Infecția cu candida în sarcină: cauze, consecinte și tratament fără antibiotice

Infectia cu candida in sarcina: cauze, consecinte si tratament fara antibiotice

Infecția cu candida în sarcină: cauze, consecinte și tratament fără antibiotice

Infectia cu candida, sau candidoza - este relativ frecventă in timpul sarcinii. Aceste infectii se manifesta prin scurgeri albicioase, urat mirositoare. Acestea sunt simptomele infectiilor provocate de Candida Albicans. Desi aceste infectii nu prezinta nici un pericol la adresa sarcinii sau a fatului - ele sunt un motiv de discomfort.

Iata mai multe informatii utile despre simptomele si prevenirea infectie cu candida in timpul sarcinii precum si o varianta sigura de tratament, fara antibiotice.

- veti citi:
Infectia cu candida in sarcina
Care este cauza unei infectii cu candida?
Care sunt consecintele unei infectii cu candida?
Cum se poate evita o infectie cu candida
Cum se pune diagnosticul infectiei cu candida?
Trateaza infectia cu candida cu Mastrelle
Mastrelle are efect ANTIBACTERIAN FARA ANTIBIOTICE

Infectia cu candida in sarcina

Candidoza candidozica (moniliasis) este o infectie de drojdie sau fungica a vulvei si a vaginului. Cel mai frecvent organism cauzal este Candida albicans. Alti doi agenti patogeni implicati uneori in aceasta infectie sunt Candida glabrata si Candida tropicalis.

In timpul sarcinii, si in special in al doilea trimestru de sarcina, infectiile cu candida sunt frecvente. Ele se manifesta prin scurgeri albicioase, urat mirositoare. Acestea sunt simptomele infectiilor provocate de Candida Albicans. Desi aceste infectii nu prezinta nici un pericol la adresa sarcinii sau a fatului - ele sunt un motiv de discomfort.

Care este cauza unei infectii cu candida?

O infectie cu candida apare cand numarul normal de microorganisme care se afla in vagin creste si provoaca simptome. Cei mai comuni factori care predispun o femeie la infectii cu drojdie includ:

- o sarcina
- diabet
- utilizarea de pilule contraceptive, antibiotice cu spectru larg sau corticosteroizi (prednison)
- tulburari de imunodeficienta (infectie HIV)

Care sunt consecintele unei infectii cu candida?

La pacientele care nu sunt insarcinate si cu un sistem imunitar normal, infectiile cu drojdii duc rareori la complicatii grave. Chiar si in timpul sarcinii, infectiile cu drojdii nu produc, de obicei, efecte adverse atat asupra mamei, cat si asupra copilului ei.

Cu toate acestea, atunci cand un pacient este imunocompromis (de exemplu, infectat cu HIV), infectiile cu drojdie pot provoca infectii severe ale tractului gastro-intestinal si pot chiar sa se extinda in sange. In cazul pacientilor care primesc suplimente nutritionale pe termen lung, pot aparea infectii transmise prin sange. Daca se raspandeste in organism, candidoza poate fi o boala grava si potential letala.

Cum se poate evita o infectie cu candida

Puteti reduce riscul de aparitie a infectiilor cu candida daca:

- folosind amidon de porumb pentru a mentine zona perineala uscata
- evitand baile cu bule si medicamentele
- purtand lenjerie de corp din bumbac

Retineti ca in timp ce candidoza nu este o boala cu transmitere sexuala, sexul oral poate agrava starea si va poate afecta partenerul. De asemenea, discutati cu medicul dumneavoastra despre optiunile de tratament.

Cum se pune diagnosticul infectiei cu candida?

In timpul infectiei, pH-ul vaginal (aciditatea) la cele mai multe femei ramane normal - intre 3,8 si 4,2; prin urmare, un test de aciditate nu poate determina prezenta candidozei. Cel mai rentabil mijloc de diagnostic este examinarea microscopica a secretiei vaginale.

Medicul utilizeaza un tampon de bumbac pentru a lua o mostra din secretia vaginala. Se amesteca proba cu o cantitate mica de hidroxid de potasiu, o plaseaza pe un diapozitiv din sticla si o vede sub microscop. Prezenta hifelor (celule tubulare ramificate de ciuperci) si a clusterelor de drojdii de crestere indica o constatare pozitiva.

In anumite cazuri, medicul dumneavoastra poate dori sa cultive (sa creasca intr-un laborator) o mostra din secretia vaginala pentru a exclude prezenta unor organisme mai putin frecvente, cum ar fi C. glabrata si C. tropicalis.

Ce poti face? Trateaza infectia cu candida cu Mastrelle

Solutia este foarte simpla: terapia infectiilor vaginale nu ar trebui sa aiba in vedere doar eradicarea patogenilor, ci ar trebui totodata sa urmareasca si refacerea florei si a pH-ului vaginal, restabilind astfel mecanismele fiziologice, naturale de aparare impotriva patogenilor. 

Mastrelle Flora Plus este o gama inovatoare ce abordeaza infectiile vaginale din cele doua perspective: impiedicarea dezvoltarii patogenilor si refacerea florei saprofite normale si a pH-ului fiziologic.

Mastrelle Flora Plus (capsule sau dus vaginal) contine ingredientele pure, atent selectionate, combinate cu vitamine si extracte vegetale standardizate: complex pebiotic bio-activ, D-xylitol, acid lactic, vitamine, acid hialuronic, extracte naturatle de echinacea, musetel si castan salbatic. In plus, femeile insarcinate au la dispozitie si dispozitive medicale indicate in preventia si tratamentul de sustinere al candidozei vaginale si vaginitei bacteriene: Mastrelle Flora Plus.

Pentru mai multe informatii despre acest dispozitiv medical va invitam sa cititi aici.

D-xylitolul inhiba in mod selectiv patogenii in timp ce complexul prebiotic stimuleaza cresterea lactobacililor, mecanism sustinut si de vitamina C si acidul lactic prin scaderea pH-ului vaginal si restabilirea conditiilor fiziologice pentru dezvoltarea lactobacililor.
Saponinele din extractul de castan salbatic curata in mod delicat mediul intravaginal avand efect antiaderent pentru patogeni.

Extractul de Echinacea are proprietati antifungice in timp ce extractul de musetel are proprietati antibacteriene si amelioreaza simptomele asociate vaginitei bacteriene precum mancarimile, arsurile si inflamatia, regenerand totodata si mucoasa vaginala alterata.

Datorita compozitiei complexe, Mastrelle Flora Plus ajuta in tratamentul vaginitelor bacteriene si fungice, impiedicand dezvoltarea tulpinilor de Candida albicans, Trichomonas vaginalis si Gardnerella vaginalis, restabileste pH-ul si reface flora vaginala saprofita. Pentru instructiunile de utilizare si alte informatii utile despre Mastrelle, cititi aici.

Mastrelle are efect ANTIBACTERIAN FARA ANTIBIOTICE

Trateaza infectiile si afectiunile vaginale
Normalizeaza aciditatea vaginala
Restabileste flora normala a vaginului
Combate durerile din timpul actului sexual, iritatia, uscaciunea, inflamatia si sensibilitatea locala
Poate fi administrat în perioada de sarcina pentru tratamentul candidozei si bacteriozei vaginale 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Infectii

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII