Suzuki S-Cross 2017, masina de familie si in acest an

Suzuki S-Cross 2017, masina de familie si in acest an

Suzuki S-Cross 2017, masina de familie si in acest an

  • In 2014, in urma mai multor testari, Desprecopii.com a ales S-Cross-ul de la Suzuki ca cea mai buna masina de familie a anului! Articolul in gasiti aici

     

    Anul acesta, ne-am dorit sa facem un experiment! Am dorit sa vedem cum a evoluat o masina de familie asa de laudata acum 3 ani. Rădăcini Auto Motor a raspuns pozitiv la cererea noastra de a testa varianta 2017 Suzuki S-Cross. Rezultatul il gasiti mai jos dar iata o concluzie generala:

     

    Am incercat insa sa nu ne lasam prea mpresionati de aspectul exterior mult imbunatatit si sa testam inca o data caracteristicile pe care le consideram importante pentru o masina de familie: siguranta, confortul, spatiul, dar si punctele de vedere ale mamei si tatalui, mai ales in cazul in care impart o singura masina pe post de "masina de familie".

Scor

4,5 din 5
Design
5 din 5
Siguranta
4,25 din 5
Spatiu si Confort
4 din 5
Ce zice mama
4,5 din 5
Ce zice tata
3.5 din 5
X-Factor / WOW Factor
5 din 5
Calitate / Pret

Masina de familie

4.5
4.5 din 5

Introducere

Cand ai copii, mici sau mari, ai nevoie de o masina de familie care sa-ti ofere siguranta, spatiu si confort.

La Desprecopii.com testam masinile de familie mai mult practic decat tehnic. Ne intereseaza mult mai mult siguranta copiiilor in spate decat puterea motorului, ne intereseaza ai mult cat de usor bagi un carucior cu landou in porbagaj decat cat de repede prinde 100 de Km. Ne uitam atent la consum (ca sa salvam bani pentru scutece), la cat de practica este masina in oras dar si cat de usor o umplem cu multe lucruri atunci cand plecam in vacanta. La Desprecopii.com plecam de la ideea ca mama si tata conduc alternativ masina si de aceea cerem pareri separate de la parinti: ce crede el si ce crede ea :)

Designul exterior, ce s-a schimbat?

In primul rand am observat face-liftul exterior. Este imposibil sa nu observi o schimbare majora la "nasul masinii". Daca in 2014 spuneam ca grila frontala este avangardista si indrazneata, noua grila ofera masinii un aer modern si confident.  Sub masca a aparut un bumpar care completeaza imaginea de masina solida. Linia generala a masinii (design italienesc) nu s-a schimbat foarte tare. Am observat cat de bine sunt integrate oglinzile retrovizoare care sunt vopsite in culoarea caroseriei.

Gasim cu greu defecte dar daca este sa fiu carcotasi as spune ca garda de sol este cam joasa pentru un crossover. 

Noul design exterior este o schimbare pe placul meu. Ofera masinii un aer mai arogant, mai sport, si mie ca sofer mai multa confidenta.

Pe mine noua masca ma cam sperie. Arata o imagine mai agresiva si nu blajinitatea unei masini de familie.

Designul interior, confort-ul interior

Ei bine, experienta interioara a noului Suzuki S-Cross este si ea superioara variantei din 2014. 

Incepem cu dashbordul care arata mult mai bine si este mai functional. Ceasurile in culoarea albastra au fost inlocuite cu o nuanta de mov, mai calda si mai placuta. In dashbord si-a facut aparitia un sistem superior de navigare (3D). Este primul sistem de navigatie care este la fel de functional ca aplicatiile de pe telefon care, in opinia mea sunt mereu cu un pas inainte fata de ce ofera producatorii de masini. Butoanele dashbordului sunt mari, intuitive si usor de folosit, chiar si pentru mamicile mai putin invatate cu tehnica.

Pentru ca ne place confortul si am condus masina in zile foarte calduroase, am apreciat performantele climatizarii automate care a functionat impecabil. Sublinez mai ales eficienta sitemului de reglare separata pentru pasageri. 

Exista mult spatiu in masina, chiar si pentru pasagerii din spate. Este usor sa montezi un scaun de masina pe bancheta din spate pentru ca ai suficient spatiu iar centurile de siguranta sunt bine dispuse si usor de folosit.

Scaunele sunt confortabile si au o forma corecta care ajuta la pozitia de condus. Reglajul scaunului pentru sofer este bun, se realizeaza usor si ofera si reglajul in inaltime. Din pacate reglajul este mecanic. Ne-ar fi placut un reglaj automat si posibilitatea de memorare a setarilor de la un sofer la altul. Poate la versiunea viitoare.

Ne-a placut cat de usor poti sa iti reglezi volanul. Multa lume nu face acest lucru dar pozitia de condus este mult imbunatatita daca iti reglezi volanul corespunzator. Pentru ca plecam de la ideea ca si mama si tata conduc aceeasi masina, reglarea usoara a volanului este inca o bila alba din partea noastra. 

Dar cel mai impresionat este ecranul panoramic! Acesta se deschide in diverse variante, pana la o descidere totala care transforma masina intr-o varianta semi-decapotabila. Ne-a impresionat mult modul in care acest eccran panoramic este construit si cum imbina WOW factorul cu aspectele practice.

Designul interior satisface in opinia mea dorintele multimedia pe care le au barbatii. Dashboardul este bine utilat si usor de folosit. Sistemul audio este bun dar nu impresionant.

Nimic nu este mai placut decat sa deschizi "tavanul" panoramic intr-o zi frumoasa de vara cand iti "culegi" copilul de la scoala sau cand ai o iesire out cu prietenele. Poti sa surprinzi WOW factorul pe fata pasagerilor. Culoarea mov a ceasurilor de bord imi dau un sentiment foarte placut seara. Cred ca este o masina special creata sa impresioneze o femeie.

  • Designul interior
  • Ceasurile de bord
  • Butoane mari usor de folosit
  • Cum arata LCD-ul in soare puternic
  • Spatiu in portbagaj
  • Loc pasageri spate

Design-ul interior, spatiu, confort, multimedia

Pozitia de condus si vizibilitatea

Reglajele simple dar variate ale scaunului si volanului, insotite de calitatea si forma scaunelor ofera o pozitie confortabila de condus. Parbrizul inalt si ferestrele laterale generoase ofera vizibilitate foarte buna la intersectii si in depasiri. Stalpii din spate nu sunt voluminosi si de aceea privirea/vederea peste umar este buna pentru parcari.

In plus aveti in dotare senzori de parcare si camera spate (cu afisaj pe LCD-ul din dotare) care va usureaza mult parcarea. Doamnele o sa aprecieze mult aceasta functionalitate, domnii probabil din mandrie, o sa ramana la parcarile clasice. 

Spatiu, cat de practic este portbagajul

Incepem cu spatiul interior. Este suficient spatiu atat pentru pasagerii din fata cat si in spate. Chiar si soferii inalti au mult loc deasupra capului, chiar si in varianta cu ecran panoramic. In spate incap usor doi adulti sau trei copii. Exista suficient spatiu la picioare dar pentru adulti spatiul pana la tavan este mai redus, mai ales in cazul modelului cu ecran panoramic.

Spatiul de stocare in usile din fata (buzunarele fata) este bun, incape chiar o sticla de un litru de apa. Parintii (mai ales mamele) stiu cat de important este acest spatiu si cate lucruri ajung in el, mai ales in vacanta.  Intre scaunele din fata exista suport de pahare si am testat, incape cu usurinta un biberon sau un termos care ne salveaza daca avem in spate un bebelus.

Portbagajul nu s-a modificat fata de varianta din 2014 sau cel putin nu am obsevat modificari substantiale. Lipseste trapa pentru schiuri care este utila cand caram carucioare sau lucruri luni cu dimensiuni mai speciale. ulcarea banchetelor se poate face din portbagaj accesand 2 clapete (usor accesibile).

Banchetele se culca total.  Suzuki a pastrat configuratia scaunelor din spate care ofera o impartire 60/40 sau 40/60 intre volumul portbagajului si spatiul/confortul pasagerilor din spate.  Ne-a placut flexibilitatea si cat de practic este portbagajul cu toate pozitiile si ajustarile sale. Un plus important: forma cubica a portbagajului si pozitia relativ joasa ne ajuta sa punem usor in el lucrurile grele sau mai voluinoase cum ar fi de exemplu un carucior cu landou.  Ca sa gasim insa si defecte credem ca materialele care compun elementele portbagajului sunt de calitate inferioara celor folosite in interior aparand riscul sa stricam ceva, spre exemplu capacul detasabil de bagaje. Alte caracteristici: exista carlige de fixare si o plasa de bagaje. Noi nu am folosit-o.  

Cate ceva despre motor

Am mai spus, nu insistam pe caracteristicile motorului. Acestea le puteti gasi aici, pe pagina oficiala. Trebuie insa sa remarc ca motorizarea 1.4 BOOSTERJET a fost o surpriza foarte placuta pentru noi. Acum 3 ani am testat varianta diesel si am fost multumiti. Ei bine varianta pe benzina in 2017 ne-a dat multa confidenta in depasiri. Demarajul care nu ne-a impresionat in 2014 este mai bun in varianta benzina. Motorul este silentios

Consumul a fost unul bun. Eu nu cred ce scrie in carte (consumuri testate in conditii speciale). Am avut un consum de 7,2 la drum lung si un consum mediu de 8,9 (oras + autostrada). Este un consum cu 15% mai mic decal media masinilor testate anul acesta (vezi mai jos). Deci verdictul nostru este pozitiv! 

Costul si verdictul final

Pretul foarte bun ramane unul din argumentele principale a propunerii Suzuki. Este greu sa gasesti o alta varianta  de SUV sau Crossover care sa ofere aceleasi caracteristici si aceeasi calitate la pretul oferit de Suzuki.

Mi-au placut schimbarile pe care le-am descoperit in varianta 2017. Este o masina cu un X-FACTOR ridicat care il descoperi mai ales la interior si in spatele volanului (la condus). Este genul de masina pe care o cumperi fara sa mai ai discutii de convingere cu sotia pentru ca si ei ii va placea. In plus pretul face usor diferenta. O lasati sa aleaga culoarea.. dar sa fie rosie metalizat :). 

Am avut foarte mult fun conducand aceasta masina. O reala placere. M-am simtit in siguranta, atat ca sofer cat si ca pasager. Pe post de soferita m-am simtit mandra sa ma dau jos din ea si am facut impresie printre prietenele mele. O masina spatioasa, cu un design modern si urban.

Sfatul nostru este (daca va tine buzunarul si aveti in jur de 23.000 de EUR): mergeti pe varianta cea mai scumpa Suzuki: SUZUKI SX4 1.4L LUXUS AT 4WD. Pachetul este foarte generos si ofera familiei tale:

- Sistem auto start&stop motor
- Cruise control
- Inchidere usi din telecomanda cu functie de aprindere a avariilor
- HHC- sistem de asistenta la pornirea din rampa
- ABS + EBD+ESP
- 7 airbag-uri ( sofer+pasager,laterale,cortina si genunchi sofer)
- Centuri pretensionate,cu limitatoare de forta si reglabile(fata)
- Bare impact lateral în uşi
- Kit reparatie roata
- Alarma
- Imobilizator motor
- Pedalier retractabil(in caz de accident)
- Sistem de monitorizare presiune in pneuri
- Cruise control adaptive cu limitator de viteza si comenzi pe volan
- RBS –sistem autonom de asistenta la franare
- Aer condiţionat cu reglare automată dual zone
- Tapiterie scaune piele
- Semnalizare vizuala pentru franarea de urgent

Oferta speciala ALLGRIP    Inscrie-te la un test-drive

- Jante aliaj 215/55R17 cu aspect satinat
- Bare longitudinale de plafon argintii
- Senzori de parcare fata/spate
- Oglinzi retrovizoare incalzite,pliabile electric, cu semnalizare
- Plafon panoramic cu dublă deschidere
- Stergător parbriz cu acţionare automată
- Lumini de zi cu led
- Faruri cu LED
- Proiectoare ceaţă cu ornament cromat
- Privacy glass(geamuri usi spate+luneta fumurii)

- Sistem multimedia cu ecran de 7 inch + conectivitate smartphone + Bluetooh + USB + slot SD card + camera de mers înapoi + Navigație + Radio DAB
- Volan în trei spiţe îmbrăcat în piele, reglabil pe înălţime şi adâncime
- Scaune fata incalzite
- Cotieră (faţă / spate)
- Sistem keyless push start
- Bancheta spate ajustabila pe două poziţii
- Oglindă interioară heliomată

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: Diverse