Casniciile fericite - reflectii si reguli despre ani si pasiune

Casniciile fericite - reflectii si reguli despre ani si pasiune

Casniciile fericite - reflectii si reguli despre ani si pasiune

Unele casnicii sunt de piatra altele sunt de hartie. Unele dureaza zeci de ani, altele cativa ani. Altele nu mor niciodata, altele nici nu sunt casnicii ...

Au insa casniciile fericite niste reguli pentru succes?

Am stat de vorba cu un cuplu care de curand a implinit 50 de ani de casnicie fericita. Iata sfaturile lor:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Longevitatea nu inseamna detinerea unei casatorii de success
Pasiunea este un ingredient necesar pentru un mariaj de succes
Nu incetati sa discutati
Cine este cel mai bun prieten al tau?
Despre casnicie

Mariajul, reflectii asupra a ceea ce tine cuplurile impreuna peste timp

Unele casnicii sunt de piatra altele sunt de hartie. Unele dureaza zeci de ani, altele cativa ani. Altele nu mor niciodata, altele nici nu sunt casnicii ...

Unele cupluri reusesc sa aiba o relatie perfect echilibrata si de respect, altele nu. Ce tine totusi cuplurile impreuna, pana la adanci batranete?  Iata o serie de reflectii despre forta care tine un cuplu impreuna...

Am stat de vorba cu un cuplu care de curand a implinit 50 de ani de casnicie fericita. Iata sfaturile lor:

Longevitatea nu inseamna neaparat o casnicie de succes

Longevitatea unei casnicii nu inseamna neaparat ca este un mariaj de succes. Exista multe cupluri care au ramas casatorite in ciuda faptului ca erau profund nefericiti impreuna cu partenerul de viata. Au ramas impreuna din cauza fricii de a fi singuri, a puternicilor nevoi de dependenta, de teama decimarii resurselor financiare, a ingrijorarii ca ai lor copii vor fi afectati in mod negativ si din cauza interzicerilor religioase a divortului.

De asemenea, pot spune ca nu exista un lucru ca “fericirea maritala” care ii tine pe oameni impreuna. Sunt intotdeauna sceptic in privinta acelor oameni care afirma ca nu s-au certat niciodata. In timpul celor 50 de ani ai nostri petrecuti impreuna au existat din abundenta neintelegeri, conflicte, lupte, stres si tensiuni. Atat mie si sotiei mele ne place sa glumim ca “nu am avut niciodata o lupta…poate sute de lupte, insa nu doar una.” In opinia mea, un mariaj fara unele conflicte si tensiuni reprezinta o casatorie moarta.

Pasiunea este un ingredient necesar pentru un mariaj de succes

Pasiunea inseamna dorinta de a te angaja pe deplin in exprimarea sexualitatii, in relatiile intime, iritabilitate si furie, rasete si distractie, esec si succes, iubire si respect si in orice alta variabila pe care o aduce viata. Un cuplu trebuie sa indure “sagetile averii orientate gresit.”

Nu incetati sa discutati

Un important factor care ne-a tinut pe noi inpreuna in relatie este ca noi nu am incetat niciodata sa discutam. Chiar si dupa 50 de ani, vorbim constant unul cu altul atunci cand suntem impreuna. Amandoi am observat unele cupluri stand solemn impreuna in restaurant sau la cafea, in liniste totala.

Prin contrast, noi discutam despre copiii si nepotii nostri, filme, stiri, evenimente si orice alt subiect posibil, inclusiv despre sperantele si planurile noastre pentru viitor. De asemenea, ne tinem de mana in mod regulat, ne atingem unul pe altul si, cel mai important, ne imbratisam.

Poate ca lucrul cel mai important dintre toate este cel pe care sotia mea l-a punctat, si anume ca amandoi suntem incapatanati si hotarati. Indiferent de cat de diferit am privit unele decizii pe care a trebuit sa le luam si indiferent de cat de nervosi am fost, am fost determinati sa ramanem impreuna pentru ca aceasta a fost mai important penttru noi decat despartirea.

Cine este cel mai bun prieten al tau?

De multe ori, as fi intrebat cuplurile cu care lucram, de obicei la prima intalnire, cine era cel mai bun prieten al lor. General vorbind, aceia care au fost de acord ca isi erau unul altuia cel mai bun prieten aveau mai multe sanse de a reusi in depasirea problemelor lor.

9 lucruri despre casnicie pe care nu ti le spune nimeni inainte de nunta

Cand nunta la care ai avut rolul principal - acela de mireasa se incheie, si toata lumea pleaca acasa ... incepe viata unui cuplu. Buuummmm ...

Orice femeie inteligenta stie ca viata nu este o poveste cu zane. Dar trebuie sa recunoastem: undeva in subconstientul fiecareia se ascund viziuni romantice cu Cenusareasa, sau poate cu Julia Roberts.

Imaginile pot fi vagi si putin cam depasite, dar printre ele putem distinge silueta miresei si a lui Fat-Frumos indepartandu-se impreuna pe calul alb catre apus. In viata reala, se poate intampla ca povestea ta desprinsa din filmele lui Disney sa aiba un final mai degraba desprins din niste filmele de groaza  - in care tu sa fii tanara care cade si tipa sa-i fie crutata viata citeste mai departe aici.

Despre casnicie, mai puteti citi:

Fenomenul Michelangelo: sau despre arta intelegerii intr-un cuplu
10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre terapia de cuplu
Ce faci cand simti ca el nu te iubeste ...
Atractia sexuala in cuplu - cand atractia sexuala dispare
Despre infidelitate si hormonii barbatilor
Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece
Exista casnicii fericite?

 Forumul In 1 sau in 2 mergem mai departe 

 In unul sau in doi... mergem mai departe! Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici! 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII