Ce faci cand esti invidios pe programul zilnic al copilului sau despre privilegiile unei fetite rasfatate

Ce faci cand esti invidios pe programul zilnic al copilului sau despre privilegiile unei fetite rasfatate

Ce faci cand esti invidios pe programul zilnic al copilului sau despre privilegiile unei fetite rasfatate

Ne-am dat seama de curand, eu si nevasta-mea, ca suntem amandoi invidiosi pe programul de zi cu zi al copilului nostru. Asa ca ne-am hotarat sa schimbam, pe rand, cu ea activitatile. Am decis de comun acord sa fiu primul care se bucura de privilegiile oferite unei fetite rasfatate de 2 ani si 2 luni.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cam asa s-ar intampla
Dupa ce “ling” tot laptele ...
M-am plictisit
Vreau la parc la “bobogan"
Cand te intristezi ca nu au oua Kinder la LIDL
6-1! Yes! Golazzo!

Cam asa s-ar intampla:

Incep ziua pe la 9 dimineata cu mami si Emma, care bineinteles ca a preluat drepturile si obligatiile mele, plecate deja la serviciu dupa ce s-au trezit cu 2 ore jumate mai devreme si si-au petrecut tot acest timp in varfurile picioarelor si pe “mute”. Sa nu cumva sa ma trezeasca ca oracai si fac urat. O strig pe Mama Cosac cat pot de tare ca s-o sperii bine crezand ca mi-e rau sau ceva.

- Maeeeeeee!!!! Lapteeeee!!!! Babi (Baby TV)!!!! Ou Kindeeeeer!!!! Bla-blauuuu Maeeee!!!!

Mae sare ca apucata sa ma linisteasca cu biberonu’ de lapte pregatit. Cu 3 pupati si un “Buna dimineata” binemeritat. Ca doar n-am dormit degeaba, nu?

- Altu’ lapte!!! Asta nu plac!!!!

Se duce femeia pana la bucatarie unde sta un pic si se preface ca-mi pregateste “Altu lapte”. Pe-asta-l beau chiar daca stiu ca-i acelasi dar deja am 1-0 in meciul de azi. Cer Bibi. Doua Bibi. Suzetele mele roase de cand ma dureau gingiile cad imi cresteau dintisorii. Doar cotoarele au mai ramas de ele si nu mai au niciun efect, dar ... 2-0!

Dupa ce “ling” tot laptele ...

- Maaaeeeee, schimba! Pipi mult.

Alearga Isaura dupa scutece noi, servetele umede, crema de dat pe curul meu plin de pipi si basinute. Nu stau sa ma schimbe, ce-s nebun? Astept sa-mi dea scutecul jos si o iau la sanatoasa prin casa in curul gol. Strig ca nebunul: Moghiiiiii (Mowgli)!!!! Ma opresc un pic in oglinda mare din hol si ma admir. Pfff, sunt minunat!!! Imi trag un cionc. Merit. La una din opriri pe langa masuta din sufragerie ii bag mana-n cana de cafea. O vars si apoi ma apuc sa desenez abstract cu degetul. Sunt sigur ca nu ratez veun colt al mesei necofeinizat. Restul, pe jos, pe covor. Arata parca mai bine tărcat asa si un pic umed. Calc un pic acolo. Mmmmm, minunaaat!!! Ma las prins si curatat.

Acum ma tot bate la cap sa mananc ceva. Imi tot flutura chestii prin fata.

- Banana Oli?

- Bleah! Nu, nu plac!

- Cascaval?

- Nu cacaval! Painica! Mult!

3-0!

M-am plictisit

Cer figurinele lui tati. Bamban (Batman)! Incearca sa ma convinga ca lui tati nu-i place sa-i abuzez in fel si chip obiectele pasiunii lui. Asta le face si mai apetisante. Tip pana mi le da. O aud vorbind la telefon:

- Uite mai Emma, n-am avut ce sa-i fac, i le-am dat. Dar stau cu ochii pe el sa nu ti le strice.

Yes! Ce frica-i e! 4-0.

O oblig sa-mi dea televizorul pe Babi (Baby TV). Nu-mi mai place de mult programul, dar de ce sa vada ea stiri?! Mai arunc cate un ochi din cand in cand. La reclame. O astept pe aia la ou Kinder. Ii cer. Nu-mi da, dar merita sa incerc.

Prins cu reclamele nu stiu cum dracu’ face si imi mai vara cate ceva pe sub nas. Pfff!!! Cata insistenta! Ma enerveaza de-mi vine sa arunc “cerealele concante” pe jos. Plesnesc de nu se vede strachina si le imprastii peste tot prin sufragerie. Perfecte cu cafeaua de mai devreme. 5-0! Voleu formidabil! Fara drept de apel.

Acum chiar ca-s plictisit de moarte. Vreau la parc la “bobogan”.

- Maaaaeeeee, baca (imbraca), parc!!!!

Mama Cosac demareaza cu scartait de roti pana in camera mea la dulap si scoate hainute.

- Nu. Nu plac.

- Ce-au mamaie astea?

- Rochita! Patocii (pantofii)!!!

- Mamaie, e frig. Nu poti sa mergi in sandalute si in rochita fara maneci.

Ma gandesc ca n-a-nteles ce-am zis eu de tot comenteaza atat. Repet tare (cat pot de tare) si foarte clar ca vreau pantofii fara sosete, rochita colorata si fes pe cap. Ie-te asa! Ma tot vrajeste ca bate vantul, ca ma julesc pe tobogan, ca-i una, ca-i alta si accept pana la urma o pereche de pantaloni, un tricou si-un puloveras peste. Cum naiba face asta?! imi spun cand mai uit in oglinda din nou. Ma rog, merge si asa. Ii las ei punctul asta. 5-1. Cand sa iesim pe usa simt ceva:

- Maaaeeee!!! Caca!!!

- Ai facut sau faci? intreaba femeia.

Pfff! De mult. Si e mult. Rau. 6-1! Yes! Golazzo!

O ia de la capat cu scutecul, servetelele, crema. De data asta vreau sa-mi sufle si-n burtica. Vreau sa ma gadil un pic. Rasul e bun pentru sanatate. Reluam procedurile si ne trezim din nou la usa gata de drum. Ma duc si bat la usa la Iustin, vecinul de vreo 4 ani cred ca are. Nu pricep inca cum vine treaba asta cu varsta.

- Iuuuustiiiii!!!! Parc!!!

Nu raspunde. Cica-i la gradinita. Ce Dumnezeu mai e si asta? Uit. Mi-e sete. Cred ca de la tipat.

- Maaaaeee!!!! Apica, apica!!!

Imi da sticluta si cica sa beau singur pana incuie ea usa. Neeaah!!! Mai bine o tine ea. Aproape ca termin sticla. Mae se intoarce in casa sa faca plinul pentru parc. Profit si fug la usa blocului. Incerc s-o deschid. Nu pot. E grea rau. O strig tare pe Mae. Transpirata deja ma ajunge din urma si ma salveaza. Numar toate treptele pana jos. Sunt 10. Chiar daca-s mai putine tot 10 sunt. Asa stiu eu. 1, 2, 3, 10. Ma opresc sa strang multe pietricele din parcare, sa prind furnicile si janjenii (painjenii), sa ma joc cu pisicile murdare, sa miros florile de pe trotuar si sa scutur pomii.

Cand te intristezi ca nu au oua Kinder la LIDL

Ajungem la Lidl si-mi aduc aminte de ou Kinder. Cotoroanta zice ca n-au ou Kinder la Lidl si-mi ofera bucatele de mar in schimb. De parca s-ar compara. Nici nu mai tin scorul. Lupta e castigata de la inceput si ea stie asta. N-are nicio sansa micuta..

► autor: Oli Strimbei, un tatic de la Desprecopii. 05/2017  - Oli scrie si despre meseria de tatic aici: Tatic cu lipici

Despre copii, concedii si legatura cu febra

Ce se intampla cand febra copilului se intalneste cu dorinta parintilor de a pleca in vacanta? Sau ce legatura este intre convulsiile febrile si Roma? Un tatic de la Desprecopii ne povesteste despre cursa lui cu obstacole printre stresul febrei copilului ...citeste in continuare aici >

Pagina tatilor - actuali si viitori

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII