Protecția solară pentru bebelușii sub 6 luni și mai mari: ce trebuie să știe părinții 💡

Protectia solara pentru bebelusii sub 6 luni si mai mari: ce trebuie sa stie parintii

Protecția solară pentru bebelușii sub 6 luni și mai mari: ce trebuie să știe părinții 💡

Dacă vrei să ieși cu bebelușul afară, protejarea de razele strălucitoare ale soarelui este extrem de importantă, deoarece pielea sa sensibilă este mult mai susceptibilă la arsuri grave.

• Pentru un bebelus de pana la 6 luni, cea mai bună formă de protecție solară este prevenirea, așa că încearcă să rămâi în interior sau la umbră când soarele este cel mai puternic, între orele 10 și 16. Dacă trebuie să mergi afară în acele perioade, asigură-te că iei precauții suplimentare, inclusiv aplicarea unei creme de protecție solară.

Iată câteva sfaturi despre momentul în care bebelușilor li se poate aplica o crema de protecție solară și cum să alegi una care este sigură.

- vei citi:
Când putem da bebelușul cu un produs de protecție solară?
Cu câtă protecție solară trebuie să dăm bebelușul?
Ce fel de protecție solară este sigură pentru bebeluși?
Sfaturi pentru protejarea bebelușilor de soare

De la ce vârstă putem da bebelușul cu un produs de protecție solară?

Recomandările de protecție solară sunt diferite pentru bebelușii mai mici și mai mari, așa că ia în considerare vârsta copilului tău.

Protecția solară pentru nou-născuți și bebeluși sub 6 luni

Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă ca bebelușii sub 6 luni să nu fie scoși afară, în soare direct.

Cu toate acestea, atunci când nu este disponibilă umbra, este în regulă să aplici o cantitate minimă de protecție solară sigură pentru copii, cu un SPF de 30 până la 50 (și nu mai mic de 15) pe zone mici ale corpului cum ar fi fața, spatele mâinilor și vârfurile picioarelor.

Protecția solară pentru bebelușii cu vârsta de peste 6 luni

Aplică o protecție solară pentru copii cu SPF 30 până la 50 pe toate zonele expuse.

Protecția solară pentru toți bebelușii

Aplică o cantitate mică de protecție solară pe care intenționezi să o utilizezi pe o zonă a pielii copilului cu 48 de ore înainte de a ieși - asta pentru a testa posibilele iritații. Dacă copilul dezvoltă o erupție cutanată, discută cu medicul pediatru despre formule speciale pentru piele sensibilă.

Fii mai prudentă în jurul feței copilului. Dacă micuțul tău este agitat, așteaptă până când este mai calm sau distrage-l cu o jucărie înainte de a o aplica. Dacă protecția solară îi intră în ochi, șterg-l ușor folosind o cârpă curată și umedă.

Încă un lucru de menționat: Protecția solară trebuie utilizată pe tot parcursul anului. Chiar și iarna, strălucirea zăpezii și razele soarelui se pot combina pentru a provoca arsuri grave. Și nu uita, norii nu blochează razele UV, ci doar le filtrează! Deci: protecția solară este o necesitate oricând copilul tău este afară.

Cu câtă protecție solară trebuie să dăm bebelușul?

Pentru bebelușii de 6 luni și mai mult, întinde o cantitate bună de protecție solară (de aproximativ o jumătate de pahărătel tip shot) pe toată pielea cu 15 până la 30 de minute înainte de a ieși afară.

Pentru bebelușii sub 6 luni, recomandarea este o cantitate mică pe zonele expuse. Acordă o atenție deosebită nasului și urechilor și protejează buzele cu balsam de buze special cu SPF 15 sau mai mare.

Reaplică protecția solară la aproximativ două ore dacă este rezistentă la apă și mai des dacă ești afară pentru perioade îndelungate de timp, dacă bebelușul se udă sau dacă protecția solară nu este rezistentă la apă.

Nu uita: protecția solară își pierde proprietățile după înot sau transpirație, chiar dacă este impermeabilă și poate dura până la 30 de minute pentru a fi eficientă după ce a fost aplicată.

Ce fel de protecție solară este sigură pentru bebeluși?

Unele protecții solare sunt mai bune decât altele. Iată câteva sfaturi pentru a cumpăra un produs care să fie sigur și eficient:

Încearcă să alegi o formulă specială de protectie solara pentru bebeluși / copii și rezistentă la apă, chiar dacă nu se va uda.

Pentru a preveni erupțiile, verifică dacă ingredientele nu conțin dioxid de titan și oxid de zinc. Ingrediente hipoalergenice stau deasupra pielii și nu sunt absorbite de piele.

Eticheta ar trebui să menționeze „spectru larg”, ceea ce înseamnă că protejează atât împotriva razelor UVA cât și a celor UVB.

Optează pentru un SPF de 30 până la 50 (și nu mai puțin de 15). Experții ne recomandă evităm produsel care conțin un SPF peste 50, deoarece s-ar putea să nu fie mai eficiente decât SPF-urile mai scăzute și ar putea determina părinții să creadă că nu trebuie să se reaplice la fel de des.

Evită cremele solare care conțin repelenți de insecte, deoarece sunt mai puțin eficiente. Dacă ai nevoie de un repelent (și copilul are peste 2 luni, iar medicul pediatru recomandă asta), cumpără-l separat și pulverizează-l doar după ce aplici protecția solară.

Sfaturi pentru protejarea bebelușilor de soare

Plănuiești să petreci ceva timp de calitate afară cu copilul tău? Protejează-l de căldură și soare astfel:

Stai înăuntru în acest interval orar pe cât posibil: de la 10 la 16:00.

Stai într-o zonă umbrită ori de câte ori poți.

Acoperă cât mai multă piele cu haine ușoare, care au o țesătură deasă (cu alte cuvinte, nimic transparent).

Nu uita de o pălărie și ochelari de soare dacă bebelușul le accepta.

Nu acoperi niciodată căruciorului cu o pătură, deoarece prezintă risc de sufocare și supraîncălzire. În schimb, folosește umbrela de cărucior pentru a proteja copilul.

Asigură-te că bebe este hidratat cu lapte matern sau cu formulă dacă are sub 6 luni și cu lapte și puțină apă dacă are peste 6 luni.

În cele din urmă, ai grijă la semnele de deshidratare (oboseală, roșeață, plâns excesiv) și la cele de arsuri solare. Dacă pielea copilului se înroșește sau arde, mergi imediat la umbră și aplică o compresă.

Discută cu medicul pediatru pentru orice mică nelămurire!

Citeste si

Iesim cu bebelusul afara in caldura verii? Acoperim caruciorul? Cu ce si cum ne asiguram ca bebe nu se supraincalzeste

Pastreaza-ti bebelusul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.

Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Ziua in care creierul m-a tradat.

La mare cu bebelusul - sfaturi de siguranta

Cand vine vara, ne cheama marea ... si, ca mamica grijulie, te gandesti ca o sa ii prinda bine si bebelusului tau o cura de mare, soare si balaceala. Iata insa niste sfaturi de siguranta pe care trebuie sa le ai in vedere.
Balaceala in mare la mica adancime este divina, insa doar cativa centimetri de apa pot fi un motiv de ingrijorare. Copii cu varsta cuprinsa intre 12-36 luni au cel mai mare risc de inec, conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP).

Pentru un bebelus, exista atat de multe atractii, mirosuri si sunete de care se pot bucura la malul marii, iar ca parinte va veti dori sa il stiti in siguranta. Acestea fiind spuse, exista cateva lucrui pe care le puteti face pentru a va proteja copilul de inec. Iata sfaturile de la Desprecopii.com:


7 beneficii ale marii asupra bebelusului

Da, cateva zile la mare cu un bebelus poate aduce surprinzator de multe beneficii atat pentru parinti dar si pentru bebelusi.

Daca pleci cu bebelusul la mare - ca proaspata mamica trebuie sa stii ca nu va mai fi ca altadata - nu mai poti lenevi pe plaja cu un cocktail in mana - ai deja alt program, pentru ca nu mai poti sta decat 2-3 ore dimineata sau seara ... si trebuie sa fii cu ochii si mainile pe bebelus (mai ceva decat pe o butelie...)

Avatajele pentru tine - este ca vei vedea marea si vei simti acel aer de libertate ... chiar daca acum in alte conditii citeste mai departe aici.

Bebelusul la plimbare: de citit

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?
Trebuie sa poarte bebelusul intotdeauna o caciulita? Afla cand si de ce
Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelus
Cum alegeti un hotel child friendly?
9 boli care se pot lua de pe plaja
Primul contact cu nisipul plajei al bebelusului
Canicula: cum protejam bebelusul de caldura verii, sfaturi importante

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII