Cum ingrijim parul unui nou-nascut cu ulei de nuca de cocos si de ce

Cum ingrijim parul unui nou-nascut cu ulei de nuca de cocos si de ce

Cum ingrijim parul unui nou-nascut cu ulei de nuca de cocos si de ce

Cand bebelusul se naste, parul poate fi moale si matasos, dar poate avea si un par uscat. Poate fi dificil sa piepteni parul bebelusului, mai ales daca este incurcat - rezultatul poate fi dureros si deranjant pentru micut.

Iata cum ingrijim parul unui nou-nascut cu ulei de nuca de cocos si de ce.

 

 in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum sa folositi uleiul de nuca de cocos pentru parul bebelusului?
Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos
Cum tratam eczema bebelusului cu ulei de nuca de cocos

Bebelusii pot avea parul uscat din mai multe motive, printre care un vinovat este si samponul sau dermatita atopica. Indiferent de cauza, rezultatul este acelasi - par uscat, fragil, care nu poate fi manevrat, si mancarimi la niveluls calpului. Tratarea parului uscat al bebelusului la va ofera o alternativă blanda si rentabila la substantele chimice dure, gasite adesea in tratamentele cumparate. Utilizati ulei de nuca de cocos pentru un par moale si sanatos.

Cum sa folositi uleiul de nuca de cocos pentru parul bebelusului?

Udati parul bebelusului in timpul baii si aplicati uniform o cantitate mica de ulei de nuca de cocos.

Alternativ, puteti masa seata parul cu ulei iar a doua zi dimineata sa ii spalati capusorul.

Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos

Bebelusii sunt atat de fragili incat alegerea unor produse pentru ei nu este deloc o sarcina usoara pentru parinti. Daca va faceti griji cu privire la substantele chimice si ingredientele utilizate in produsele achizitionate de la magazin, inlocuiti-le cu produse naturale. Acestea sunt blande cu micutul tau, pe langa faptul ca sunt rentabile!

Suprafata capului sau scalpul uscat este o afectiune care afecteaza multi nou-nascuti in primele saptamani dupa nastere. Starea este caracterizata de un scalp inflamat si pare ca cel mic are matreata. Conditia este proeminenta in jurul zonei capului care atinge cel mai mult patul. Deoarece bebelusul este inca prea micut si nu este capabil sa-si miste capul, frecarea constanta a bebelusului pe perna sau pe lenjeria de pat poate provoca crusta de lapte. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de dermatita seboreica sau seborrhea. Uleiul de cocos poate face minuni in aceasta situatie.

Uleiul de cocos este un produs natural benefic. Este atat de eficient in multe afectiuni dermatologice incat ar fi pacat sa nu profitam de magia sa. Citeste mai departe AICI

 

Cum tratam eczema bebelusului cu ulei de nuca de cocos

Eczema (numita si dermatita atopica) este o eruptie pe piele care apare de obicei inainte de varsta de 5 ani. La copii se manifesta pe obraji si pe scalp, dar se poate raspandi pe brate, picioare, piept sau alte parti ale corpului. Dupa primul an al copilului, este cel mai probabil sa apara in interiorul coatelor, spatele genunchilor, incheieturilor si gleznelor, dar poate aparea si in alta parte.
 

Aproximativ 20% dintre bebelusi si copii mici au eczema. 65% dintre pacienti dezvolta simptome in primul an de viata si 90% dezvolta simptome inainte de varsta de 5 ani.

Eruptiile cutanate ar putea parea ca pielea uscata, ingrosata, scalabila, sau ar putea fi alcatuita din pete mici rosii, care se scurg sau se infecteaza daca sunt zgariate. Zgarierea poate provoca, de asemenea, un invelis ingrosat, intunecat sau cicatrici in timp.

Eczema apare si dispare. Daca nu este tratata, eruptia cutanata poate fi inofensiva.

Nu exista nici o modalitate de a sti inainte de timp daca un copil va depasi eczema, dar, din fericire, starea devine, de obicei, mai putin severa odata cu varsta. Multi copii depasesc eczema pana la varsta de 2 ani si multi altii o depasesc la varsta adulta.

Iata cum poate ajuta uleiul de cocos in tratarea eczemei copilului.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. DESCARCA ACEASTA APLICATIE DE AICI. 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII