Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa titlul articolului!
Nr. Comentarii: 18402
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
Da, este posibila o predispozitie genetica spre a fi mai mancacios sau, dimpotriva, mai selectiv, depinde de metabolismul bazal. Desigur, sunt importante si cauzele pentru care parintii au fost selectivi din punct de verdere alimentar, mai exact daca au fost strict cauze care tin de metabolismul bazal sau au fost greseli ale celor implicati in alimentatia acestora. Ce puteti face? Daca este vorba de o componenta genetica, nu este nimic de facut decat sa o acceptati ca atare si sa va relaxati. Altfel, riscati sa adaugati greseli de abordare care sa faca situatia mai rea decat este. Important este ca micutul sa fie sanatos si medicul pediatru sa va confirme ca se dezvolta normal. Nu puteti sa ajutati decat fiind cat mai relaxati, asigurandu-i rutine consecvente, multa joaca si miscare - de preferat in aer liber - si un mediu de viata familial cat mai pozitiv.
Continutul de Omega 3 si Omega 6 sunt direct legate de dezvoltarea neuronala. Consumul de peste provenit din ape nepoluate este foarte folositor. Legumele, fructele aduc antioxidanti, vitamine.
Nu este o atitudine tocmai corecta "a ciuguli " intre mese. Predispune la obezitatea copilului dvs. si aduce obiceiuri alimentare nesanatoase pe termen lung. Jucati-va mai mult cu copilul dvs., relaxati-va in aer liber zilnic, consumati fructe, legume fara aport caloric mare.
Raspuns pentru: Putem sa amestecam laptele de vaca cu lapte praf? Nu, categoric NU. Puteti oferi lapte praf la cana sau biberon (sugarul este perfect apt sa bea din canita de la 6 luni, evitand biberonul daca este posibil). Recomandam introducerea laptelui de vaca dupa 2 ani. Ideal, copilul poate utiliza lapte de vaca dupa 3-4 ani. Pana atunci, este recomandata alaptarea, Daca doriti sa preparati orez cu lapte sau gris cu lapte, se poate utiliza lapte de vaca 1,5%, care a fiert in prealabil min 10 minute pe foc deschis.
In alimentatia complementara/alternativa a copilului mic, se recomanda utilizarea de lapte praf adaptat varstei copilului, starii sale de sanatate. Lapturile moderne au in compozitie si fier, pentru a evita aparitia anemiei.
3-4 ani si peste. Nu sunt contraindicatii (exceptie fiind intolerantele la proteina laptelui de vaca, dovedite medical).
Faceti diferenta intre varsaturi (la o ora dupa masa lapte "branzit " cu miros acru, aspect coagulat) si regurgitatie (imediat dupa masa, in primele 10 min). Consultati-va medicul de familie, efectuati un consult gastroenterologic. Consulturile vor stabili daca exista un deficit real sau nu.
Faceti diferenta intre varsaturi (la o ora dupa masa lapte "branzit " cu miros acru, aspect coagulat) si regurgitatie (imediat dupa masa, in primele 10 min). Consultati-va medicul de familie, efectuati un consult gastroenterologic. Consulturile vor stabili daca exista un deficit real sau nu.
110-120ml/kg/corp/zi.
💙 sau 💖
Am 20 de ani si am avut o sarcina oprita in evolutie la 38 de saptamani . De la spital nu am primit prea multe informatii despre cauza si ma macina asta nu stiu din ce cauza sa intamplat. As dori sa gasesc mai multe detalii sa citesc
Buna Mihaela,acum am intrat si eu pe forum deoarece ma aflu in aceeasi situatie cu tine, vad ca in 2016 ai scris mesajul, m asi bucura sa aflu ca minunea s a produs :). Eu am 44 de ani,2 copii dintr o alta casnicie (fata de 24 ani si baiat de 14ani).Acum sunt cintr o relatie de 5 ani de zile, el are varsta de 35 de ani si nu a mai fost casatorit si nici copii nu are...Ne intelegem foarte bine, e un om minunat .Eu am o intarziere de vreo 2 saptamani si ma tot framant...cred ca e posibil sa raman deoarece si mama m a nascut la varsta de 40 de ani :).Problema e ca m am dezobisnuit ,copiii sunt deja mari si mie rusine, am varsta prea inaintata, macar daca aveam 40.. Astept o parere de la tine daca se poate,multumesc .
Buna.Eu am avut 1:25 la sindromul down.am facut amniocenteza fara niciun risc.riscul de pierdere a sarcinii este de 1%,o cifra infima.
Ce se recomanda la o sarcina cu fat care prezinta agenezie de corp calos confirmata ecografic si prin rmn fetal?
Ce investigatii sunt recomandate daca rezultatul la dublu test este usor pozitiv? Adica, risc crescut de trisomie 21 de 1:149 (cutoff=1:250). Va multumesc!
Care sunt cele mai bune anticontraceptie imediat dupa sarcina , si se pot lua in timpul alaptarii.
Buna seara! Cate kg este ok sa luam in sarcina? Eu am 20 de saptamani si 7 kg in plus. La cate sa ma mai astept pana la final?
Buna seara! Va rog frumos sa ii adresati domnului doctor si intrebarea mea...am pierdut o sarcina din cauza lipsei de corp calos, partiala...acum sunt insarcinata in 15 saptamani si nu am facut dublu test deoarece doctorul meu mi-a recomandat amniocenteza...as putea face altceva ca sa nu intep sarcina...mie frica ca pot pierde sarcina...va rog adresati intrebarea mea...
In principiu care sunt testele ce trebuie facute in toata perioada sarcinii .. de la inceput pana la final ? Cele de baza in cazul in care sarcina e bine ..
Buna seara! Sunt in saptamana 10. Urmează sa fac dublul test, ieri mi s-a recoltat sânge (Kryptor) iar in saptamana 13 urmează sa fac ecografia. Cum se face mai exact acest test, pt ca prima data mi s-a zis ca analiza de sânge se recoltează imediat dupa ecografie iar apoi mi s-a spus ca e bine si asa, cu testul de sânge in saptamana 10 si ecografia in saptamana 13. Nu inteleg diferența. Iar o alta întrebare, pe langa acest dublu test ce include o ecografie, se mai face alta ecografie pt morfologie sau abia in trimestrul 2? Mulțumesc mult.