Cum pot ajuta bebelusul cand are colici? 10 sfaturi practice cand bebe e agitat
Bebelușul meu are colici - vă rog să mă ajutați cu un sfat ... sunt atât de des întrebări de acest gen pe forumul Desprecopii. Ei bine, colicile pot cauza multe probleme unui bebeluș mic și este bine să știm cum putem să-l alinăm.
Iată 10 soluții practice - împreună cu sfaturi de la Desprecopii - care maresc sansa unui rezultat pozitiv.
- veti citi:
Bebelusul are colici, ce sa fac?
Ce facem pentru a alina bebelusul care plange din cauza colicilor?
Bebelusul are colici? Iata 8 sfaturi eficiente:
O perioada stresanta si dificila care cere rabdare
5 informatii despre colici, care pot fi de folos
Ajutor bebelusul plange non stop
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Bebelusul are colici, ce sa fac?
Bebelusul meu are colici. Cum pot sa il ajut? se intreaba atat de des mamicile de bebelusi la sectiunea Intrebari de Panica.
Un bebelus care are colici pare de ne-consolat. Stii care sunt simptomele colicilor? Citeste aici: Simptomele colicilor la bebelusi
Interesant este faptul ca multi bebelusi cu colici plang aproape la aceeasi ora, in fiecare zi, incepand de pe la dupa-amiaza pana seara tarziu. Atunci, isi strange piciorusele, elimina gaze si se zvarcoleste de parca ar avea dureri de burtica. Vestea buna este ca aceste colici - sau dureri de burtica - inceteaza in jurul varstei de 5-6 luni. Mai precis, ce putem face pentru a ajuta bebelusul care sufera de colici? Iata sfatul de la Desprecopii.com:
Ce facem pentru a alina bebelusul care plange din cauza colicilor?
Mai precis, ce poate face o mamica pentru a ajuta bebelusul care sufera de colici? - iata 8 sfaturi.
Bebelusul are colici? Iata 10 sfaturi eficiente:
Elimina din alimentatia ta anumite produse
Daca, alaptati - asa cum desigur este cel mai sanatos pentru bebelus si tanara mamica, ati putea sa excludeti din alimentatia dvs produse care fermenteaza si produc gaze, dar si cofeina si produsele lactate. Veti remarca in cateva zile, o schimbare in bine a bebelusului dvs.
Daca totusi bebelusul primeste si lapte pentru bebelusi sau exlusiv lapte de acest gen - incercati o alternativa (adica incercati alta marca de lapte special pentru varsta lui) Citeste pe larg: Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Alăptarea corectă:
Dacă alaptezi, asigura-te ca bebe -vă că bebelușul se prinde corect la sân și înghite aer cât mai puțin posibil în timpul mesei. Poziția corectă de alăptare poate reduce acumularea de gaze.
Aplicarea căldurii:
Folosiți o pătură caldă sau o sticlă de apă caldă înfășurată într-un prosop și plasați-o ușor pe burtica bebelușului. Căldura poate ajuta la relaxarea mușchilor abdominali și la reducerea disconfortului.
Ofera o suzeta
Solutia unei suzete? Ei bine, incercam si asa.
S-ar putea sa nu accepte, dar daca o accepta, s-ar putea sa il calmeze. Cititi: Suzeta, intre necesitate si comoditate
Leagana-l sau poarta-l in sling
Cumparam un leagan. Hm...trebuie sa recunoastem ca aceasta solutie da roade... uimitor, bebelusul se calmeaza. La fel de miraculos este sa il tinem in brate ore in sir si in general este adevarat ca bebelusul isi poate gasi alineare daca este tinut cat mai aproape de mamica. Incercati sa il tineti intr-un port-bebe sau sling, sau chiar infasat dupa moda veche.
Foloseste biberon cu tetină anti-colici:
Dacă hrăniți cu biberonul, alegeți un biberon cu o tetină special concepută pentru a preveni înghițirea excesivă de aer și pentru a reduce colicile.
Canta-i un cantecel
Cantati-i incet cantecele linistitoare din gama de cantecele ale copilariei.
De la In padurea cu alune pana la Melc melc codobelc - mai multe cantecele puteti gasi aici >>
Fa-i un masaj
Masaj abdominal ușor: Folosiți mișcări circulare ușoare pe burtica bebelușului, în sensul acelor de ceasornic, cu vârful degetelor. Acest lucru poate ajuta la eliberarea gazelor acumulate.
Cititi: Masajul bebelusului
Exerciții pentru picioare:
Îndoiți ușor picioarele bebelușului la nivelul genunchilor și efectuați mișcări ușoare de pedalare cu picioarele. Aceasta poate ajuta la eliminarea gazelor din burtica lui.
Verifica scutecul, foamea, sau temperatura in camera
Verificati daca ii este foame, daca trebuie schimbat scutecul, daca ii este prea cald sau prea frig, daca este obosit sau are dureri. Aerisiti camera. Cititi: Moartea subita a sugarului, Semne ingrijoratoare la nou nascut
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII