Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa titlul articolului!
Nr. Comentarii: 18397
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
eu nu imi aduc aminte de mingiierei, de jocuri, de priviri dragastoase...Am 31 de anu si inca mai tinjesc dupa ele.Nu vreau ca copilul meau sa creasca frustrat de dragoste, caci ce altceva este sa stai linga el neconditionat, sa ii previi nevoile, dorintele?.Ar fi pentru prima oara cind s-ar adeveri ca prea multa dragoste strica.Asa ca sa ne iubim copii si sa le dam totul, ca merita...
Voinicul meu o sa aiba un an in iulie urmator, e prea devreme sa plec la mare? Mi mi se pare o adevarata aventura....
voi avea la nastere ,10 luni fara o sapt, de lucru ce pot face? voi primi concediu de mat?
Am si eu o intrebare si va multumesc din suflet daca imi trimiteti raspuns. Intrbarea mea este: daca imi vine ciclul o data la 2 luni ( desi in urma controalelor ginecologice mi s-a spus ca este doar o dereglare ) as vrea sa stiu daca luna in care nu imi vine ciclul are acele zile de ovulatie ?
Buna ziua, Este prima data cand scriu pe acest site si chiar imi face placere sa va spun si parerea mea despre nastere. Eu am doi baieti. Pe primul l-am nascut normal iar pe al doilea prin cezariana. Prima experienta a fost groaznica iar la cea de a doua am fost extrem de relaxata. La nasterea normala totul a fost oribil de la pregatirea pentru nastere, inceperea contractiilor si pana la expulzie. Nu mai vorbesc de refacere. Dupa ore de suferinta ajunsesem la dilatare de doar 3 cm. Ulterior n-am mai tinut cont de acei cm dar pot spune ca nu as dori ca nimeni sa treaca prin ce am trecut eu. Asa cum spunea si Anca Iliescu, refacerea unei lauze depinde foarte mult si de medic. In cazul meu, medicul Semen nu a fost multumita de banii pe care i-a primit dupa nastere si nu a mai venit o data sa ma vada. Toate celelalte fete din salon dadusera mai putin bani ca mine si cu toate acestea erau bine ingrijite de catre medicii lor. Nu pot sa fiu de acord cu asa ceva. Nu este normal ce se intampla. Dar am ajuns sa ma intreb ce mai e normal in Romania. Mult timp chiar cativa ani nu am mai vrut sa aud de un al doilea copil. A fost o trauma pentru mine nasterea normala. Dar apoi m-am gandit ca nu e bine sa las copilul fara un frate sau o sora si dupa 4 ani a venit pe lume si cel de-al doilea baietel. Pe acesta l-am nascut prin cezariana. Doctorul meu pe care de data aceasta l-am ales prin recomandare, a decis ca este mai bine pentru mine sa nasc prin cezariana deoarece micutul era prea mare si stia ca am nascut greu prima data. Dupa cezariana, intr-adevar au fost cam 4 ore cand am avut dureri foarte mari dar oricum incomparabile ca la nasterea normala. Am stat in spital numai 2 zile si jumatate. La o saptamana de la operatie ma plimbam prin parc. Nu pot spune ca durerile disparusera ca as minti dar a fost bine. M-am refacut foarte repede si asta o datorez domnului doctor Anca din Municipal. Eu am trait doua experiente si cu toate acestea ma intreb de ce femeile doresc sa nasca normal sa treaca prin niste momente dezonorante, nu mai vorbesc de dureri cand se poate si prin cezariana unde totul este atat de relaxant si nici nu te simti prost, dezonorata. Poate ca intr-adevar exista si femei care nasc foarte usor si fara dureri dar oricum sunt putine acelea.
Baiatul meu are 2 ani si este foarte ambitios si incapatanat,daca isi propune ceva trebuie sa faca,eu nu pot face decat sa il inteleg si sa-l invat ce e mai bine .
buna dimineata! vreau sa va spunb ca aveti o pagina frumoasa si ca si eu sunt membru.as vrea sa va spun ca un copil trebuie sa fie educat de parinti ,ingrijiti,nu trebuie sa ieie bataie ca la atata bataie mai rau face.eu sunt un baiat de 20 de ani si sunt foarte singur.imi plac copii si as vrea sa va spun ca copiii trebuie sa puna mana pe carte si sa fie ingrijit. va multumesc!
Batai de cap. Hmm dar trebuie sa fie si asta, in cazul in care nu apare un copil si cit de repede exista riscul sa nu mai puteti face fata acestei situatii si sa intervina monotonia si "plicitseala"
Mai am 9 saptamini pina voi naste,sint extrem de ingrijorata.Am avut posibilitatea sa stau in Londra si m-am hotarit sa nasc aici in ideea ca-mi va fii mai usor,dar cred ca am ales gresit ca sint foarte singura si nu are cine sa ma ajute.Am mare noroc cu voi,cu sfaturile si informatiile pe care le citesc si ne ajutati sa intelegem multe. Sotul meu e la fel de ingrijorat.Nu e asa usor cum am crezut!!! Bagajul pentru spital il am facut ca ma tot gindeam ca poate o sa nasc prematur,desi sarcina evolueaza normal!
INTREBARE CU DIAGNOSTICUL "LUPUES ERITEMATOS SISTEMIC" MAI CREDETI CA SE POATE SA PROCREEZI? MULTUMESC G.CRACIUN
Domnule doctor, ultimele cercetari au evidentiat faptul ca o ruptura naturala este de preferat epiziotomiei. In plus, epiziotomia favorizeaza rupturile, incontinenta, vindecarea mai lenta. Pentru mai multe informatii cititi: http://www.changesurfer.com/Hlth/episiotomy.html sau http://www.efn.org/~djz/birth/obmyth/epis.html Ma bucur ca voi naste in Canada, unde mitul epiziotomiei apartine trecutului.
Buna Natalia, multumesc de sfat dar am scapat de senzatiile de voma odata cu miscarea baietelului meu. Dar acum am alte probleme si anume varicele si carceii. Picioarele nu s-au umflat foarte mult tinand cont ca sunt abia in luna a 7-a, dar s-au dilatat foarte mult vasele de sange. Am incercat si cu pastilele (din plante)recomandate de doctora mea pentru o mai buna circulatie si cu gel Lioton dar degeaba. Carceii sunt de nesuportat si mi se pun doar la pulpele mici. Am observat ca in spre dimineata cand vreau sa ma intind si sa-mi schimb pozitia mi se pun. Acum sunt curioasa ce o sa-mi mai dea doctora de luat.
Sunt insarcinata in 13 saptamani si sunt racita , nas infundat, dureri in gat . Ce tratament imi indicati ? Multumesc frumos.
As dori sa-mi spune-ti daca de la 1mai 2004 lucrez cu norma intreaga si acum am 6 luni de sarcina, urmand sa nasc in februarie 2005, ca sa pot intra in concediu de ingrijire a copilului trebuie inainte sa intru in concediu de sarcina si lauzie(126zile). Multumesc anticipat.
vreau sa stiu unde pot face o ecografie tridimensionala ( in Bucuresti)si cat ma costa
Eu cred ca fiecare dintre noi, mamici sau viitoare mamici este direct responsabila de starea ei de bine si confort. Daca confortul pentru noi inseamna sa aratam bine, sa ne simtim bine in propria piele, atunci depinde de noi sa reusim acest lucru. Eu in timpul sarcinii am luat 20 de kg, va dati seama ce inseamna asta pentru o femeie, dar acum la 6 luni dupa sarcina mai am 2 in plus, fata de greutatea pe care o aveam inainte de sarcina. Eu nu am abuzat mancand , chear nu am mancat mai mult decat inainte in perioada sarcinii si totusi ....... am acumulat 20kg., nu pot sa spun ca m-am abtinut, dar pur si simplu am mancat normal. Dupa ce am nascut insa, a trebuit sa ma controlez, chear si in perioada in care alaptam , mancam alimente cat mai sanatoase, dar nu mancam grasimi, lucrul asta il evit si acum dupa 6 luni de la nastere. Acum am putin burtica, dar sincer, eu ma simt bine in pielea mea, m-am simtit bine si atunci cand eram un bulgaras, eram atat de fericita incat nu conta, eram constienta ca o sa am de dus o lupta crancena cu mine insami dup ce am sa nasc, si totodata eram sigura ca am sa ies invingatoare. Deci, vreti sau nu sa va simtiti bine in voi insiva , daca da atunci LA LUPTA ! Adriana Ilioiu
Continuare 22-nov-04.Despre Aida.Avand in vedere faptul ca Aida sa nascut in alte conditii fata de copii prematuri din Romania si a fost intr-un alt mod supavegheata de doctori doresc sa dau cateva sfaturi parintilor care au trecut sau vor trece prin aceasta situatie.Bineanteles ca in Germania sunt alte conditii dar sper ca ceea ce am invatat eu pana acum despre prematuri sa va ajute cat de cat.Deci intradevar cel mai mult conteaza iubirea fata de copil si asta se poate dovedi pri faptul in care suteti zilnic alaturi de el.Sa nu credeti ca el fiind mic nu stie sau nu va simte ca sunti langa el.In Germania se procedeaza o metoda care se numeste"cangurul"asta inseamna ca se scoate copilul afara din incubator(cu tot cu cabluri)si se aseaza pe pieptul unuia dintre parinti(pieptul trebuie sa fie gol)aceasta metoda se procedeaza cat se poate de des si este foarte important pt.copil,prin aceasta simte temperatura corpului si bataile inimii(ca si cum ar fi inca in burta mamei).(Aida a inceput sa faca"cangurul"din a 5-ea zi unde a slabit pana la 525gr.)Un alt punct foarte important este observarea copilului permanenta pt.prevederea unei infectii in corp,sistemul imun nefiind dezvoltat este orice infectie fatala.Aida a fost controlata la inceput la fiecare 2 ore prin loarea sangelui si controlul acestuia iar cand copilul incepe sa aiba o alta culoare i se va face o transfuzie de singe,corpul este asa de mic incat nu poate inca sa produca sange(Aida a avut trei transfuzii de sange).Un alt punct important,si cred ca cel mai important,este inainte de externarea copilului invatarea unui curs de reanimare,fiecare parinte trebuie sa stie ce are de facut atunci cand e acasa singur,fara doctori,si are copilul o complicatie.Acest curs se face cu ajutorul unei pompe"ambu-beutel"(sau chiar si cu gura in cazul in care nu aveti pompa)care ajuta la respiratia copilului cel putin pana cand vine salvarea.Aida a avut 2 complicatii de acest gen credeti-ma ca a ajutat foart mult.Un copil care sa nascut prematur este intradevar un risc-copil si trebuie supravegheat minimum 1 an non-stop.In Germania un copil care sa nascut sub 1000gr nu se externeaza fara un aparat care supravegheaza copilul zi si noapte prin masurarea frecventei inimii,respiratiei si temperaturii.Bineinteles ca in Romania nu sunt aceste conditii dar parintii pot sai supravegheze si prin prin alte metode,prin faptul de a fii tot timpul langa ei si prin faptul de a avea grija sa fie copilul tot timpul intins pe spate.Interesati-va despre toate acest punce importante la doctor si lasati-va sa va dea sfaturi.Tot ceea ce am scris eu aici sunt lucruri ce le-am invatat cu ajutorul copilului meu,experiente din care am invatat si din care voi mai invata inca pt.ca toata viata este o experienta.De cand am nascut-o pe Aida am inceput o viata noua,o viata cu mai multe responsabilitati,o viata cu mai multa iubire pt.ca nu exista ceva mai frumos in lume decat o iubire fata de mama si un copil sanatos.Tuturor mamelor va doresc acest sentiment si"Dumnezeu sa ne ajute"sa ne vedem copiii sanatosi!
buna sant insarcinata in 16 saptamani stiu ca nu este bine sa fumezi as dori sa stiu daca ati fumat in timpul sarcinii si ati nascut cu sau fara probleme
Buna ziua.Am 15 ani si astazi am citit niste articole despre decalotare.AM obsservat in urma cu ceva timp ca penisul meu nu se poate decalota, deoarece este prea stramt preputul.Am apelat la voi , inainte de a vorbi cu tata.Am incercat singur sa-l decalotez , dar ma doare.va rog, ajutati-ma!
Am un copil de sase luni(implinite astazi)si nu primesc indemnizatia intreaga (6.500.000) ci mi se opreste suma pentru asigurarile de sanatate. Nu stiu exact ce articol din lege spune ca trebuie sa primesc intreaga suma fara a mi se retine nimic. Ma puteti ajuta?