5 motive pentru care tatii sunt mai buni decat mamele - ma rog, asa cred ei

5 motive pentru care tatii sunt mai buni decat mamele

5 motive pentru care tatii sunt mai buni decat mamele - ma rog, asa cred ei

Sunt și eu tătic de fetiță și am o părere pe care trebuie să mi-o fac publică pe un site cu pretenții, care pare dominat de mămici. 💬 Chiar cred că trebuie ca și vocea taților să fie mai des auzită pe Desprecopii și nu numai la secțiunea Tătici. 🗣️

Uite, am să scriu despre teoria mea: 5 motive pentru care tații sunt mai buni decât mamele. 📝👨‍👧

veti citi:  5 motive pentru care tatii sunt mai buni decat mamele:
Cine e mai bun? Mami sau tati?   
Sunt tatii (uneori) mai buni ca mamele?

Tatii sunt mult mai relaxati decat mamele
Tata este Politistul Bun, si toata lumea il place pe Polistul Bun
Tatii sunt mai buni la jocuri
Tatii de astazi sunt esentiali in educatia copilului - depasind rolul mamei
Parentingul improvizat: sau cum a descoperit un tatic secretul educatiei
Forum de Parenting modern 
 

Cine e mai bun? Mami sau tati?

Stii intrebarea clasica ce apare in orice familie in anumite momente de relaxare. Iti privesti cu drag copilul si il intrebi: cine e mai bun, mama sau tata? Copilul zambeste si isi numeste preferatul temporar ... lasand un zambat larg de satisfactie pe chipul celui ales.

Dar, cand vine vorba despre parenting - cine isi face meseria mai bine? Sa facem niste afirmatii ...

Sunt tatii (uneori) mai buni ca mamele?

Exista o multime de argumente pro si contra pentru fiecare parinte, desigur, marja dintre cele doua sexe nu este mare. Nu este o competitie. Dar: hai s-o spunem! Tatii sunt mai buni. Daca mintea ta nu este atat de scandalizata incat sa ai nevoie de cateva respiratii profunde si sa bei niste apa, citeste mai departe:

Tatii sunt mult mai relaxati decat mamele

Sunt multe (si prea multe) momente cand tatii sunt mult mai relaxati decat mamele. Aparent, (Aparent!!!) pana la nesimtire. De cealalta parte, aceasta ar putea arata ca “mamele sunt mai responsabile,” insa asta este doar o poveste pe care o cred femeile.

Tatilor nu li se taie respiratia de fiecare data cand un copil cade, ne permitem cateva minute in plus in fata televizorului si suntem mult mai dornici sa renuntam la copil pentru o seara in oras sau chiar pentru un week-end departe. Cred ca aceasta diferenta de atitudine provine dintr-un element cheie: Sarcina schimba in moduri profunde felul de a fi al ambilor parinti, dar odata ce copilul este nascut, tatal revine la vechiul sine (schimbare in bine sau in rau). Un tati e cool si e mai bine sa fie cool.

 

 

Tata este Politistul Bun, si toata lumea il place pe Polistul Bun

De asta se afla cuvantul ‘bun” chiar in interiorul numelui. Asta pentru ca polistul Bun permite cateva minute in plus la televizor, deoarece Polistul Bun este mai relaxat. Cand noi trei luam masa, iar Andreea isi deschide gura pentru a ne arata mancarea din gura, sotia mea o critica si intreaba cu voce tare de unde a invatat un astfel de comportament oribil. (Alerta: De la mine. Eu am fost.) Eu rad deoarece este amuzant.

De asemenea, este un moment haios: Pentru tot restul vietii ei, fiica mea isi va aminti despre noi ca ne aratam reciproc alimentele mestecate, iar cand va aveni ziua ca ea sa aiba grija de tatal ei slab si senil, vom putea relua jocul. Cu totii imbatranim, insa nu si alimentele mestecate la vedere.

Tatii sunt mai buni la jocuri

In aceasta dupa-amiaza, fetita mea m-a tras afara la joaca. Ne-am rostogolit pe gazon, ea a cazut pe mine, am insfacat-o si ne-am rostogolit din nou si din nou, apoi am mers ca o masinuta cu claxon. Rasul ei a rasunat in cartier intocmai ca vantul. Tatilor le place sa se ia la tranta, la fel si copiilor. Sotia mea citeste carti si construieste blocuri cu fetita. Am pus-o in patutul ei, am iesit in hol si am inceput sa arunc cu animalute de plus in ea. Fetita mea isi iubeste cartile, insa rade mult mai mult atunci cand este atinsa in cap de un ursulet de plus.

Tatii au reguli mai simple de alimentatie

Ce-i asta, te intrebi? Pai da, mamica prietenei fetitei mele nu ii da copilei sale nimic altceva in afara de alimente organice si niste biscuiti oribili. Ii interzice alimentele fara gluten si nu are voie sa bea decat lapte de migdale. De parca migdalele pot fi mulse :)) Pai ce e asta? Unde e copilaria cand vrei sa mananci cu tati un burger la MacDonalds? Si un milk shake urias...

De citit si Fiecare copil are nevoie de un erou iar acesta poate fi tati

Tatii de astazi sunt esentiali in educatia copilului - depasind rolul mamei

Conform unui studiu din 2007, (este posibil sa existe sondaje mai recente, insa nu am cautat pentru ca teza mea sa nu fie distrusa), “tatii de astazi sunt esentiali in educatia copilului - depasind chiar rolul mamei in educatie.” Daca citesti studiul vei vedea ca intr-adevar se pare ca oamenii cred ca aportul tatiilor este mult mai important decat al mamelor ... ha ha Oricum ar fi, iau aceasta informatie de buna!

Iata deci motive rasunatoare, de necontestat, si exista mult mai multe. In timp ce stau aici tastand, dar fetita mea a inceput sa planga in camera ei se pare ca a avut un cosmar. Am auzit pasi, apoi un murmur si urletul s-a oprit. Eu sunt aici jos, masandu-ma pe spate, scriind pentru Desprecopii, iar sotia mea este acolo sus linistindu-ne copila si punand-o inapoi la somn.

Pai, v-am spus - tatii sunt mai buni decat mamele. Asta e teoria mea si raman la ea. 

Parentingul improvizat: sau cum a descoperit un tatic secretul educatiei

Parenting cu de toate si despre toate. Mereu cu alta eticheta. Fiecare psiholog sau blogger in cautare de audienta se chinuie sa mai gaseasca un concept. Ba Parenting Pozitiv, ba Parenting Indulgent, ba Parenting relaxat ...Ei bine eu nu sunt un blogger care tine morala ci un tatic de la Desprecopii si m-am gandit sa va spun ca am gasit si eu o forma de parenting: Parentingul Improvizat. Si la mine functioneaza foarte bine.

Fie el Parenting de moda noua, fie el Parenting Pozitiv, fie Parenting Implicat, fie Relaxat ... ei bine, eu am descoperit o noua forma de Parenting - care se mi se pare ca da cele mai bune rezultate: Parentingul Improvizat. Mi-au trebuit 14 ani lungi, insa cred ca am descoperit secretul parentingului: improvizatia. Abilitatea de a rezolva probleme pe moment – de a improviza - cere experienta, incredere si un sac plin de trucuri magice citeste mai departe despre parentingul improvizat aici. 

Despre Parenting ... mereu despre parenting 

Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata
Copiii materialisti: cauze, valori si de ce trebuie sa ii invatam ca fericirea este diferita
Cand copilul are cosmaruri: legatura intre anxietate si metodele de educatie primite
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
Generatia Screenagers: dependentii de tehnologie si nevoia de alternative
Meseria de parinte si oxitocina, molecula dragostei: cum, cat si cum se produce
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Oare nu crestem o generatie de copii materialisti?
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Lucia
    Luciatrimis la 13/12/2021

    Ma facut sa râd acest articol hahaha

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII