧠

Ai un copil destinat sa aiba succes? Afla facand acest TEST!
Nu manca stafidele!
Evaluarea autocontrolului
Esecul pe termen lung din cauza nasterii premature
11 Lucruri pe care parintii copiilor de succes le au in comun

Nu manca stafidele!

Umilele stafide te pot ajuta sa afli daca cresti un copil inzestrat cu inteligenta.

Oamenii de stiinta au descoperit ca plasarea unor fructe uscate sub o ceasca si atentionarea copiilor de a nu le manca pot prezice cat de inteligenti vor fi copiii in anii de maturitate. In timp ce majoritatea esueaza (si nu le rezista tentatiei), este foarte posibil ca acei copii care rezista tentatiei un minut intreg sa devina mult mai inteligenti decat colegii lor.

Cercetatorii de la Universitatea Warwick, Marea Britanie - au spus ca acest “joc” testeaza atentia copiilor si capacitatea lor de a invata.

Evaluarea autocontrolului unui copil

Autorul studiului, profesorul Dieter Wolke a spus: “Punctul culminant al jocului este un instrument simplu si eficient folosit la evaluarea autocontrolului copiilor si poate fi folosit in practica clinica pentru a identifica copiii cu deficit de atentie si cu probleme de invatare.

O infranare a dorintelor la varsta de 20 de luni prezice o atentie buna in mod constant si reusite academice la varsta de 8 ani. De asemenea, rezultatele acestui test indica potentialul de abordari inovatoare a copilului, si chiar interventia timpurie de dupa nasterea prematura.”

Stafide aurii

Profesorul Wolke a adaugat ca parintii pot incerca acest test acasa, insa este posibil ca rezultatele sa nu fie la fel. El a spus: “Exista posibilitatea ca rezultatele sa fie diferite daca un parinte sau altcineva efectueaza testul.”

“Daca un copil nu-si poate controla un raspuns imediat, inseamna ca parintii trebuie sa faca ceva pentru a-l invata ca nu trebuie sa renunte la ceea ce doreste, ci trebuie sa astepte o scurta perioada.”

Pe parcursul studiului, 558 de copii in varsta de 20 de luni au fost evaluati.

Cum reactioneaza copiii nascuti prematur

Studiile au aratat ca acei copii nascuti prematur (intre 25-38 de saptamani) vor lua stafidele de sub ceasca mai repede decat acei nascuti la 39-41 de saptamani.

In jurul varstei de 8 ani, aceeasi copii au fost evaluati de catre o echipa de psihologi si pediatri folosidu-se de trei metode diferite de captare a atentiei, de catre parinti, de catre psihologi si de catre echipa de cercetatori.

Realizarile academice, ce includ matematica, citire, silabisire si scriere, au fost evaluate cu ajutorul testelor standard scolare.

Studiile au concluzionat ca este foarte posibil ca acei copii care s-au nascut prematur (la varste gestationale foarte mici) si cei cu capacitatea de autocontrol foarte mica sa prezinte deficit de atentie (ADHD) si realizari academice scazute la varsta de 8 ani.

Autorul principal al studiului, Julia Jaekel a spus: “Aceasta descoperire este o piesa cheie din puzzle-ul ce priveste problematica pe termen lung cauzata de nasterea prematura.”

Intr-un al doilea studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca acei copii care nu isi pot controla comportamentul in perioada copilariei vor considera anumite obiecte scolare precum matematica si lieratura - deja greu de inteles la varsta de 7 ani...

11 Lucruri pe care parintii copiilor de succes le au in comun

Este adevarat ca in spatele fiecarui copil cu succes stau parintii? In cea mai mare parte ... DA.  Cercetarile in psihologie au sublinit mai multi factori care prezic succesul. Iata 11 Lucruri pe care parintii copiilor de succes le au in comun.

Primele semne care anunta ca un copil are un talent sau dar special

Oamenii de stiinta sunt convinsi ca fiecare copil are un talent special  - sau dar (har) -  care este sau nu descoperit. Din pacate, uneori ramane nedescoperit. Tocmai de asta, un parinte care isi iubeste copilul trebuie sa se asigure ca ii ofera copilului sansa de a-si descoperi si afirma adevaratul talent - adevaratul dar cu care este inzestrat. Uneori, cel care isi da seama ca are de aface cu un copilt alentat - este invatatoarea sau un profesor. Si totusi de ce nu observa parintii talentul copilului? Poate pentru ca nu stiu cat de important este sa ii descopere copilului adevaratul har. Si sa il sustina! citeste in continuare care sunt primele semne care anunta ca ai un copil talentat sau cu un dar special.

Despre parinti si copii inteligenti cititi si:

Importanta familiei in procesul de invatare
Inteligenţele multiple

Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare

Copilul minune: strategii de educare si succes
6 Secrete pentru a descoperi talentul copilului tau

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

redactor: Alina Ciobanu - Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com © 2024
referinte: Jounal of Psychology, Parenting News.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII