15 mămici care au depășit recordurile de alăptare - și nu le pasă ce cred altii

15 mamici care au depasit recordurile de alaptare - si nu le pasa ce cred altii

15 mămici care au depășit recordurile de alăptare - și nu le pasă ce cred altii

Deși tot mai multe mamici extind perioada de alaptare a copilului, există unele femei care chiar alăptează până când copiii lor au 13 ani!

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă în primele șase luni. După șase luni, se recomandă alăptarea împreună cu diversificarea până la doi ani sau mai mult. Aceasta recomandare le face pe multe mame să se întrebe care este cea mai bună vârstă pentru a înțărca un copil. OMS nu are recomandari pentru alaptarea dupa implinirea varstei de 2 ani - cu toate acestea, unor mame nu le pasă de asta si nu le deranjează ce gandesc altii despre acest lucru... exact ca aceste 15 mamici.

- vei citi:
Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă în primele șase luni
15 femei care au depasit recordurile de alaptare
Ghid de alaptare

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă în primele șase luni

Din momentul în care o femeie își dă seama că va fi mamă, viața ei se schimbă pentru totdeauna. Majoritatea femeilor au la dispoziție nouă luni pentru a-și planifica totul, ceea ce este minunat având în vedere toate alegerile și deciziile care trebuie luate. O decizie majoră pe care trebuie să o ia mama, una foarte importantă, este dacă vrea sau nu să alăpteze...

Pentru unele femei, alegerea alaptarii ca mod de hrana pentru bebelus este extrem de ferma inca din timpul lunilor de sarcina. Atunci când o mamă decide să hrănească cu biberonul și să-i dea bebelușului formulă, decizia este destul de simplă si se bazeaza de obicei pe o serie de insuccese in primele zile de alaptare.

Decizia de cât timp isi va alapta bebelusul se ia de obicei dupa primele 6 luni de alaptare. Multe femei decid că vor alăpta exclusiv în primele șase luni și apoi isi vor înțărca copilul în momentul în care acesta împlinește un an.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă în primele șase luni. După șase luni, ei recomandă alăptarea continuă împreună cu diversificarea până la doi ani sau mai mult. Acest lucru lasă multe mame să se întrebe care este cea mai bună vârstă pentru a înțărca un copil. Societatea pare să aibă sentimente negative față de alăptarea trecută de o anumită vârstă. Cu toate acestea, unor mame nu le pasă de asta; nu le deranjează ce pare să gândească societatea sau oricine altcineva despre asta.

15 femei care au depasit recordurile de alaptare

Aceste 15 femei au alaptat o perioada foarte lunga.

Nicole Mullen - fiul ei e adolescent

Nicole Mullen ar putea foarte bine să dețină recordul pentru cea mai lungă perioadă de alăptare. Fiul ei, Mason, trece deja prin pubertate, dar pentru acest duo, acesta nu este un motiv pentru a pune capăt relației lor cu alăptarea. Inca continua - scuze nu avem poze cu ei.

Ann Sinnott

Ann Sinnott a stârnit unele controverse majore cu privire la modul în care și-a alăptat fiica până la vârsta de șase ani. Ann se întâmplă să fie și autorul controversatei cărți, Alăptarea copiilor mai mari "Breastfeeding Older Children". Oamenii fie i-au iubit cartea și logica ei, fie au urât-o complet și au găsit-o de-a dreptul dezgustătoare și deranjantă. Chiar nu pare să existe o cale de mijloc...

Rebecca Hunter

Rebecca Hunter este mama a doi băieți, Jamie și Oscar. Rebecca conduce o afacere cu esențe de flori în Ilkley, West Yorks și pare ca orice altă mamă obișnuită. Se remarcă de restul datorită alăptării. Ea și-a alăptat fiul cel mare, Jamie, până la vârsta de aproape șase ani, iar pe cel mai mic, Oscar, până la vârsta de patru ani.

Lynn Stuckey

Lynn Stuckey este o mamă singură. Are un copil, un băiețel pe nume Kyle. Când Kyle avea cinci ani, un babysitter a susținut că Kyle i-a spus că încă alăptează, chiar dacă el a vrut să se oprească. El a susținut că mama lui nu l-ar lăsa să renunțe la alăptare, potrivit abcnews.go.com. Stuckey a negat acuzațiile că ar fi forțat copilul să alăpteze, dar nu a negat că l-a alăptat în continuare.

Stuckey nu simte că a făcut ceva greșit și a vrut să-l lase pe Kyle să continue să alăpteze până când el va fi gata să se înțarce. La vârsta de opt ani, încă mai alăpta ocazional.

Miira Dawson

Miira Dawson este mamă a doi copii. Are o fetiță pe nume Tara și un băiat pe nume Ray Lee. Miira este cercetător științific, dar deocamdată este o mamă cu normă întreagă, deoarece are mâinile pline. Își alăptează amândoi copiii și intenționează să o facă până la vârsta de zece ani. Nu renunță la decizia sa, deoarece susține că beneficiile alăptării prelungite au fost dovedite. Deși această situație a pus stăpânire pe căsătoria ei, nu o deranjează ce gândesc ceilalți, pentru că asta funcționează pentru ei.

Jamie Lynn Grumet

Jamie Lynn Grumet este o mamă care stă acasă și are doi copii. Conform dailymail.co.uk, Grumet a fost alăptată de mama ei până la vârsta de șase ani, așa că alăptarea prelungită nu este nimic nou pentru ea. Are doi băieți, unul este fiul ei biologic, iar celălalt este fiul ei adoptiv; i-a alăptat pe amândoi.

Adele Allen

Adele Allen este mama a trei copii, potrivit the-sun.com. Ea și-a alăptat toți copiii. Copiii Adelei nu au fost niciodată la medic, cu excepția unei singure dăți pentru un atac de astm. De asemenea, ei nu frecventează școala.

Stella Onions

Stella a intrat în travaliu în ziua de Crăciun și a fost copleșită de bucurie. Ea a decis să-și alăpteze fiica, Josephine, dar până când a avut al doilea copil, ea încă o alăpta pe Josephine. Stella a început să-și alăpteze amândoi copiii, împreună; acest lucru a continuat mulți ani. Povestea lor a ajuns să fie titluri din cauza vârstei lor. Fiica ei avea cinci ani, iar fiul ei Zac avea trei ani. Stella crede că mai multe mame ar trebui să-și alăpteze mai mult copiii. Stella Onions a planificat să-și alăpteze copiii până la vârsta de opt ani, potrivit dailymail.co.uk.

Denise Sumpter

Denise Sumpter este mamă a doi copii, care au obținut și un record pentru alăptare. Fiica ei, Belle, încă alăpta la vârsta de șase ani, potrivit newstalkers.com. Se va alătura fratele ei mai mic, Beau, la sesiunile de alăptare. S-ar putea să fie cel mai mare copil din Marea Britanie despre care se știe că alăptează încă. Denise nu o mai alăptează pe Belle în public din cauza comentariilor negative care au fost făcute în trecut. Denise spune că Belle nu îi cere deseori laptele; mai mult noaptea și de câteva ori pe săptămână.

Amanda Hurst

Amanda Hurst este mamă a doi copii. Are doi băieți, unul care este sugar și celălalt care are șase ani. Fiul mai mare, Jonathan a alăptat până la vârsta de trei ani; Hurst i-a spus că este prea mare pentru a continua să alăpteze. Acest lucru s-a schimbat când fratele său mai mic a intrat în imagine. Când Jonathan și-a văzut fratele mai mic alăptând, a vrut și el; poate s-a simțit lăsat deoparte.

Maha Al Musa

Maha Al Musa are cincizeci de ani și este mamă a trei copii, care încă își alăptează fiica de șase ani. Spre deosebire de majoritatea mamelor care alăptează prelungit, nu îi este rușine să alăpteze public. Ea crede că este firesc și nu se va opri până când fiica ei nu va fi pregătită, ceea ce nu crede că va fi în curând. Musa a făcut titluri la nivel mondial. A fost prezentată pe Discovery Channel, Woman’s Day Magazine, Daily Mail din Marea Britanie și chiar CNN. Ea și-a testat laptele la Universitatea din WA, deoarece cercetează acolo laptele uman. Ea a declarat că rezultatele au concluzionat că „laptele meu încă mai avea toate proprietățile și substanțele nutritive în raport cu cele ale unei femei cu jumătate din vârsta mea, cu un copil mai mic."

Davina Wright

Wright a fost împietrită când a aflat că va avea tripleți. Un lucru de care era sigură, era că urma să alăpteze. A reușit să-i alăpteze fără a folosi formula. Potrivit self.com, ea încă alăptă tripleții la vârsta de cinci ani.

Sharon Spink

Pentru cei care nu știu, Spink își alăptează fetița timp de nouă ani, potrivit metro.co.uk.

Mai mult, Spink nu este cea care a decis să pună capăt. Fiica ei a făcut-o. În plus, Spink susține că fiica ei este bine și că nu se îmbolnăvește aproape niciodată. Spink atribuie acest lucru alăptării prelungite.

Mayim Bialik

Actrița Mayim Bialik și-a alăptat fiul până la vârsta de patru ani. Vârsta de patru ani nu este atât de rea în comparație cu unele dintre celelalte mame care au fost criticate pentru cât timp au alăptat.

Veronika Robinson

Veronika Robinson este o fostă jurnalistă și adeptă a alăptării prelungite. Ea a continuat să-și alăpteze fiica, Elizah, în timp ce se apropia de vârsta de 8 ani. I-a oferit chiar și celeilalte fiice, Bethany, lapte de sân, drept cadou de nouă ani, la cererea fiicei sale.

► Citeste in continuare Alăptarea prelungită a copilului: beneficii

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII