Eczema la bebelusi - iata cum o putem trata cu ulei de nuca de cocos

Eczema la bebelusi - iata cum o putem trata cu ulei de nuca de cocos

Eczema la bebelusi - iata cum o putem trata cu ulei de nuca de cocos

Eczema (numită și dermatită atopică) este o erupție cutanată care apare de obicei înainte de vârsta de 5 ani. La copii, se manifestă pe obrajii și scalpul lor, dar se poate răspândi pe brațe, picioare, piept sau alte părți ale corpului. După primul an al copilului, este cel mai probabil să apară în interiorul coatelor, spatele genunchilor, încheieturilor și gleznelor, dar poate să apară și în alte părți ale corpului.

Iată cum poate ajuta uleiul de cocos în tratarea eczemei la copil.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Simptomele eczemelor
Cauzele eczemelor
Cum sa utilizati uleiul de nuca de cocos pentru eczeme?
Cand sa apelati medicul?
Despre eczema la bebelusi - citeste si
Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos

Eczema este o conditie in care pielea devine foarte uscata si, ca rezultat, ar putea aparea si mancarimea. Eczema este frecventa la copii, deoarece pielea lor este destul de sensibila si se poate usca rapid. Conditia de multe ori dispare de la sine in timp ce copilul creste, dar poate fi incomod si poate duce la infectie in cazul in care copilul zgarie zonele uscate. Utilizati uleiul de nuca de cocos, care este un bun agent hidratant.

Simptomele eczemelor

Aproximativ 20% dintre bebelusi si copii mici au eczema. 65% dintre pacienti dezvolta simptome in primul an de viata si 90% dezvolta simptome inainte de varsta de 5 ani.

Eruptiile cutanate ar putea parea ca pielea uscata, ingrosata, scalabila, sau ar putea fi alcatuita din pete mici rosii, care se scurg sau se infecteaza daca sunt zgariate. Zgarierea poate provoca, de asemenea, un invelis ingrosat, intunecat sau cicatrici in timp.

Eczema apare si dispare. Daca nu este tratata, eruptia cutanata poate fi inofensiva.

Nu exista nici o modalitate de a sti inainte de timp daca un copil va depasi eczema, dar, din fericire, starea devine, de obicei, mai putin severa odata cu varsta. Multi copii depasesc eczema pana la varsta de 2 ani si multi altii o depasesc la varsta adulta.

dermatita atopica bebelus

Cauzele eczemelor

Nimeni nu stie cu siguranta ce cauzeaza eczema, dar tendinta de a avea eczeme este adesea mostenita.

Eczemele nu reprezinta o reactie alergica la o substanta, dar alergenii sau iritantii din mediu (cum ar fi polenul sau fumul de tigara) o pot declansa. Mai rar, poate fi declansata de alergenii din dieta copilului - sau a dumneavoastra daca il alaptati.

Eruptia poate fi de asemenea agravata de caldura, iritanti care vin in contact cu pielea (cum ar fi lana sau substantele chimice din unele sapunuri, parfumuri, lotiuni si detergenti), modificari ale temperaturii si piele uscata. Stresul poate declansa, de asemenea, o aparitie a eczemelor.

Cum sa utilizati uleiul de nuca de cocos pentru eczeme?

Masati bebelusul cu ulei de nuca de cocos inainte sau dupa baie si o data inainte de culcare pentru a oferi o umiditate si o hidratare adecvata pielii.

Prin masaj obisnuit cu ulei de nuca de cocos, eczema copilului dumneavoastra va scadea treptat.

Cand sa apelati medicul?

Contactati medicul daca eczema bebelusului nu incepe sa se imbunatateasca in decurs de o saptamana de la inceperea unui tratament. Poate ca este timpul pentru un medicament pe baza de prescriptie medicala.

De asemenea, consultati medicul daca observati ca in partea superioara a eczemelor apar coji galbene sau maro deschis, ori pungute pline. Acesta ar putea fi semnul unei infectii bacteriene care necesita antibiotice.

Trebuie sa sunati medicul daca copilul se afla in apropierea unei persoane cu negi sau herpes genital.

Despre eczema la bebelusi - citeste si

Dermatita atopica a bebelusului - stiai ca laptele matern o poate trata?

Iritațiile de funduleț ale bebelușilor - de ce apar, prevenire și cum le tratăm

Eczema la bebelusi: cum arata, cauze si tratament - ghid

Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos

Bebelusii sunt atat de fragili incat alegerea unor produse pentru ei nu este deloc o sarcina usoara pentru parinti. Daca va faceti griji cu privire la substantele chimice si ingredientele utilizate in produsele achizitionate de la magazin, inlocuiti-le cu produse naturale. Acestea sunt blande cu micutul tau, pe langa faptul ca sunt rentabile!
Uleiul de cocos este un produs natural benefic.

Este atat de eficient in multe afectiuni dermatologice incat ar fi pacat sa nu profitam de magia sa. Citeste mai departe AICI

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII