Zodiacul Celtic (arboricol)

Zodiacul Celtic (arboricol)

Zodiacul Celtic (arboricol)

  • La Celti, druidul a fost  intermediarul dintre zei si oameni, el a fost acolo pentru a descifra si interpreta semnele  destinului. Astrologia Celtica Lunara este in esenta Zodiacul Druid.

La Celti, druidul a fost  intermediarul dintre zei si oameni, el a fost acolo pentru a descifra si interpreta semnele  destinului. Astrologia Celtica Lunara este in esenta Zodiacul Druid.

Traditiile Celtice au fost legende orale iar istoria a trecut prin fiecare generatie, insa pentru ca nu exista nici o inregistrare scrisa a convingerilor intime ale celtilor, nu exista nici o metoda de a determina in mod pozitiv daca au practicat sau nu astrologia cu pasiune.

Astrologia Celtica Lunara este in esenta Zodiacul Druid. Druizii au fost o secta de preoti celtici care au locuit in Insulele Britanice in jurul anului 1000 i.Hr. Ei foloseau un calendar lunar, compus din 13 de luni, fiecare luna a cate 28 zile, plus o zi intercalata. Religia Druida sa bazat in principal pe o constientizare a energiilor naturale si supranaturale. Aceste energii au fost identificate cu spiritele sau driadele, care locuiau in arborii antici. Astfel, arborii au fost considerati ca entitati vii, posedati de o cunostinta si  intelepciune infinita...

Celtii isi imaginau intregul Univers sub forma unui copac, ale carui radacini cresteau adanc in pamant si ale carui ramuri ajungeau pana la ceruri. In timp, oamenii Celti au desemnat cate un arbore pentru fiecare faza Lunara din calendarul lor, in conformitate cu proprietatile sale magice. Prin urmare, Zodiacul Celtic se bazeaza pe ciclul Lunar, cu anul impartit in 13 luni lunare, stabilite de religia Druida.

Druizii credeau ca rasa umana descendea initial din arbori, fiecare arbore fiind dotat cu calitati proprii mistice. Ei au codificat aceste mistere intr-un alfabet secret shamanica cunoscut sub numele de Ogham ... a carui origine este atribuita lui Ogma, Zeul Celtic al poeziei si elocventei. Se spune ca Ogma (fiul lui Dagda) a creat Ogham pentru cei invatati si intelepti. Menit a fi citit de jos in sus (sau, ocazional, sculptat de la dreapta la stanga), Ogham (de multe ori scris ca "ogam") este pronuntat "AHG-m" sau pur si simplu ca "OH-em". Acesta a servit ca alfabet pentru una din limbile antice celtice si probabil a fost initial adaptat dintr-o forma de limbaj al semnelor.

Pentru a va recunoaste semnul astrologic, consultati datele de mai jos

Mesteacan (Decembrie 24 – Ianuarie 20)
Slabiciuni: oase, piele, umeri, genunchi.
Caracteristici: vioi, atractiv, elegant, prietenos, modest, nu-i place nimic in exces, are oroare de vulgaritate, iubeste viata in natura, nu este foarte pasional insa plin de imaginatie.
Polaritate: feminina
Culoare: alb
Floare: margareta
Animale: cerb, vultur
Planeta conducatoare: Soare


Scorus de munte (Ianuarie 21 – Februarie 17)
Slabiciuni: gura, gat, umeri, nas, stomac.
Caracteristici: plin de farmec, vesel, talentat, fara egoism, ii place sa atraga atentia, iubeste viata, miscarea, nelinistea, chiar si complicatiile, are bun gust, este pasional, emotional, se face o companie buna, insa iarta greu.
Polaritate: masculina
Culoare: rosu, gri
Floare: ghiocel
Animale: cocor, dragonul verde
Planeta conducatoare: Uranus


Frasin (Februarie 18 – Martie 17)
Slabiciuni: circulatia, nervi, spate, extremitati.
Caracteristici: vioi, impulsiv, nu-i pasa de critici, ambitios, inteligent, ii place sa se joace cu soarta, poate fi putin egoist, foarte fiabil si de incredere, credincios si iubitor.
Polaritate: feminina
Culoare: verde
Floare: anemona
Animale: vipera, pescarus, calutul de mare
Planeta conducatoare: Neptun


Arin (Martie 18 – Aprilie 14)
Slabiciuni: rinichi, piele, ficat, fiere.
Caracteristici: inexorabil, ciudat si plin de contraste, de multe ori egoist, agresiv, nobil, cu un orizont larg, reactii neasteptate, spontan, ambitios, putin flexibil, dificil, nu intotdeauna placut, dar adesea admirat, strateg ingenios, foarte gelos si pasional, nu compromite.
Polaritate: masculina
Culoare: rosu intens
Floare: salcam galben
Animale: vulpea, ursul
Planeta conducatoare: Marte


Salcie (Aprilie 15 – Mai 12)
Slabiciuni: spate, suflet, sisitemul imunitar, membre inferioare.
Caracteristici: frumos, dar plin de melancolie, atractiv, foarte empatic, iubeste lucrurile frumoase si cu bun gust, ii place sa calatoreasca, visator, agitat, capricios, cinstit, poate fi influentat, exigent, cu o intuitie buna, sufera in dragoste, dar constata uneori.
Polaritate: feminina
Culoare: culorile luminoase
Floare: ciubotica-cucului
Animal: vipera, iepure de camp
Planeta conducatoare: Jupiter

Paducel (Mai 13 – Iunie 9)
Slabiciuni: circulatie, organe genitale, spate, metabolism, suflet, limfa.
Caracteristici: frumusete neobisnuita, nu vrea sa impresioneze,un bine dezvoltat simt al justitiei, vioi, interesat, un diplomat innascut, insa se irita usor si este foarte sensibil, iubeste doar o singura data si are dificultati in a gasi un partener.
Polaritate: masculina
Culoare: mov
Floare: macris
Animal: albina, bufnita
Conducator:  vulcanul


Stejar (Iunie 10 – Iulie 7) 
Slabiciuni: ochi, inima, genunchi, spate, plamani.
Caracteristici: caracter robust, curajos, puternic, inexorabil, independent, sensibil, nu-i place schimbarea, isi pastreaza picioarele pe pamant si este o persoana de actiune.
Polaritate: masculina
Culoare: negru, maro inchis
Floare: podbal
Animal: pitulice, vidra, soim, calul alb
Planeta conducatoare: Jupiter

Laur (Iulie 8 – August 4)
Slabiciuni: nervi, glande, inima, spate.
Caracteristici: puternic, musculos, adaptabil, optimist, tanjeste dupa bani si putina faima, uraste singuratatea, este un amant pasional care cu greu poate fi satisfacut, credincios, iute la manie, indisciplinat, pedant si lipsit de griji.
Polaritate: feminina
Culoare: gri inchis
Floare: sanziana
Animal: pisica, unicornul
Planeta conducatoare: Pamant


Alun (August 5 – Septembrie 1)
Slabiciuni: gat, oase, stomac, sinus, genunchi, muschi.
Caracteristici: fermecator, foarte intelegator, stie cum sa faca o impresie buna, luptator activ pentru cauze sociale, popular si foarte iubitor, cinstit si un partener tolerant.
Polaritate: feminina
Culoare: maro
Floare: verbena
Animal: cocor, somonul curcubeu
Planeta conducatoare: Mercur

Vita de vie (Septembrie 2 – Septembrie 29)
Slabiciuni: inima, urechi, fiere, metabolism, stomac, intestine.
Caracteristici: iubeste soarele, caldura si natura, este rezonabil, echilibrat, evita agresiunea si violenta, tolerant, vesel, calm, un bine dezvoltat simt al justitiei, sensibil, empatic, nu este gelos, ii place sa citeasca si adora compania  oamenilor sofisticati.
Polaritate: androgin
Culoare: multicolor
Floare: valeriana
Animal: soparla, caine de vanatoare, lebada alba
Planeta conducatoare: Venus


Iedera (Septembrie 30 – Octombrie 27)
Slabiciuni: piele, suflet, sange, sistem imunitar, membre inferioare.
Caracteristici: uraste agresivitatea, stresul, displace lenea si lenesii, face sacrificii pentru prieteni, are multe talente, insa este foarte gelos, dar loial.
Polaritate: masculina
Culoare: albastru deschis
Floare: umbra noptii
Animal: porc, gasca, fluture
Conducator: Persefona


Trestie (Octombrie28 – Noiembrie 24)
Slabiciuni: tendoane, tract respirator, glande, ochi, suflet, oase.
Caracteristici: o persoana plina de imaginatie si originalitate, timid si rezervat, ambitios, mândru, sigur pe sine, doritor de noi experiente, uneori nervos, are multe complexe, memorie buna, invata usor, viata complicata in dragoste si vrea mereu sa impresioneze.
Polaritate: feminina
Culoare: verde crud
Floare: menta
Animal: bufnita, caine de vanatoare alb
Planeta conducatoare: Pluto


Soc (Noiembrie 25 – Decembrie 23)
Slabiciuni: psihic, circulatie, oase, piele.
Caracteristici: are bun gust, este preocupat de aspectul sau, putin  materialist, are o buna organizare a vietii si carierei, economic, un bun lider, nu isi asuma nici un risc inutil, rezonabil, o companie splendida si un partener iubitor.
Polaritate: masculina, rosu
Culoare: rosu
Floare: papadie
Animal: calul negru, bursucul, corbul
Planeta conducatoare: Saturn


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Zodiacuri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII