Se poate! O scoala romaneasca la standarde internationale

Se poate! O scoala romaneasca la standarde internationale

Se poate! O scoala romaneasca la standarde internationale

Scolile private au tehnici din sistemele internationale performante

Din cauza problemelor permanente din sistemul romanesc de invatamant, tot mai multi parinti se orienteaza catre scolile private, care asigura un mediu superior de invatare, cele  mai multe dintre ele aplicand tehnici preluate din sisteme internationale performante.  
 
O astfel de institutie este Scoala Europeana Bucuresti, o scoala care obtine anual un loc de frunte in clasamentul  rezultatelor academice la olimpiade, la concursuri si la examene de admitere. 

SEB a fost infiintata in anul 2001 din nevoia fondatoarei de a-i oferi fiicei sale un mediu de invatare complex si echilibrat. De la numai 4 copii in primul an de la infiintare, SEB a ajuns, 15 ani mai tarziu, sa gazduiasca toate ciclurile de invatamant, de la clasa 0 pana la examenul de bacalaureat, avand in acest moment doua cladiri dotate modern si peste 450 de elevi inscrisi.

Ce face Scoala Europeana diferit?

Curricumul complex

Scoala Europeana combina curriculumul romanesc cu elemente din invatamantul britanic, punand accent pe insusirea limbilor straine. Scoala pastreaza rigorile specifice unei astfel de institutii, insa copiii sunt incurajati sa se exprime si sa participe activ in procesul de invatare.

Clase cu numar mic de elevi

Parintii vor ca cei mici sa primeasca cat mai multa atentie si un real suport, in special in primii ani de scoala. La SEB, clasele primare au numai 15 elevi, iar cele de gimnaziu si de liceu au maximum 20 de elevi, ceea ce le permite profesorilor sa ii cunoasca indeaproape, sa le inteleaga nevoile specifice si sa lucreze cu fiecare copil pentru a-i maximiza potentialul. Rezultatele sunt vizibile: scoala obtine anual un loc in topul celor mai performante scoli, iar cei mai multi dintre elevii care au incheiat prima serie de liceu la SEB sunt in prezent studenti la universitati de renume din strainatate.

 

Cadre didactice cu pregatire superioara

Cadrele didactice au formari de specialitate si sunt instruiti sa asigure elevilor nu doar o pregatire academica superioara, ci si dedicare, afectiune si intelegere, atat de importante in dezvoltarea armonioasa a copiilor. Aceasta abordare este extrem de valoroasa pentru copii, ajutandu-i sa faca nu numai performanta scolara, ci sa se si dezvolte plurivalent, astfel incat sa poata face fata cu succes vietii de adult.

Implicarea parintilor

Prezenta parintilor in procesul de educatie este esentiala, iar studiile demonstreaza ca elevii familiilor care se implica in relatia cu scoala reusesc sa

aiba performante mai bune. La Scoala Europeana, parintii joaca un rol important si sunt implicati activ printr-o comunicare deschisa si continua si prin participarea la diverse seminare, lectorate si workshop-uri, pe teme legate de educatie si dezvoltare personala, toate in interesul copiilor.

Infrastructura moderna

Mediul de lucru contribuie in mare masura la eficienta procesului de educatie, astfel ca elevii SEB se bucura de un spatiu de studiu modern, care le pune la dispozitie cele mai bune conditii: biblioteca, laboratoare, echipamente digitale, teren si sala inchisa de sport, cabinet medical, cabinet de consiliere, bucatarie si sala de mese, transport si paza permanenta.

Interesul pentru dezvoltarea personala si pregatirea tinerilor pentru cariera

La SEB, copiii sunt incurajati sa isi descopere si sa isi dezvolte abilitatile si talentele printr-o oferta bogata de peste 60 de cercuri si de cluburi dintre cele mai diverse: teatru, muzica, pictura, sport etc. Acest lucru este extrem de important in evolutia copiilor.  Unii au sansa de a-si descoperi  inca de mici pasiunile si de a se pregati pentru a urma o eventuala cariera in domeniul ales, altii echilibreaza  studiul intens, la diferite materii, cu activitati artistice ce le dezvolta armonios personalitatea, cultura generala si gustul pentru frumos.

Cunostintele, abilitatile si deprinderile dobandite in scoala trebuie sa le permita  elevilor sa isi dezvolte individual o cariera profesionala. Exercitarea unei profesii la un nivel de performanta ridicat necesita un ansamblu de aptitudini specifice, o motivatie adecvata, precum si o serie de caracteristici ale personalitatii care pot constitui resurse-cheie ale succesului in acea profesie.

Consilierea in cariera ii va ajuta sa isi clarifice scopurile si aspiratiile, sa isi inteleaga propriul profil educational, sa ia decizii informate, sa fie responsabili pentru propriile actiuni,  sa isi gestioneze cariera.

Pregatirea pentru societate

Pentru SEB, seriozitatea, disciplina, non-violenta, precum si mentinerea relatiilor sanatoase dintre elevi, profesori si parinti sunt elemente extrem de importante in evolutia copiilor. Scopul SEB este de a dezvolta tineri sanatosi, echilibrati, deschisi noului, receptivi, toleranti, sociabili si polivalenti, cu o profunda cunoastere a lumii in care cresc, inzestrati cu deprinderi si abilitati care sa le permita adaptarea la o lume in continua schimbare.

Valorile SEB sunt promovate prin intermediul proiectelor desfasurate anual de elevi la nivelul scolii.  Prin lucrul in echipa,  elevii sunt antrenati sa identifice probleme la nivelul comunitatii si sa le rezolve pe baza unor obiective bine stabilite si a unui plan de activitati.

Siguranta

Acesta este unul dintre cele mai importante criterii, pentru ca siguranta copilului primeaza in alegerea parintilor. Scoala Europeana asigura permanent paza specializata prin legitimarea tuturor persoanelor care intra in incinta scolii, prin imposibilitatea parasirii scolii de catre elevi fara acordul scris al parintilor si prin supravegherea spatiilor pe timp de noapte.

Elevii fac parte dintr-un mediu echilibrat, care le ofera nu numai siguranta fizica, ci si siguranta emotionala. SEB crede ca asistenta psihopedagogica este esentiala in dezvoltarea sanatoasa si completa a copiilor, de aceea, atat elevii, cat si parintii au acces la un cabinet de consiliere cu personal specializat in psihopedogagie.

Scoala Europeana dovedeste ca o scoala romaneasca poate functiona la standarde internationale

Scoala Europeana dovedeste ca poate exista o scoala romaneasca la standarde internationale. Daca inca esti in cautarea scolii potrivite pentru copilul tau, te invitam sa faci o vizita gratuita la SEB si sa faci cunostinta cu un mediu modern de studiu si cu un personal dedicat care ofera copiilor cea mai buna educatie,  personalizata in functie de inclinatiile si de abilitatile fiecaruia.

Scoala Europeana

Afla mai multe pe www.scoalaeuropeana.ro/inscrieri

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII