Alăptarea prelungită a copilului: beneficii pentru copil și mamă

Alaptarea prelungita a bebelusului: beneficii pentru copil si mama

Alăptarea prelungită a copilului: beneficii pentru copil și mamă

Alăptarea prelungită este pentru unele mămici o realitate, pentru alte mămici este o curiozitate iar pentru altele doar un vis...

Există e drept insă si persoane care ridică o spranceană dacă aud sau văd că incă iti alăptezi copilul desi el e trecut de vârsta de 1 an. Dar, exista totusi mult suport pentru alăptarea prelungită. Academia Americana de Pediatrie recomandă alăptarea si după primul an de viată, atata timp cât mama si copilul doresc sa o facă.

veti citi
Beneficiile alăptarii indelungate
Alte beneficii ale alaptarii prelungite pentru copii mici (toddleri):
In plus, exista beneficii si pentru mama

Beneficiile alăptarii indelungate

Doar pentru ca bebelusul tau are peste 1 anisor, asta nu inseamna ca ar trebui intarcat.

In timp ce unele persoane bagacioase pot ridica o spranceana daca aud sau vad ca inca iti alaptezi copilul, exista totusi mult suport oficial pentru alaptarea prelungita - ceea ce inseamna ca alaptarea unui copil ce a trecut de varsta de 1 an este absolut normala. Academia Americana de Pediatrie recomanda alaptarea si dupa primul an de viata, atata timp cat mama si copilul doresc sa o faca. Si ambele, Organizatia Mondiala a Sanatatii cat si UNICEF, fac un pas mai departe prin recomandarea ca bebelusii sa fie alaptati minim doi ani.

Alaptarea unui copil este un pic diferita de alaptarea unui bebelus. La urma urmei, dupa varsta de un an, copiii isi obtin majoritatea nutrientilor din alimentatia solida si mai incep sa bea lapte de vaca uneori, astfel incat nu exista reguli stricte cu privire la cat de mult sau cat de des va fi alaptat un copil.

Chiar si asa, unul dintre beneficiile alaptarii extinse este impulsul nutritiv pe care il putem oferi unui copil, mai ales unul pretentios. De fapt, expertii cred ca, compozitia laptelui matern se adapteaza nevoilor nutritionale unui copil. Chiar daca copilul mananca cat o pasare, alaptarea ii poate completa deficientele create de "mofturile" la masa. (Doar nu lasa ca alaptarea sa inlocuiasca o masa.)

alaptare indelungata

Alte beneficii ale alaptarii prelungite pentru copii mici (toddleri):

Protecția de boli

Laptele matern va continua sa consolideze sistemul imunitar al copilul astfel incat el este mai putin predispus la raceli, infectii ale urechii, alergii, si alte boli comune. Si, chiar daca se imbolnaveste, alaptarea il va alina. De fapt, laptele matern poate fi singurul lucru care il poate linisti.

Beneficii de sanatate

Cercetarile au aratat ca bebelusii si copiii mici alaptati se bucura de tot felul de beneficii aduse sanatatii atunci cand cresc, inclusiv scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului. Sunt, de asemenea, mai putin predispusi la supraponderabilitate sau obezitate, si chiar de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

Un IQ mare

Studiile au descoperit urmatorul lucru: cu cat un copil este mai mult si mai des alaptat, cu atat este mai inteligent, datorita acizilor grasi omega-3, sau DHA, care sunt unici in laptele matern.

Independenta

Da, ai citit bine! Mai degraba decat facandu-l lipicios si mamos, copilul tau se va simti mult mai confortabil sa exploreze pe cont propriu, atunci cand stie ca are mereu siguranta revenirii la pieptul tau.

Confort

Ca si suzeta, alaptarea poate ajuta la calmarea un copil suparat, bolnav sau speriat.

Liniste

Copiii au un lucru important de facut! Exploreaza, isi construiesc noi competente, isi imagineaza tot felul de lucruri despre lume. Si ca orice lucrator, uneori are nevoie de o pauza. Alaptarea unui copil poate oferi ragazul perfect in timpul unei zile pline.

In plus, exista beneficii si pentru mama

Alaptarea poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer (cum ar fi de san si ovarian) si va ajuta sa mentineti o greutate sanatoasa, deoarece alaptarea toddlerilor necesita energie (si arde calorii).

► Citeste in continuare De ce alăptezi un copil de 4 ani intreabă curioasele. Pentru că il iubesc, DE ASTA - confesiunile unei mame

Ghid de alăptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

📌   Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.  ✅

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate © 2024 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII