Tortul de 2 anisori: peripetii cu Sebi, Billy, BamBam si pisica

Tortul de 2 anisori: peripetii cu Sebi, Billy, BamBam si pisica

Tortul de 2 anisori: peripetii cu Sebi, Billy, BamBam si pisica

2 anisori: tortul cu Billy & BamBam

Mda... sa incepem cu raspunsul la intrebarea, cine sunt Billy si BamBam (pentru cei ce nu stiu)? Sa o luam cu inceputul si sa va explic in doar cateva randulete cine sunt cei doi ... "maimutoi" simpatici.

Cine sunt Billy & BamBam?

Billy si Bambam sunt doi fratiori adorabili, care gasesc modalitati creative si distractive pentru a se juca cu absolut orice - frunze, boluri, sosete si chiar portocale! Billy si BamBam aduc cu siguranta un zambet pe fata copilului cu rasul lor contagios si plin de voiosie. Fiecare episod se termina cu un cantecel original si distractiv scris special pentru Billy si BamBam! Prin joaca si putin umor, cei doi ii ajuta pe copilasi sa invete si sa se obisnuiasca in acelasi timp cu limba engleza.

Bun, acum ca stiti despre cine vorbesc, sa va mai spun si ca baietelul meu este mare fan Billy & BamBam! Au fost primele desene animate la care a reactionat zambind imediat ce i-a vazut. A urmat o perioada cand nu i-au mai atras atentia, fiind mai focusat pe masinute, insa acum, din nou, sunt in capul listei favoritilor.

Aventura tortului facut in 2 zile

De curand puiul meu a implinit 2 anisori, si fiindca Billy si BamBam sunt preferatii lui, m-am gandit sa ii fac un tortulet special, surpriza! Mda ... sa precizez aici ca singurele torturi pe care le-am facut au fost cele simple si rapide cu frisca, deci nimic spectaculos. Si de aici incepe aventura tortului facut in 2 zile :) Poate nu vi se pare mult, sau din contra, dar pentru un incepator ca mine intr-ale torturilor, credeti-ma, au fost 2 zile lungi!

Prima zi - Cum facem pandispanul?

In prima zi mi-am propus sa fac blaturile. Zic sa scap rapid ca si-asa aveam destula treaba (asta pe langa a avea grija de copil, mancare, etc.). Zis si facut. Hai sa incepem.

Si sa nu ma intind mai mult decat mi-e plapuma, am facut 3 blaturi pandispan simple. Batut pe ceas, la mixer, viteza maxima, 7 oua cu 180g zahar, timp de 20 de minute! Daca stiam ca se vor umfla atat de mult alegeam de la inceput un castron muuult mai mare ... Am adaugat apoi un varf de cutit de sare si 210g faina cernuta. Atentie! NU mai amestecati cu mixerul! Folositi o paleta si incorporati treptat si usor faina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel ca si restul ingredientelor. NU va apucati sa faceti pandispan cu oua reci fiindca nu va iesi cum trebuie. Punem compozitia in tava de tort, o batem bine cu fundul de masa sa iasa eventualele bule de aer apoi punem tava in cuptorul incins la 170C pentru cca 25 de minute sau pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Si inca ceva: NU deschideti cuptorul in primele 15 minute nici picurate cu ceara! Asta daca nu vreti sa va luati adio de la un pandispan pufos ;) Cand e gata il lasam sa se raceasca si il feliem.

Tot in aceasta zi, am primit si fondantul / pasta de zahar. Am rugat o vecina draga sa mi-l faca deoarece nu mai aveam timp si pentru asta. Si daca l-am primit destul de devreme, mi-am propus sa incep modelarea celor 2 "maimutoi". Nu cred ca trebuie sa va mai zic cat am cautat online torturi cu cei doi, tutoriale de modelarea a fondantului, etc. ... Am ajuns sa ii visez si noaptea pe Billy & BamBam :)))

De ce toata lumea zice ca e usor de modelat fondantul?? NU este greu de modelat DUPA ce te chinui sa il framanti bine sa se inmoaie si sa incorporezi culoarea in el! Aaaaa si sa nu uitam de faptul ca mainile tale vor avea toate culorile dupa cateva ture de framantat fondantul cu colorant alimentar. Pai de ce? Simplu: NU poti, sau cel putin EU nu am putut framanta fondantul cu manusi!

Modelarea lui Billy & BamBam

OK ... revenind la partea "importanta" ... modelarea lui Billy si BamBam. Mi-am facut o idee cat de cat despre cum ar trebui sa incep, am "masurat" din ochi cantitatile de fondant pentru fiecare "maimutoi" in parte si m-am apaucat de treaba. Adica pe la ora 20:45 dupa ce am reusit sa il adorm pe copilas.

Si m-am pus pe framantat, si framanantat, si taiat si modelat si iar taiat, framanatat din nou, spalat pe maini foaaaaaaaaaarte foarte des (fiindca fondantul se lipeste de maini daca tot umbli cu el si se inmoaie), si iar modelat, desenat pe hartie forme, decupat cu foarfeca, comparat, modelat si tot asa... pana cand am reusit sa il fac pe Billy!!!!!!!!!!! Am reusit, nu mi-a venit sa cred!! A durat cca o ora jumatate dar il aveam pe unul din ei si chiar imi placea cum arata!

Incepeam sa prind mai mult curaj pentru modelarea lui BamBam dar eram deja obosita. Cu toate astea nu m-am lasat. M-am apucat si de el. Aici cred ca a fost oboseala de vina... caci BamBam a iesit usor obez ... ar fi trebuit sa il pun la dieta dar era deja prea tarziu si mi-am zis ca nu-i problema chiar ataaaat de mare! Important e ca aratau normal, nu ca niste monstruleti cum mi-am imaginat eu ca vor iesi :) Am reusit sa dau stingerea la 00:30, cu mainile usor tremurand dupa atata framantat si modelat, dar eram multumita. Facusem blaturile si ii aveam pe pitici.

A doua zi - Pisica papa blatul!

A doua zi era planificata doar pentru crema si decor. Din nefericire pentru mine, pisica noastra s-a gandit ca nu am destule in plan pe ziua respectiva... De ce? Eu am pus de cu seara blaturile pe sala mica unde era rece (afara scazand bine temperatura). Usa era inchisa. Cumva ... a impins usa si a mancat dintr-un blat... da... surpriza! Astfel ca a trebuit sa fac rapid inca un blat... Eram extrem de nervoasa pe mata dar si pe mine ca nu am pus blaturile in alta parte, dar chiar nu aveam unde in acel moment. Asa ca am trecut rapid peste problema si m-am apcat de treaba.

Buuun, am refacut un blat de la zero. Dupa ce l-am culcat de amiaza pe baietel, am facut crema din mascarpone, unt, putin zahar pudra si frisca. Toate amestecate si puse la ochi. A iesit foarte buna. Am lasat-o la rece sa se mai intareasca si m-am apucat de decor.

Floricele, masinute ...

Am inceput sa imi impart fondantul in bucati, fiindca vroiam sa fac multe floricele colorate, plus o masinuta mica. Si din nou, framantat, framantat, intins cu sucitorul, si decupat muuulte multe floricele. Dupa ce le-am terminat, m-am apucat si de foaia principala de fondant ce acopera tortul. Done!

Marele final

Fiind toate elementele terminate, am inceput asamblrea tortului, am umplut blaturile cu crema, am imbracat tortul in fondant si apoi m-am ocupat de decor. Am reusit sa il termin pe la 19:30. Sincer? Am facut bataturi in palme de la atata framantat. Dar a meritat!!!! Nu credeam ca voi reusi sa fac vreodata asa ceva. In NICI un caz pentru prima incercare! Am prins curaj, si am descoperit in acelasi timp ca mi-a placut atat de mult ce-am facut. Cred ca mi-am descoperit un hobby :)

Evident, in ziua urmatoare cand am scos tortul pentru puiul nostru sa sufle in lumanari, prima data s-a napustit asupra lui Billy si BamBam :) L-a scapt pe jos daaaaar a scapat doar cu urechiusele dezlipite (pe care eu i le-am lipit inapoi si l-am pus in siguranta sa-l avem ca amintire).

Pe scurt:

1 - daca vreti sa faceti un tort cu fondant pentru prima data, faceti multe exercitii fizice speciale pentru degete :))) va vor ajuta sa scapati de febra musculata.

... si 2 - a meritat tot efortul; tuturor le-a placut tortuletul si au fost incantati sa il vada si sa-l guste. Chiar si baietelului nostru, care nu e fan dulce si n-a luat decat o lingurita de tort, s-a bucurat vazandu-i pe cei doi in realitate.

 

25 de torturi speciale pe care le poti face si tu

Este ziua de nastere a unui membru din familie? Ai niste invitati de seama la cina? Sau pur si simplu vrei sa iti rasfeti familia cu un tort mai special?

Nu cauta mai departe! In continuare vei putea gasi cele mai speciale 25 de retete de torturi!

 

Autor: Andra Z. 
Community Manager la Desprecopii.com
Toate dreturile rezervate Desprecopii.com 2016

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII