O zi perfecta si sanatoasa la o atractie de top mondial: Salina Turda

O zi perfecta si sanatoasa la o atractie de top mondial -  Salina Turda

O zi perfecta si sanatoasa la o atractie de top mondial - Salina Turda

  • O zi perfecta si sanatoasa la o atractie de top mondial: Salina Turda. Aer curat, calm si distractie. Un obiectiv perfect pentru orice familie. Iar copiii vor fi super incantati.

- despre minunatia Salinei Turda, veti citi:
Stim prea putin despre frumusetile Romaniei
Salina Turda - o minunatie a planetei
Noua viata a unei vechi mine de sare
Modernism si indrazneala dar si distractie
Cautati-o pe Ioana, cel mai bun ghid al minei de sare de la Turda
O recomandare speciala de vacanta


Stim prea putin despre frumusetile Romaniei

Deseori cautam atractii turistice in alte tari si nu ne grabim sa vedem minunatiile care se afla mult mai aproape. Sau pur si simplu ne raman ne-cunoscute. Poate pentru ca stim prea putin cat de frumoasa este tara noastra. Si cat de multe lucruri superbe avem inca de vazut si admirat la noi acasa.

Trebuie sa recunosc ca acelasi lucru mi se aplica si mie pentru ca si eu am aflat din presa internationala despre un loc special - din tara noastra,  foarte laudat de turistii straini.

Salina Turda - o minunatie a planetei

Stiai de exemplu ca una din atractiile de top mondial - despre care presa straina vorbeste cu mare admiratie... este o mina de sare - complet modernizata -  situata in mijlocul Transilvaniei?.  Da, este vorba despre SALINA Turda.

Sarea din zona a fost exploatata inca de acum 2000 de ani insa in timpul ocupatiei habsburgice a Transilvaniei - mina a cunoscut o perioada de dezvoltare intensiva pentru ca sarea era una din bogatiile care a imbogatit pe cei care exploatau regiunea in acea perioada. 

Noua viata a unei vechi mine de sare

Au trecut multi ani de atunci iar in prezent, fosta mina de sare traieste o noua viata. De la o simpla mina de sare inchisa - mina a fost re-inventata. Si a devenit Salina Turda.

Azi, Salina Turda este o minunatie pentru ca ambitia si viziunea unor edili locali - si desigur banii investiti - au transformat o mina inchisa de sare intr-un paradis turistic. Si nu orice fel de obiectiv turistic - ci unul pe  care CNN il plaseaza in topul a 50 de locuri de vizitat in viata.
Sau, cu titlu oficial businessinsider.com  - cel mai spectaculos loc de sub pamant de pe planeta pe care traim.

Modernism si indrazneala dar si distractie

Amenajata prin fonduri PHARE si re-deschisa in aceasta formula in ianuarie 2010 - salina de la Turda te va surprinde in special prin indrazneala si modernism. In mijlocul pamantului - la 300 de metri - printre perdele de lumina - vei respira un aer salin foarte sanatos pentru plamani dar nu numai atat.

Te poti lasa prada gandurilor si linistii vaslind in barcile care taie intunericul prietenos, poti admira modele de sare de pe pereti sau juca mini-golf, biliard sau bowling. Copiii au spatii frumos organizate de joaca si nu se pot plictisi.

E curat, e organizat perfect, e civilizat si e foarte special. Copiii sunt fericiti, parintii sunt calmi. Am fost la salina de la Turda impreuna cu niste prieteni americani care nu se mai saturau sa admire toate detaliile. Doar wow si wow. Totul li se parea de vis.

Cautati-o pe Ioana, cel mai bun ghid al minei de sare de la Turda

Am avut ce-i drept un ghid fantastic care ne-a povestit si explicat toate detaliile tehnice si ne-a raspuns cu drag oricarei intrebri. Ioana - o mamica de la Desprecopii care s-a bucurat sa ne cunoasca si sa ne povesteasca cat de mult au ajutat-o informatiile de pe Desprecopii in cresterea celor doua fete frumoase pe care le are.

O recomandare speciala de vacanta

Da, - Salina Turda este un loc special - perfect pentru o zi de vacanta care va parea prea scurta. Atat copiii cat si adolescentii vor fi incantati de ceea ce vor vedea sau ceea ce pot face acolo  - in acel univers de sare. Am avut cu noi 3 adolescenti pretentiosi si am fost incantati sa ii vedem foarte interesati de tot ce se intampla in mina de sare. Si s-au dat si cu barcutele pe apa dar si in roata imensa din mijocul minei. A fost o zi perfecta.

Mai multe informatii pe site-ul oficial al salinei.

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - august 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII