Hainele bebelusului: de ce este bine sa le dezinfectam

Hainele bebelusului: de ce este bine sa le dezinfectam

Hainele bebelusului: de ce este bine sa le dezinfectam

Bacteriile se nasc si se multiplica pe hainutele bebelusului in timpul activitatilor de zi cu zi. Bebelusul varsa uneori laptic din gurita, are si episoade de voma, isi atinge nasucul, atinge cu mana obiectele si pardoseala.  In plus, bacteriile se produc si de la picaturile de pipi sau fecale - care pot fi invizile si ramase pe hainutele bebelusului. Aceste bacterii sunt rezistente la detergentul obisnuit si deci nu pot fi eliminate in timpul unei spalari obisnuite.  Din acest motiv, orice mamica trebuie sa se asigure nu numai ca hainele bebeluslui sunt 'curate', ci si igienice.

 

►veti citi:
Hainutele bebelusului trebuiesc dezinfectate?
Spalarea cu dezinfectant omoara bacteriile si virusurile in proportie de 99,9 %
De ce este nevoie sa dezinfectam hainele bebelusului?
Putem spala hainele bebelusului cu restul rufelor?
Reguli de igiena pentru spalarea hainelor bebelusului:
Dezinfectați-vă rufele cu un dezinfectant pentru a elimina în întregime germenii și mirosurile neplăcute
Copiii și bebelușii, al căror sistem imunitar este încă în curs de dezvoltare, sunt mai predispuși bolilor
Dezinfectarea rufelor de bacterii si virusuri pentru a impiedica raspandirea bolilor
Despre bacterii si virusuri
Forum de Parenting modern

Hainuțele bebelușului trebuiesc dezinfectate?

Trebuie sa folosesc un dezinfectant pntru a spala hainele bebelusului? - intreaba o mamica de pe cel mai citit forum al mamicilor: Desprecopii.

Spălarea cu dezinfectant omoară bacteriile si virusurile in proportie de 99,9 %

Desi nu este obligatoriu, eeste recomandat sa speli hainele bebelusului cu dezinfectant. Spalarea hainitelor bebelusului cu detergent ompara in jur de 80% dintre germeni. Insa spalarea cu desinfectant omoara bacteriile si virusuri in proportie de 99,9 %.

In special daca speli hainutele bebelusului la o temperatura de sub 60% - este absolut necesar sa folosesti si desinfectant.  La temperaturi mai mici de 60º - bacteriile si vurusurile supraietuiesc in masina de spalat si chiar se transmit de la haina la alta, in timpul spalatului.  Adaugand 1-2 capace de desinfectant in ciclul final de spalare, te vei asigura ca bacteriile si virusurile au fost omorate.

De ce este nevoie sa dezinfectam hainele bebelușului?

In primul rand, trebuie stiut ca bacteriile se nasc si se multiplica pe hainutele bebelusului in timpul activitatilor de zi cu zi. Bebelusul varsa uneori laptic din gurita, are si episoade voma, isi atinge nasucul, atinge cu mana obiectele si pardoseala.  In plus, bacteriile se produc si de la picaturile de pipi sau fecale - care pot fi invizile si ramase pe hainutele bebelusului. Aceste bacterii sunt rezistente la detergentul obisnuit si deci nu pot fi omorate in timpul unei spalari obisnuite.  Din acest motiv, orice mamica trebuie sa se asigure nu numai ca hainele bebeluslui sunt 'curate' ci si igienice.

Putem spala hainele bebelușului cu restul rufelor?

Desi este recomandat ca hainutele bebelusului sa fie spalate separat, acestea se pot spala si cu alte rufe daca te asiguri ca sunt toate dezinfectate si folosesti un produs de dezinfectare.

Reguli de igiena pentru spalarea hainelor bebelusului:

Spala toate haintele bebelusului dupa ce le cumperi si nu i le da fara sa fie dezinfectate

Cu cat mai mare este temperatura de spalare, cu atat sansele sunt mai mari pentru a omora microbii.  Daca nu e posibil sa speli la tempratauti de peste 60º , atunci asigura-te ca folosesti un desinfectat.

Dezinfectați-vă rufele cu un detergent dezinfectant pentru a elimina în întregime germenii și mirosurile neplăcute

Hainele, jucăriile de pluș sau alte textile acumlează bacterii, fungi sau virusuri, în contact cu podelele, cu murdăria sau cu mediul înconjurator. Aceste microorganisme pot cauza mirosuri neplăcute sau iritații ale pielii, pot fi purtătoare de boli, iar pentru a scăpa de ele nu este suficient doar să le spălăm, ci trebuie să le și dezinfectam.

Copiii și bebelușii, al căror sistem imunitar este încă în curs de dezvoltare, sunt mai predispuși bolilor

În special bebelușii, care duc diverse obiecte la gură sau care merg de-a bușilea, sunt cei mai expuși infecțiilor, în urma contactului cu suprafețele.

Această formulă elimină mirosurile neplăcute prin distrugerea bacteriilor care le generează, distrugând în același timp și germenii care rămân în mașina de spălat, evitând astfel răspândirea lor, lăsând un miros plăcut.

Poate fi folosită cu orice tip de material, îmbrăcăminte sportivă, lenjerie intimă, materiale textile (prosoape, cearșafuri, țesături), haine de copii, textile care intră în contact cu animalele de casă, îmbrăcăminte purtată de persoanele bolnave... Este un miros proaspăt, care lasă o senzație de prospețime de durată asupra rufelor.

Produsul este indicat atât pentru hainele albe, cât și pentru cele colorate.Poate fi folosit atât în timpul spălatului manual, cât și în timpul spălatului automat, cu orice tip de detergent pudră sau lichid. Produsul poate fi folosit la temperaturi scăzute, chiar și la 20º C, sau la temperaturi ridicate.

► Pentru spălatul manual, turnați 1/2 capac de dezinfectant (20 ml) în 3,5 litri de apă și lăsați formula să acționeze timp de 15 minute.

► Pentru spălatul automat, adăugați două capace si jumatate de dezinfectant (90 ml) în compartimentul special al mașinii de spălat.

Este important să evitați folosirea balsamului, deoarece acesta poate interveni în procesul de eliminare al germenilor.

Dezinfectarea rufelor de bacterii si virusuri pentru a impiedica raspandirea bolilor

In anotimpurile reci, când circulă multe bacterii si virusuri, e important să stim sa dezinfectăm regulat hainuțele si jucăriile copiilor. Copiii și bebelușii, al căror sistem imunitar este încă în curs de dezvoltare, sunt mai predispuși bolilor. În special bebelușii, care duc diverse obiecte la gură sau care merg de-a bușilea, sunt cei mai expuși infecțiilor, în urma contactului cu suprafețele.

Despre bacterii si virusuri, merita stiut:

Locuri unde se ascund microbii in casa  
Uscarea rufelor in casa nu este un lucru sanatos
Microbii de la gradinita sau cresa si bolile copilului: ce trebuie sa stim

Despre sanatatea familiei, ar putea fi util de citit si:

Gripa porcina
Totul despre alergii
Infectia cu e.coli
Arsurile solare, tratamente la indemana
Ai grija cu cine iti lasi copiii acasa!
Anemia pernicioasa
10 probleme jenante ale pielii si remediile lor
Boala Lyme (Borelioza)
Infectiile transmise de animalele de companie (de casa)
Importanta protejarii copiilor de fumatul pasiv
Muscaturile de paianjen si scorpion
Atentie: Biberoanele pentru bebelusi pot fi periculoase

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Nicu
    Nicutrimis la 23/12/2020

    Buna ziua,Ce dezinfectant recomandati pt spalarea hainelor de copii?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Nicu
    Nicutrimis la 19/3/2020

    Buna ziua, Ce dezinfectant recomandaţi pt spalarea hainelor de copii?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII