Vergeturile in timpul sarcinii: 10 sfaturi eficiente de prevenire
Vergeturile care apar in timpul sarcinii sunt foarte normale insă mai putin estetice vizual. Pot fi insă ele evitate?
Vergeturile - toate femeile insarcinate se tem de ele... si totusi, ni s-a spus ca nu putem face nimic in privinta lor. Sunt genetice. Fie le mostenesti, fie nu. Desi, nu sunt complet de acord cu aceasta afirmatie, eu cred ca exista anumite lucruri pe care le putem face pentru a preveni vergeturile. Poate ca pielea anumitor persoane este, in mod miraculous, mai elastica decat a ta, insa daca daca esti predispus genetic la vergeturi tot exista optiuni si pentru tine.
→ Iata totusi 10 sfaturi eficiente de prevenire a vergeturilor care apar in perioada sarcinii.
- 10 moduri usoare de prevenire a vergeturilor din timpul sarcinii:
Vergeturile in timpul sarcinii
Cum prevenim vergeturile in timpul sarcinii
Gelatina
Hidratarea
Uleiul de Cocos
Vitamina C
Tratamente cu ulei
Zinc
Calcarea Fluorica si Silicea
Produse speciale
Unt de Shea sau Unt de Cacao
Mananca pentru elasticitatea pielii
Vergeturile in sarcina: de ce am putea sa fim mandre de ele
Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati
Vergeturile in timpul sarcinii
Vergeturile sunt - ceva pe care, in general, le acceptam ca pe un fapt dat. Fie ai pielea elastica, fie nu. Daca esti suficient de norocoasa sa ai pielea elastica, nu vei avea vergeturi in timpul sarcinii nu-i asa? Gresit. Dar, putem sa facem ceva impotriva vergeturilor?
Bineinteles ca poti face ceva in privinta vergeturilor…aceasta in cazul in care poti schimba elasticitatea pielii tale. Deci, cum facem acest lucru?
Cum prevenim vergeturile in timpul sarcinii
In timpul sarcinii - am cautat multe informatii despre sarcina insa mai tot ce ma presa sa inteleg am gasit pe Desprecopii. Si despre vergeturi am gasit multe informatii - insa acum am niste completari care ar putea fi utile altor gravidute.
Deci, iata care sunt 9 lucruri foarte utile pe care le poti face pentru a preveni vergeturile in timpul sarcinii.
1. Gelatina
Gelatina este o modalitate minunata de prevenire a vergeturilor. Formarea colagenului este esentiala in imbunatatirea elasticitatii pielii tale. Pentru a creste formarea colagenului pielii tale poti manca gelatina pentru a obtine mai mult colagen prin intermediul dietei tale. Un alt nume pentru colagen…ai ghicit Gelatina. Astazi, dietele noastre au mare lipsa de gelatina. Deci, cum ar putea cineva sa obtina mai multa gelatina in dieta sa.
Faceti bulion de oase. Il poti bea simplu in fiecare dimineata. Foloseste-l pentru a face sosuri, supe sau musaca. Foloseste-l pentru a fierbe orezul in el. Ofera o aroma deosebita mancarii. Poti folosi, de asemenea, un praf de gelatina.
Gelatina nu ajuta doar la imbunatirea elasticitatii pielii, ci are si numeroase alte beneficii printre care se includ: imbunatateste vindecarea ranilor, somnul, sensibilitatea la insulina, lupta impotriva daunelor radicale, promoveaza sanatatea digestiva, reduce inflamatia intestinului si reduce durerile articulare.
2. Hidratarea
Pastreaza-ti corpul bine hidratat. In perioada sarcinii, volumul tau de sange este in crestere iar tu construiesti un urias sac de apa ca locuinta pentru copilul tau. Corpul tau primeste o cerere marita de hidratare. De asemenea, pentru o optima elasticitate, si pielea ta are nevoie sa fie hidratata.
Este recomandat sa consumi zilnic 8-12 pahare de apa. Totusi, acorda o mare atentie modului in care te simti. Buzele uscate sau gatul uscat sunt un semn sigur al deshidratarii. Oboseala, durerile de cap sau lipsa concentrarii pot fi si ele semne ale deshidratarii.
3. Uleiul de Cocos
La prima mea sarcina am folosit lotiune de ulei de cocos pentru a-mi pastra pielea hidratata. Capacitatea uleiului de cocos de hranire a pielii este cunoscuta de secole intregi, mai ales la tropice. Uleiul de cocos este plin de acizi grasi saturati, el fiind alcatuit in mod special din acizi grasi, lant mediu. Aceste tipuri de acizi grasi nu sunt usor de oxidat, si datorita acestui lucru nu cauzeaza daune radicale. Pe de alta parte, acizii grasi polinesaturati sunt usor de oxidat si prin urmare, sunt mai susceptibili de provocarea daunelor radicale pielii.
Acest lucru nu este adevarat numai pentru uleiurile pe care le punem pe piele, ci si pentru cele pe care le consumam. Unul dintre motivele pentru care avem atat de multe probleme cu pielea (printre altele), in SUA este dat de faptul ca ne-am schimbat uleiurile alimentare. Stramosii nostrii consumau, in primul rand, grasimi saturate, dar majoritatea oamenilor de astazi consuma mai mult grasimi polinesaturate si grasimi trans.
Uleiul de cocos poate fi usor de aplicat topic. Cel mai bine este sa fie aplicat imediat dupa dus, pentru a se mentine umiditatea. Imi placea, de asemenea, un amestec de ulei de cocos si ceara de albine. Amestecul ajuta la mentinerea uleiului de cocos pe piele pana cand este absorbit.
4. Vitamina C
Corpul foloseste vitamina C pentru a forma colagen si cartilaj. De asemenea, vitamina C este extrem de eficienta in reducerea radicalilor liberi. Radicalii liberi consuma colagen si elastina. Cel mai bine este sa obtii vitamina C din surse alimentare naturale, si nu din suplimente. Printre alimentele bogate in vitamina C se includ: ardei gras rosu si verde, guava, varza, patrunjel verde, napi si brocoli.
5. Tratamente cu ulei
Printre uleiurile benefice se includ: uleiul de masline, uleiul de vitamina E, uleiuri esentiale si ulei de ricin. Uleiul de vitamina E poate ajuta la imbunatatirea elasticitatii pielii, dar si la prevenirea vergeturilor. Majoritatea acestor uleiuri functioneaza datorita proprietatilor antioxidante care reduc daunele radicale.
6. Zinc
Deficitul de zinc este unul dintre motivele pentru care femeile sunt mai predispuse la aparitia vergeturilor. Zincul este un mineral natural si unul dintre cele mai abundente minerale din organism. De asemenea, zincul este folosit in producerea colagenului si contine proprietati antioxidante. Zincul poate fi gasit in abundenta in pui, miel, vita, oua, nuci , legume si cereale integrale.
7. Calcarea Fluorica si Silicea
Remediile naturiste - Calcarea Fluorica si Silicea sunt continute intr-un tesut despre care vorbeste Lleaon in cartea “Bump to Birth”. Lleaon Rao, aroma-terapeut si terapeut in plante medicinale citeaza : “Calcarea fluorica ajuta la dezvoltarea oaselor si mentine elasticitatea pielii. Previne vergeturile, hemoroizii si varicele."
8. Produse uleioase care spun ca previn vergeturie
Iata ce spune o mamica pe forumul Deprecopii:
Am folosit Bio-Oil la primele doua sarcini si inca nu am niciun semn de vergeturi pe burta...(lucru foarte interesant…am vergeturi pe picioare de alta dati de cand am luat rapid in greutate, deci la mine nu sunt genetice). Mai sunt insa si alte produse pe baza de uleiuri de care am auzit ca sunt chiar mai bune decat Bio-Oil.
9. Unt de Shea sau Unt de Cacao
Untul de shea si untul de cacao sunt doua dintre cele mai bune emoliente. Acestea sunt exceptionale la mentinerea umezelii si hidratarii pielii. Untul de cacao este o grasime naturala extrasa din boabele de cacao. Untul de shea este facut din nucile arborelui de karite. Acizii grasi sunt extrasi din coaja nucilor. Acestea doua functioneaza prin stimularea procesului de reinoire a pielii…Previn si, de asemenea, ajuta la reducerea vergeturilor.
10. Mananca pentru elasticitatea pielii
Modul in care mancam, per ansamblu, este extrem de important pentru elasticitatea pielii noastre. Mancatul pentru elasticitatea pielii ar include adoptarea unei diete bogate in colagen (despre care am vorbit deja) inclusiv bulion de oase si gelatina, vitaminele A, C si E si mentinerea unui bun echilibru a raportului de omega 3:6. Se recomanda consumul de oua si carne naturala, consumul de lapte crud si integral de la animale care au fost hranite cu iarba, consumul de legume organice cultivate pe plan local.
De asemenea, uleiul de ficat de cod este foarte benefic. Alimentarea in acest mod nu este benefica doar pentru elasticitatea pielii, ci si pentru fertilitate si sanatatea copilului.
Vergeturile in sarcina: de ce am putea sa fim mandre de ele
Medical, vergeturile se numesc striae atrophicans, striae distensae, stria rubra (vergeturile rosii) striae alba (vergeturile albe). Sunt doua tipuri de vergeturi: rosii si albe. Cele mature, mai vechi sunt de culoare alb sidefiu, in timp ce vergeturile recente sunt rosiatice sau purpurii. Vergeturile apar la femei in special la nivelul coapselor, sanilor, soldurilor si feselor. La femeile insarcinate vergeturile apar frecvent la nivelul abdomenului inferior, in ultimul trimestru de sarcina.
In general, exista tratamente uleiuri speciale sau tratamente naturiste care atenueaza vizibilitatea vergeturilir in timpul saricnii. Dar... de ce sa le ascund - s-a intrebat o artista... Si a decis sa le faca si mai vizibile. De ce nu? citeste de ce am putea fi de fapt mandre de vergeturile care apar in timpul sarcinii,
Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati
Multor gravidute le este familiar bine-cunoscutul “POT si SA NU” in legatura cu ceea ce le este si ceea ce nu le este indicat sa foloseasca si sa consume pe durata sarcinii. Iata un GHID despre Ingrjirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati.
Topul “SA NU” al multor gravide consta in evitarea fumatului, cofeinei, alcoolului si a anumitor alimente, insa nu doar ceea ce gravidele consuma poate afecta cresterea fatului.
De fapt, si ceea ce folosesc pentru ingrijirea corpului in timpul sarcinii si al alaptarii este la fel de important ca ceea ce consuma. Citeste cu atentie Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati.
Scrie un jurnal de sarcina si vei primi Geanta Bebelusului
Chiar daca nu ai tinut niciodata un blog - acum e timpul sa o faci pentru ca prin aceasta calatorie - Odisee a Sarcinii - nu poti trece fara a incerca sa pastrezi ganduri si sentimente unice. Cand le vei citi mai tarziu, va fi o incantare. Iti vei aduce aminte de emotiile inaintea testelor de sarcina, de greturi, de hormonii de sarcina, de cadourile primite, de eforturile tale de a gasi un nume frumos si norocos pentru copilasul tau, de rrica de nastere si despre cat de mult ti-ai dorit sa iti tii bebelusul in brate. Desprecopii iti ofera platforma gratis pentru blogul tau - si, in plus, scriind pe acest blog, vei primi frumoasa Geanta a Bebelusului.
Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net.. Cum iti faci cont? Este simplu si gratuit. Apasa aici sa-ti deschizi cont!
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii..
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII