Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa titlul articolului!
Nr. Comentarii: 18403
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
eu cred ca totul se reduce la modul in care privesti problema.Am un copil de 5 ani si peste 2 saptamani va veni si urmatorul. Am fumat inainte de prima sarcina, am fumat dupa ce am terminat cu alaptatul, iar cand am ramas insarcinata a doua oara am renuntat din nou la fumat. Interesant e ca in intervalul dintre cele doua sarcini am incercat sa ma las de fumat de mai multe ori, dar de fiecare data m-am apucat din nou. Probabil ca sunt multe persoane care spun "fumez din placere". Eu sunt una dintre ele. Cum am reusit sa ma las de fumat? Foarte simplu. Cred ca m-a ajutat foarte mult autosugestia. De fapt, cred ca totul se afla in mintea noastra si ca putem sa controlam absolut orice, cu conditia sa vrei sa faci acel lucru. Am considerat ca datoria mea de viitoare mama este aceea de a aduce pe lume un copil sanatos,iar asta a implicat si renuntarea mea temporara la fumat. Consider ca, pentru a te lasa de fumat, trebuie sa ai un motiv serios ca s-o faci. Si ce motiv mai puternic decat sanatatea viitorului tau copil?
Am descoperit abia acum aceasta pagina web si legat de cezariana pot spune ca lipseste o recomandare a acesteia si anume femeilor fricoase asa ca si mine; am nascut de doua ori prin cezariana , din frica pur si simplu si pot spune ca a fost ok adica absolut fara nici un stres. Cine spune ca e altfel cind nasti n-a vazut cum arata o sala de nasteri, n-a auzit cum vorbesc medicii si asistentele si mai ales, e barbat sau doctorita !Si tot nu inteleg de ce trebuie sa ai pile ca sa faci aceasta operatie; in Romania e vorba si de bani, la fel ca si in cazul anesteziei peridurale.
Mi-ar placea sa gasesc aici si compatibilitatile dintre zodia mamei/ tatalui si cea a copilului. Caracteristicile zodiilor copiilor se potrivesc; in copilarie, eu eram exact ca in zodia descrisa de dv.
Baietelul meu nascut in zodia Peste este deasemenea un copil deosebit de vesel si de extrovertit. Ar fi interesant de stiut compatibilitatile zodiilor copiilor cu cele ale parintilor.
Draga redactie, Ajungand la sfarsitul articolului Dvs., mi-am dat seama ca si eu confundam intr-o mica parte timiditatea cu nesiguranta. In copilarie si eu eram un pic timida, retrasa, chiar si in adolescenta, reusind de-abia dupa 19-20 de ani sa trec peste "Stresul de inceput". Partea rea a fost ca cei din jurul meu, nu au acordat destula atentie fenomenului (dupa parerea mea), astfel ca nu stiu in ce consta sprijinul ce trebuie acordat copiilor care sunt timizi. Cu respect, Dana
Am 30 de ani. Sunt in saptamana 35 de sarcina si copilul nu s-a intors inca. Sunt la prima nastere. Medicul mi-a recomandat ca daca, copilul nu se intoarce pana in saptamana 38 (adica pana peste trei saptamani) sa nasc prin cezariana. Cezariana ar urma sa mi-o faca in saptamana 38 pentru a nu intra in travaliu, cand o operatie ar fi foarte grea. In timpul sarcinii nu am avut nici o problema de sanatate, stres sau emotii puternice. Copilul este normal dezvoltat si se misca intr-una. In familia mea nimeni nu a nascut prin cezariana. Intrebare: Se mai poate intoarce copilul? Este recomandata o nastere prin cezariana sau sa astept pana incepe travaliul? Se poate intoarce copilul inainte sau in timpul travaliului?
Site-ul este deosebit de interesant si dragut.Dar ca una care am nascut cu epidural si cred in eficienta lui cred ca in romania se cunoaste prea putin efectele binecuvintate a acestui "calmant".Aproape toate mamicile cu care am fost internata in spital la nastere au folosit epidural si nici una nu a suferit de reactii secundare.Eu personal am primit epidural prin infuzie si inainte de nastere mi-i s-a micsorat cantitatea astfel ca am nascut foarte usor.Si la fel mamicile care au nascut deodata cu mine. Cred ca in Romania ar trebuii sa se faca propaganda proepidural in cea mai mare parte a articolelor nu cum este acum doua cuvinte pro iar apoi efectele secundare. Nu stiu sigur dar cred ca marea majoritate a mamicilor in dezvoltate dezvoltete nasc cu epidural si cred ca li se cuvine si mamicilor din Romania tratament in timpul nasterii mult mult mai bun decit pot sa obtina in ziua de azi.
Draga redactie, Am citit mai multe articole din acest site, care mi s-au parut mai mult decat folositoare, mai ales pentru femeile care nu au avut experienta nasterii si a cresterii unui copil. Tin sa va multumesc ca v-ati gandit la aceste probleme. Sincera sa fiu, unele articole mi s-au parut mai potrivite pentru mamele "de afara". Pe la noi nu cred sa existe o diviziune a muncii atat de adancita in maternitati... Despre acest articol in special, v-as putea spune ca mi-ar placea sa fie mai consistent din punct de vedere al informatiei. Ar putea fi completat cu justificari mai exacte in ce priveste legatura dintre fertilitate si alimentatie, sau cu exemple de alimente (o lista mai mare) care trebuie sa fie consumate inainte si in timpul sarcinii, ce contin acestea si ce efect au asupra organismului femeii si asupra sarcinii. Tin sa mentionez ca ma voi casatori in curand si eu si logodnicul ne dorim foarte mult un bebe si, ca orice viitoare mamica, imi doresc ca cel mic sa fie sanatos si sa vine pe lume usor si fara riscuri! De aceea, pentru mine, site-ul Dumneavoastra mi se pare foarte folositor (i-as acorda 5 stele pt, fiecare articol)! Va doresc mult succes si "Sarbatori Fericite!!" Cu stima, Dana Popa
cum sa ramin insarcinata? am 26 de ani si nu reusesc!
Am un baietel in varsta de 3ani, care inca din faza de nou-nascut a avut probleme cu lipsa de calciu. A urmat nenumarate tratamente cu calciu,inclusiv cura marina la varsta de 1an si 2luni,insa problema persista. in timpul verii trecute a facut o alergie la intepaturile de insecte locul intepat inflamandu-se ca niste basicute cu lichid transparent,fiind chiar suspectat de rujeola(simptomele fiind asemanatoare). Intrebarea mea este oare pe fondul lipsei de calciu credeti ca face aceea alergie; mi-e teama ca vine acum anotimpul insectelor si ma gandesc ca va reveni alergia.
Consider ca sunt utile aceste poezioare pentru copii si as dori sa mai adaug inca una : "Fluturasul" Fluturas din floare-n floare, Zbori batand din aripioare, Stai, opreste-te o clipa Sa ma sui pe-o aripa Sa ma duci departe-n zari Sa mai vad si alte tari.
an avut viroza respiratorie,am tratat-o cu antibiotice (oxacilina 8 buc.,ampicilina forte 17 buc. si apoi doxacilina 7 buc.) Nu stiam ca sunt insarcinata, ave 2 saptamini sarcina. Voi avea un copil sanatos sau exista pericolul sa aiba malformatii sau sa fie schizofrenic multumesc
Si eu am nascut acum cinci ani. Sunt o impatimita dupa copii si mi-asi dori din suflet cat mai multi. Am avut si emotii ca nu pot avea din cauza unei operatii de chist ovarian. Citind cat mai multe lucruri despre nasteri stau si ma intreb oare de ce la mine a fost asa: dupa ce am nascut nu mi s-a aratat copilul, nus tiu de ce, fiindca dr. a spus ca e bine, e sanatos si cat un copil de o luna. Nu l-am putut vedea decat a doua zi fiindca nu puteam sa ma ridic din pat. Stau si ma intreb cum am putut rabda fara sa-l vad ? E adevarat am fost intr-o stare proasta dupa ce am nascut. Oare sunt anormala ?
DAca poate sa-mi spun si mie cineva ce boli mai bintuie prin Romania ca sa stiu ce precautii imi iau atunci cind vin in Romania.VA multumesc anticipat
Am 27 de ani ;i sunt casatorita. Mi-am inceput viata sexuala la varsta de 20 de ani. In toti acesti ani nu am ramas insarcinata niciodata. De ce? Ce pot face pentru a avea copii pe cale naturala? Astept un raspuns de la voi.
Am un baietel de 23 luni, caruia ii dau fluor de 1 an. In curind va incepe sa se spele pe dinti cu pasta pt. copii care contine fluor. In urma citirii articolului "Fluorul - prieten sau dusman", ma gindeam sa-i opresc cu aceasta ocazie administrarea fluorului-pastile. As vrea sa stiu daca procedez bine, evitind un exces sau daca, dimpotriva, il privez de un element necesar. Multumesc, Alina, Bucuresti
Din pacate inca exista barbati care considera ca schimbatul scutecelor este treaba mamei, si se insala amarnic. Ei cred ca e de ajuns sa aduca bani in casa.Dar micutul are nevoie de ambii parinti si cu cat mai mult timp petrece cu amandoi cu ata va fi o persoana mai echilibrata.
Articolul spune ce sa nu mincam. Intrebarea este daca se poate face o lista cu ce sa mincam. Daca pe cutia de suc sau de lapte nu e scris vre-un E inseamna ca produsul este sigur? Sau se si omite cu bunastiinta? De exemplu sucul Santal pe care scrie 100% fructe este chiar asa? Dar laptele Dorna? Ce ne sfatuiti sa mincam?
Inteleg ca excesul e buba. Probabil ca atit cit recomanda doctorii e OK. In America e normal sa fie o problema pentru ca ei au si apa fluorizata natural. Dar la noi? Cum sta treaba in Bucuresti? De fapt noi bem doar apa plata. O sa ma uit mai cu atentie pe eticheta sticlei.
Draga Cami, eu nu mai cred ca Santalul sau alt suc este 100% natural pentru ca m-am dumirit asupra unui aspect: orice denumire care urmeaza dupa concentratia de suc de fruct inscrisa pe eticheta inseamna un adaos chimic care este periculos atunci cand consumam in exces produsul respectiv sau pe timp indelungat.