6 moduri de a creste imunitatea copilului in sezonul rece
In prag de iarna si al sezonului de raceli si gripa, e timpul sa ne gandim cum sa stimulam imunitatea copilului. Multi parinti cred ca nasucurile care curg, tusea care nu se mai termina, episoadele de febra ... sunt probleme de care nu putem apara copilul. Insa, desi este adevarat ca nu putem apara copiii de toate bacteriile sau virusurilie care circula pe langa noi - putem face multe lucruri care sa stimuleze imunitatea copilului.
Iata 6 moduri de a creste Imunitatea copilului in sezonul rece.
- veti citi:
Imunitatea copilului - esentiala pentru a trece cu bine prin sezonul de raceli si gripa
Iata 6 moduri de a creste Imunitatea copilului in sezonul rece
Beneficiile gamei Proimmunity
Bolile copilului
Forumul de intrebari si raspunsuri medicale
Imunitatea copilului - esentiala pentru a trece cu bine prin sezonul de raceli si gripa
In prag de iarna si al sezonului de raceli si gripa, e timpul sa ne gandim cum sa stimulam imunitatea copilului. Multi parinti cred ca nasucurile care curg, tusea care nu se mai termina, episoadele de febra ... sunt probleme de care nu putem apara copilul. Insa, desi este adevarat ca nu putem apara copiii de toate bacteriile sau virusurilie care circula pe langa noi - putem face multe lucruri care sa stimuleaze imunitatea copilului.
Iata 6 moduri de a creste imunitatea copilului in sezonul rece
1. Reguli de igiena sporite
In primul rand, prin adoptarea unor masuri de igiena sporite, prin evitarea mediilor aglomerate, in care virozele isi fac de cap.
Invata-ti copilul urmatoarele:
Acoperati gura si nasul cu o batista cand tusesti sau stranuti
Pune batista folosita in gunoi imediat
Daca nu ai o batista la indemana cand tusesti sau stranuti, acopera-ti gurita cu bratul
Spala mainile in fiecare pauza cu apa si sapun
Evita sa iti atingi cu mainile - ochii, nasul sau gura
Daca te simti bolnvior stai acasa - pentru a nu contamina si pe altii
Evita pupaturile la scoala sau tinutul de mana cu alti colegi
Evita locurile aglomerate in pauza
2. O alimentatie sanatoasa este esentiala pentru stimularea imunitatii
Este bine sa ne facem un obicei in a avea o alimentatie sanatoasa. Sistemul imunitar al unui copil poate suferi mult in urma unei alimentatii bogate in aditivi, conservanti si zahar. Toate aceste lucruri pot afecta digestia si creste inflamatia, ceea ce face mai dificila lupta impotriva virusurilor sau a bacteriilor.
In loc de alimente foarte procesate, asigurati-va ca, oferiti copilul dumneavoastra alimente proaspete, inclusiv fructe si legume proaspete, nuci, seminte, proteine slabe si cereale integrale neprelucrate. In cazul in care copilul are eruptii cutanate si eczeme inexplicabile, un nas care curge in mod constant sau alte simptome, consultati medicul in cel mai scurt timp posibil, pentru a vedea daca este vorba de o alergie. Furnizarea unei varietati de legume asigura doza necesara de fitonutrienti pentru a-i mentine sanatosi pe cei mici - urmati cu sfintetie regula celor 5 legume si 5 fructe zilnice.
3. Bacteriile prietenoase care lupta cu cele ne-prietenoase
Dati-le bacterii sanatoase copiilor. Probioticele sunt bacterii sanatoase, care apar in mod natural in intestin. Ele ajuta la protejarea tractului digestiv, eliminarea toxinelor, digerarea alimentelor si poate chiar la stimularea imunitatii. Adaugati in dieta copilului alimente bogate in probiotice, cum ar fi: iaurt organic simplu cu fructe proaspete, chefir sau varza murata.
4. Reduceti stresul copilului
Organismele copiilor reactioneaza la fel ca si ale adultilor in privinta stresului, iar un nivel ridicat al hormonilor de stres poate duce la scaderea imunitatii. A merge la scoala nu poate parea stresant pentru noi, dar pentru copii poate fi - mai ales daca este prima data departe de casa, sau daca merge la o scoala noua. In zilele noastre, copiii sunt la fel de stresati ca si adultii, totul din cauza ritmului nostru rapid, supra-aglomerat.
Petrecerea timpului impreuna cu copilul, jucand un joc sau citind o poveste, poate ajuta la scaderea nivelului de stres. Chiar si cateva exercitii de respiratie va pot ajuta. Toate acestea sunt critice pentru mentinerea functionarii sistemului imunitar in mod corespunzator.
5. Somnul contribuie la imbunatatirea imunitatii
Somnul este foarte important. In functie de varsta, copiii au nevoie intre 10 - 14 ore de somn pe zi, iar multi copii nu "bifeaza" aceste ore. Privarea de somn poate slabi sistemul imunitar, ceea ce ii face pe copii mai susceptibili in a fi afectati de microbi si bacterii. Atunci cand copiii sunt foarte obositi si supra-stimulati, lucru foarte frecvent in timpul primelor cateva saptamani de scoala, ei vor dormi mai putin. In loc sa il lasati sa oboseasca prea mult asigurati-va ca doarme cel putin o ora la amiaza, fara utilizarea electronicelor inainte de culcare. La fel de important este sa evitati seara orele tarzii de culcare.
6. Ofera-i Proimmunity
Gama Proimmunity vine cu o formula complexa pentru intarirea imunitatii copilului.
Si pentru ca sezonul rece sa fie unul fara griji, Gama Proimmunity vine in sprijinul copiilor si parintilor cu o formula complexa pentru intarirea imunitatii. Are in compozitie pe langa extractele naturale standardizate folosite in mod traditional pentru intarirea imunitatii (propolis, echinacea, fructe de soc, maces, vitamina C), Zinc si Vitamina D3.
Proimmunity protejeaza imunitatea familiei prin 6 mecanisme de actiune!
Mai multe detalii despre gama Proimmunity aici.
Cercetările din ultimii ani au demonstrat că Zincul și Vitamina D3 sunt două substanțe care protejează eficient sistemului imunitar, îl mențin în stare de alertă și pregătit pentru apărare, cu efecte intense mai ales la porțile de intrare ale microorganismelor – zona ORL (nas și cavitatea bucală).Zincul reduce incidența episoadelor de răceală și necesitatea utilizării de produse antibiotice, iar vitamina D3 intensifică funcțiile sistemului imun. Copiii sau adultii care au deficit de vitamina D3 sunt mai predispuși la a dezvolta infecții ale căilor respiratorii superioare, comparative cu pacienții care au o valoare normală de vitamina D3 în sânge (30-74 ng/ ml sânge).
Beneficiile gamei Proimmunity
Gama Proimmunity stimuleaza functionarea normala a sistemului imunitar, in special in sezonul rece in cazul imbolnavirilor (afectiuni respiratorii) sau in perioada de convalescenta
⇒ Acest supliment alimentar poate fi administrat pentru buna functionare a sistemului imunitar, inclusiv in perioada imbolnavirilor
⇒ Administrare comoda: seringa dozatoare, gust placut;
⇒ Produs natural, fara coloranti, aromatizanti, conservanti sau indulcitori sintetici;
⇒ Administrare de la 1 an;
⇒ Actiune sinergica a substantelor bioactive continute:
Contine complexul Propolis, Echinacea si Vitamina C pentru care s-a dovedit clinic ca reduce cu peste 50% numarul de imbolnaviri la nivel respirator, in cazul administrarii la copii, in sezonul rece;
Contine un extract concentrat de soc, bogat in antocianozide responsabile de scaderea la jumatate a perioadei de boala (actiune demonstrata clinic, in cazul in care s-a administrat de la primele semne de boala);
Contine o forma organica de Zinc, usor absorbabila. Zincul are o deosebita importanta pentru buna functionare a sistemului imun, fiind demonstrat clinic ca un aport suplimentar de zinc poate duce la scaderea la jumatate a necesitatii de a utiliza antibiotice.
Substantele bioactive sunt utilizate in mod traditional pentru actiunile:
⇒ Cresterea rezistentei organismului la infectii
⇒ Actiune antimicrobiana, inclusiv antivirala
⇒ Reducerea inflamatiei
Gama Proimmunity este adaptata fiecarei varste, datorita celor 2 forme de prezentare: sirop – pentru copiii de peste 1 an (are un gust placut, fiind usor acceptat de catre cei mici) si capsule – pentru copii de peste 7 ani si adulti. Mai multe detalii despre gama Proimmunity aici.
Bolile copilului
Forumul de intrebari si raspunsuri medicale:
Clinica Virtuala DC: Consultanta medicala online.
Autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate, © 2017
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII