Va asteptam in lumea dinozaurilor

Va asteptam in lumea dinozaurilor

Va asteptam in lumea dinozaurilor

  • Daca aveti de gand sa petreceti un weekend in zona Brasovului, neaparat sa faceti o vizita si la Dino Parc Rasnov. Cu siguranta cei mici vor fi incantati sa vada dinozauri in marime naturala intr-un mediu autentic, in mijlocul padurii.

    Toti copiii sunt fascinati de povestile cu balauri, zmei, iar mai nou cu dinozauri, pe care ei ii asociaza cu niste animale mitice. Acest lucru se intampla tocmai pentru ca nu au ocazia sa vada nici la gradina zoologica, nici la muzee dinozauri in marime naturala.

O vizita la Dino Parc Rasnov va fi ca o calatorie in timp, in urma cu 150 de milioane de ani  cand dinozaurii se plimbau nestingheriti pe pamant. Pentru copii va fi ca o lectie de istorie, dar pe intelesul lor si mult mai interesanta decat cea predata la scoala.

Dino Parc este situat in padurea care inconjoara cetatea Rasnovului, intr-o zona foarte pitoreasca. Pe o suprafata totala de 1,6 hectare, copiii se vor intalni cu 46 de exponate, dinozauri atestati stiintific conform ultimelor descoperiri paleontologice. S-a demonstrat ca dinozaurii au trait in mezozoic, asa ca si Dino Parc este organizat conform erelor care compun mezozoicul: Valea Cretacica, Poiana Jurasica, Padurea Triasicului. Fiecare zona este populata cu dinozaurii specifici erei respective, asa ca cei mici pot invata practic despre erele geologice si despre evolutia vietii pe Pamant.

Dinozaurii sunt construiti in marime naturala, din fibra de sticla si rasini speciale care le asigura o durata de viata de 50 de ani. Acestia sunt pozitionati in ordinea evolutiei lor pe un traseu interactiv, bine marcat, care contine atat lumini cat si sunete. Exponatele sunt cu adevarat impresionante, realizate la scara 1:1, mai ales celebrul T-Rex care se afla la finalul traseului.

Un obiectiv de atractie al parcului este Vulcanul realizat pe baza unei colaborari cu experti de la Hollywood. Pe placa din fata vulcanului sunt simulate la intervale regulate de timp cutremure similare celor din eruptiile adevarate ale vulcanilor. 

Parcul dispune de asemenea de doua cinematografe, unul dintre acestea fiind 9D, trasee de aventura, locuri de joaca pentru copii si casute in arbori in care se desfasoara ateliere de pictura, sculptura, desen si traforaj.

Va asteptam sa ne faceti o vizita si sa experimentati toate surprizele Dino Parc Rasnov.

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII