Tulburări de invățare: DISCALCULIA sau cand aritmetica devine o problemă

Tulburari de invatare: DISCALCULIA sau cand aritmetica devine o problema

Tulburări de invățare: DISCALCULIA sau cand aritmetica devine o problemă

Discalculia este o asa numita tulburare de invatare a copilului.  Altfel spus, avand discalculie, copilul nu reuseste sa faca niste calcule elementare la aritmetica si ca atare nici sa rezolve probleme de matematica.

Citeste care ar putea fi primele semne de discalculie si cum putem sa ajutam si stimula un copil cu discalculie.

- despre discalculia la copil, sau cand aritmetica devine o problema - veti citi:
Discalculia si matematica
Cand ne putem da seama ca avem un copil cu discalculie?
Ce putem face daca e vorba despre discalculie
Disfazia la copil
Alte tulburari de invatare

Discalculia si matematica

Discalculia este o asa numita tulburare de invatare a copilului.  Altfel spus, avand discalculie, copilul nu reuseste sa faca niste calcule elementare la matematica si ca atare nici sa rezolve probleme de matematica.

Cand ne putem da seama ca avem un copil cu discalculie?

Primele semne ca ar putea fi vorba despre discalculie- se pot observa la varsta cand copilul ar trebui sa puna cuburile intr-o anumita ordine. Apoi vei remarca cum nu reuseste sa numere baloane sau animlute de o pagina a unei carti pentru copii. Apoi, nu va reuso sa numere pe degetele.

Ce putem face daca e vorba despre discalculie

In primul rand, copilul va putea fi ajutat sa descopera legatura dintre matematica si viata de zi cu zi. Mici exercitii zilnice de numara cati porumbei vede in parc, cate masini sunt parcate, cate jucarii sunt pe covor ...il vor apropia pe copil tot mai mult de realitatea matematicii.

► Citeste dilemele si problemele unei mamici cand descopera ca fetita ei uraste matematica: Matematica si Lacrimile

Disfazia la copil

DIsfazia unui copil isi arata primele semne in jurul varstei de 3 ani. Parintii pot obserca ca micutul vorbeste foarte putin insa incearca sa gaseasca diverse strategii pentru a se face inteles. Arata cu degetul, face diverse gesturi pentru a se face inteles sau - dimpotriva, vorbeste mult insa nu se poate face inteles.

Ce este disfazia

Disfazia este o tulburare de invatare a copilului care se manifesta prin greutatea de a invata si stapani limba materna. Citeste pe larg: Disfazia la copil.

Alte tulburari de invatare:

Dislexia copilului: cauze si tipuri
Dispraxia si manifestarile ei

Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce

Televizorul si calculatorul sunt tentatiile cu care parintii de adolescenti in devenire au de dus o lupta crancena. Exista numeroase studii care arata cat de nesanatos poate fi statul ore in sir in fata televizorului sau a calcualtorului, exista campanii care trag semnale de alarma in acest sens si totusi, de multe ori, parintii pierd lupta cu tehnologia si cedeaza in fata capriciilor copiilor lor.

Televizorul si calculatorul sunt tentatiile cu care parintii de adolescenti in devenire au de dus o lupta crancena. Exista numeroase studii care arata cat de nesanatos poate fi statul ore in sir in fata televizorului sau a calcualtorului, exista campanii care trag semnale de alarma in acest sens si totusi, de multe ori, parintii pierd lupta cu tehnologia si cedeaza in fata capriciilor copiilor lor. Alteori cad prada iluziei ca televizorul si calculatorul sunt, de fapt, mijloace care ajuta in mod substantial la educarea copiilor. Asa sa fie oare? citeste pe larg: Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce

autor: Milena Sadova - toate drepturile rezervate 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII