Arsurile solare din copilărie mi-au provocat cancer de piele la patruzeci de ani: o mamă dezvăluie cum a apărut un semn pe frunte în exact același loc în care a avut o arsura solara într-o vacanță în Grecia

Arsurile solare din copilarie mi-au provocat cancer de piele la patruzeci de ani -  o mama dezvăluie cum a apărut un semn pe frunte în exact același loc în care a avut o arsura solara intr-o vacanta in Grecia

Arsurile solare din copilărie mi-au provocat cancer de piele la patruzeci de ani: o mamă dezvăluie cum a apărut un semn pe frunte în exact același loc în care a avut o arsura solara într-o vacanță în Grecia

„Aveam un semn pe frunte - exact in locul in care in copilarie am avut o arsura solară. Incepuse să devina tot mai vizibil”... Sora ei a văzut-o și a rugat-o să se testeze. Era cancer de piele...

Arsurile solare din copilărie mi-au provocat cancer de piele la patruzeci de ani: această mamă dezvăluie cum a apărut un semn pe frunte în exact același loc în care a avut o arsură solară intr-o vacanță in Grecia... și socul diagosticului...

veti citi
A fost șocată să afle că are cancer de piele in locul in care a avut o arsură solară in copilarie
Iși amintește cum a avut acele arsuri solare in vacanța de vară
Emma ii sfătuiește pe părinti să iși protejeze bine copii de razele solare
Despre protectia solară a copiilor, citește

A fost șocată să afle că are cancer de piele in locul in care a avut o arsură solară in copilarie

Emma este o mamă a doi copii si a povestit presei britanice șocul ei urias după ce a fost diagnosticată cu cancer de piele exact în același loc în care a suferit o arsură solară când era copil în vacanță.

Emma acum  în vârstă de 47 de ani, din Birmingham, Marea Britanie , a spus că a suferit o arsură solara în timpul unei vacante în Grecia cu părinții ei la vârsta de șapte ani și la acea vreme arsura a fost foarte dureroasa incat a folosit pansamente pe cap și pe brațe pentru a calma durerea.

După patruzeci de ani, Emma a fost șocata când sora ei (medic) a avertizat-o că un semn pe frunte ar putea fi cancer și a fost diagnosticată cu carcinom bazocelular exact în locul în care fruntea îi ardea atât de grav in acea vacanta din copilarie.

După ce i s-a îndepărtat cancerul, ea a spus că fiicele ei de 11 și opt ani nu se mai plâng de aplicarea protecției solare: „Aversiunea lor față de protecție solară a dispărut și când se plâng de protecție solară, am spus că este foarte important și acum. ei văd de ce.

Iși amintește cum a avut acele arsuri solare in vacanța de vară

Emma a povestit ca isi amintește foarte bine cum a avut acea insolatie în Corfu.

cancer de piele

Aveam insolatie - eram rosie ca un rac. Si nu eram doar eu, ci și alți copii cu care am fost și sora mea a fost arsă de la soare. Dar - atunci nu se vorbea desre protectia solara si parintii nu dadeau atentie acestei probeme. „

„Acum, fiind mama - sunt foarte conștienta  de necesitate aplicarii unei creme solare cu protectie - si fac asta chiar de la 20 de ani pentru a evita îmbătrânirea timpurie a pielii.

„Si eu am fost doar pe un sezlong. Nu sunt unul care să mă așez la soare și prefer să folosesc bronzul fals.

Emma a observat că avea o mica rana pe frunte . Pe frunte îi apăruse un semn, în locul în care fusese arsă de soare cu 40 de ani în urmă, dar semnul nu se vindeca.

„Sora mea este medic și i-am arătat și ea s-a uitat la el și a crezut că este ar putea fi de natura canceroasa”.

Emma a mers a doua zi la dermatolog ....iar medicul i-a spus veste proasta - era cancer de piele. Medicul i-a spus că trebuie să fie operată pentru a elimina carcinomul bazocelular.

• Citeste despre Carcinomul bazocelular - cea mai comună formă de cancer de piele: riscuri și simptomul precoce


Este una dintre cele mai comune forme de cancer de piele și cea mai frecventă formă a tuturor cancerelor.

Ea a spus că a fost socata de diagnostic, spunând: „Când am mers la doctor - m-am gândit că va spune că nu e nimic și că pielea mea este mai subțire și mai greu de vindecat, pentru că îmbătrânesc și am fost foarte șocată că a fost. cancer.

Portiunea canceroasa a fost eliminată in cateva zile. Emma are acum o cicatrice de 5 cm, ceea ce nu este nimic în comparație cu ceea ce ar fi putut fi dacă ar fi lăsat-o mai mult.

Dacă Emma ar fi continuat să aștepte să se rezolve problema, ar fi trebuit să fie supusă unei alte proceduri și ar fi rămas cu o cicatrice mult mai mare.

Emma ii sfătuiește pe părinti să iși protejeze bine copii de razele solare

Emma, mama a doi copii îi îndeamnă acum pe parinti  - să ia măsuri de precauție solara a copiilor.  „Parintii trebuie să fie cu adevărat conștienți de a-și proteja copiii și știm deja cu toții că ar trebui să purtăm o pălărie și să aplicăm protecție solară în mod regulat, dar cumva, este ușor de uitat”.

Medicul care a tratat-o ​​pe Emma, ​​avertizează părinții cu privire la protecția solară și la importanța luării măsurilor de precauție, cum ar fi folosirea cremei solare pentru copiii lor, precum și obligarea acestora să poarte pălării de soare și să nu stea departe de soarele strălucitor de amiază.  

„Majoritatea expunerii la soare are loc în anii copilăriei. De asemenea, știm că episoadele de arsuri solare când sunt mai tineri sunt un predictor puternic al formării viitoare a cancerului de piele în anii următori. Din păcate, cazul Emmei este o reflectare a acestui lucru.

„S-a ars grav în copilărie la începutul anilor 1980, când se știa mult mai puține despre daunele cauzate pielii de soare, iar acum a fost diagnosticată cu cancer de piele.

„Din fericire, am eliminat cancerul de piele, dar arată foarte clar pericolele arsurilor solare la o vârstă fragedă”.

Despre protectia solară a copiilor, citește

Protecția solară pentru bebelușii sub 6 luni și mai mari: ce trebuie să știe părinții

Mituri si adevaruri despre produsele de protectie solara pentru copii

Ce trebuie sa stii despre tipul de piele, radiatii si cum sa iti protejezi copilul

sursa si adaptare:
dupa o poveste reala publicata in presa britanica.

Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII