Dupa sex: ce ar trebui sa se intample?

Dupa sex: ce ar trebui sa se intample?

Dupa sex: ce ar trebui sa se intample?

Ce ar trebui sa se intample dupa sex? O tigara, o poezie, o imbratisare sau intorsul pe partea cealalta pentru un somn bun ? Sau poate o declaratie?

Femeile apreciaza foarte mult activitatile tandre dupa o partida de sex in timp ce barbatii prefera activitati cum ar fi mancatul, consumul unei bauturi sau fumatul... Oare de ce?

in acest articol veti citi despre:
Dupa sex: o tigara, o poezie, o imbratisare sau intorsul pe partea cealalta pentru un somn bun ?

Importanta activitatilor din urma sexului
Satisfactia activitatilor post-sexuale
Prejudecati despre sex
De ce isi pierd femeile interesul pentru sex
Despre viata sexuala a cuplului

Dupa sex: o tigara, o poezie, o imbratisare sau intorsul pe partea cealalta pentru un somn bun ?

Ne-am obisnuit sa vedem in filme diverse activitati ce au loc dupa o partida de sex. Unii parteneri se strang in brate, adorm, petrec ore intregi vorbind, fumeaza o tigara sau, in unele cazuri, pleaca grabiti dupa sex sau pur si simplu incep sa sforaie. 

Insa, ce stim cu adevarat despre comportamentul de dupa sex?

Importanta activitatilor din urma sexului

Pentru a afla mai mult despre ceea ce se intampla cu adevarat dupa sex, cercetatorii au cerut oamenilor sa evalueze importanta activitatilor din urma sexului. In mod special, participantii la studiu au indicat importanta angajarii in fiecare dintre urmatoare activitati post-sexuale atat cu un partener pe termen scurt, cat si cu un partener pe termen lung: giugiulire, mangaiere, intretinerea unei conversatii intime, continuarea activitatii sexuale, consumarea unei bauturi, fumatul sau mancatul, facerea unui dus, adormitul sau parasirea partenerului pentru a evita adormirea langa acesta.

Femeile apreciaza foarte mult activitatile tandre dupa o partida de sex in timp ce ei ...

In general, oamenii ofera o mai mare importanta giugiulelilor si purtarii conversatiilor intime in relatiile pe termen lung, fata de in relatiile pe termen scurt. Femeile au evaluat aceste tipuri de activitati post-sexuale ca fiind mai importante fata de cum le-au privit barbatii, insa a existat o discrepanta mai mica intre opiniilor barbatilor si a femeilor din relatii pe termen lung. Barbatii, fata de femei, au oferit o mai mare importanta continuarii activitatilor sexuale si altor recompense externe, cum ar fi mancatul, consumul unei bauturi sau fumatul, in special in relatiile pe termen scurt.

Potrivit teoriei evolutioniste, variatiile in importanta activitatilor post-sexuale ar putea reflecta diferentele de gen in strategiile de imperechere: in general, barbatii beneficiaza mai mult din relatiile pe termen scurt si acorda o mai mare importanta (decat o fac femeile) recompenselor externe de dupa sex, in timp ce femeile acorda o mai mare importanta intimitatii. In relatiile pe termen lung exista mai putine diferente de gen.

De exemplu, atat barbatii cat si femeile acorda o mare importanta rostirii cuvintelor “te iubesc” dupa sex, catre un partener dintr-o relatie de durata.

Satisfactia activitatilor post-sexuale

Intr-un alt studiu, cercetatorii au investigat factorii care sunt asociati cu o mai mare satisfactie a activitatilor post-sexuale.

Nu surprinzator, satisfactia este asociata cu gradul in care simti ca nevoile tale post-sexuale sunt satisfacute. Femeile care si-au dorit o apropiere mai mare si angajament din partea partenerului au fost mai putin multumite de activitatile post-sexuale. La barbati, satisfactia a scazut atunci cand au perceput ca partenerul lor dorea sa discute probleme ale relatiei lor dupa sex.

Desi suntem doar la inceputul studiilor stiintifice cu privire la ceea ce se intampla dupa actul sexual, un lucru este clar: influenta sexului intr-o relatie nu se termina cu sex.

Citeste si Draga Libido pierdut... Sfaturi pentru mamicile obosite

De ce isi pierd femeile interesul pentru sex

Un studiu recent a demonstrat ca interesul pentru sex al partenerei scade odata cu durata relatiei; nu acelasi lucru il putem spune si despre partener. Noi cercetari au demonstrat ceea ce multi barbati stiu din experienta: spre deosebire de barbati, femeile isi pierd interesul pentru sex de-a lungul timpului.

Cercetatorii cred ca aceasta constatare vine in sprijinul cuplurilor, deoarece, cunoscand faptul ca dorinta sexuala a multor femei scade de-a lungul unei relatii, ar putea incuraja ambii parteneri sa fie mai realisti cu privire la viata lor sexuala, si i-ar putea ajuta indiferent de schimbarile care apar. Citeste in continuare de ce isi pierd femeile interesul pentru sex.

27 Prejudecati despre sex

Importanta vietii sexuale intr-un cuplu nu mai trebuie argumentata de mult timp.

Mai pudici sau mai dezinvolti, in cele din urma suntem nevoiti sa acceptam ideea ca sexul este o parte extrem de importanta a vietii noastre.

Insa, desi traim intr-o epoca in care informatia pare sa ne guverneze vietile si ne place sa credem ca stim totul chiar si despre cele mai intime detalii ale vietii noastre, suntem prizonieri involuntari ai unor prejudecati pe care le purtam cu noi uneori de-a lungul intregii vieti ... articolul complet AICI

Despre viata sexuala a cuplului merita citit si:

10 Secrete de-ale vietii sexuale pe care trebuie sa le stii
Cat timp este necesar pentru a ramane insarcinata?
Ce este Libido-ul si de ce variaza?
20 de legi ciudate privind sexul
Dependenta de pornografie a barbatilor si distrugerea relatiei de cuplu
10 intrebari curajoase despre Dragoste si Sex si 10 raspunsuri date de barbati celebri

Forum de discutii foarte sincere

 /Images/intim.jpgFemina Intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime
.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII