Care sunt riscurile folosirii unor metode traditionale pentru eliminarea paduchilor de cap

Care sunt riscurile folosirii unor metode traditionale pentru eliminarea paduchilor de cap

Care sunt riscurile folosirii unor metode traditionale pentru eliminarea paduchilor de cap

Infestarea cu păduchii de cap este des întâlnită în copilărie, mai ales printre copiii preșcolari și școlari. Se mai numește pediculoză și creează o adevărată problemă atât pentru micuți, cât și pentru părinți.

 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Iată două exemple și riscurile lor
Alternative sigure și eficiente pentru a scăpa de pediculoză
Dacă și copilul tău are pediculoză, nu e un capăt de țară

Din păcate, când descoperă că cei mici sunt infestați cu păduchi, mulți părinți refuză să ceară ajutor specializat și ajung să folosească tot felul de metode care le pot dăuna copiilor. De ce fac asta – din cauza rușinii. Pediculoza este, de multe ori, asociată cu igiena precară și astfel părinții se tem că sunt judecați de cei din jur. Ei bine, aflați că păduchii nu țin cont de statut social, de părul curat sau murdar, ei se fixează pe orice fel de păr.

Și pentru că nu îndrăznesc să ceară ajutor, mulți părinți folosesc unele metode clasice, perpetuate de-a lungul timpului, unele dintre ele de-a dreptul periculoase pentru micuți.

Iată două exemple și riscurile lor:

Își tund copiii scurt fără să-și dea seama că acest lucru îi poate afecta emoțional. Când sunt mici, copiii încep să-și formeze o imagine de sine și o identitate. Dacă sunt tunși foarte scurt, această imagine poate fi perturbată, simțindu-se inferiori în raport cu ceilalți copii sau chiar dați la o parte. Plus că această metodă nu le garantează părinților că vor scăpa într-adevăr de pediculoză.

Sunt părinți care folosesc preparate cu sulf sau gaz, care generează infecții sau arsuri, situația înrăutățindu-se considerabil. În aceste cazuri, copiii au de suferit de două ori mai mult – o dată din cauza păduchilor și încă o dată de la rănile provocate de aceste substanțe.

Alternative sigure și eficiente pentru a scăpa de pediculoză

În ziua de azi, există tratamente testate clinic care te vor ajuta să scapi de păduchi fără alte dureri de cap. Spre exemplu, Paranix este lider european în produsele pentru tratarea păduchilor de cap și conține tot ce ai nevoie pentru a te scăpa de ei într-un mod convenabil și confortabil. Poți folosi Paranix în trei etape:

Pentru tratare, există Paranix Spray și Paranix Șampon care sufocă și deshidratează păduchii de cap și ouăle lor sau Paranix Loțiune Sensitivă care se atașează de orificiile respiratorii ale păduchilor și ale ouălor, îi sufocă și deshidratează, oprind dezvoltarea lor.

Ca să observi mai ușor păduchii, poți folosi Paranix Gel Pentru Detectarea Păduchilor de Cap care colorează 100% ouăle păduchilor în roșu și te ajută să le vezi imediat.

După ce ai scăpat de pediculoză, poți folosi un tratament pentru prevenție. În acest caz, Paranix Spray pentru Prevenție este o metodă eficientă pentru a preveni apariția pediculozei. Ce proprietăți are: non-gras, se usucă în mod natural, are parfum plăcut, este ușor de utilizat și oferă protecție imediată și de lungă durată de până la 24 de ore.

Dacă și copilul tău are pediculoză, nu e un capăt de țară

În primul rând, fii alături de el și explică-i că nu e o rușine. În al doilea rând, renunță la metodele empirice care îl pot pune în pericol și mergi în farmacii unde o să ți se recomande un tratament modern și testat clinic.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Paraziti