Când temele pentru acasă sunt o corvoadă pentru copii: semne INGRIJORĂTOARE că temele afectează negativ copilul

Cand temele pentru acasa sunt o corvoada pentru copii: semne ingrijoratoare ca temele afecteaza negativ copilul

Când temele pentru acasă sunt o corvoadă pentru copii: semne INGRIJORĂTOARE că temele afectează negativ copilul

Fetita unei mamici de pe forumul Desprecopii incepuse scoala cu multa placere si entuziasm.  Si a fost o eleva entuziasta pana cand temele au inceput sa o incolteasca mancandu-i serile si weekend-urile...

 Când a inceput să se teamă de scoala, mama ei a inceput să se alarmeze...

- in acest articol veti citi mai multe despre:
Maratonul temelor pentru acasa
Cazul impotriva temelor
Cum pot prea multe teme sa afecteze in mod negativ copiii?
Care sunt semnele ca al tau copil ar putea primi prea multe teme?
Cum să-ti ajuti copilul la teme
Ce pot face parintii?

Maratonul temelor pentru acasă

Intr-un topic de pe forumul Desprecopii, numit Maratonul temelor pentru acasa - o mamica spune

La noi in Romania, sunt multe lucruri care nu functioneaza tocmai bine in ceea ce priveste predarea si asimilarea notiunilor la scoala, si asta face ca, in multe situatii, temele sa aiba rolul de a suplini aceste aspecte. Ceea ce nu e ok, din punctul meu de vedere. Apoi, exista recomandari din partea specialistilor in ceea ce priveste durata temelor, cred ca este bine sa fie respectate (pt partea din tema care este obligatorie). Pt copiii care doresc sa lucreze extra exista o multime de surse (carti, enciclopedii, culegeri, etc). 

Pt weekend-ul care tocmai a trecut, copilul (clasa a III-a) a avut urmatoarele teme: 5 exercitii la gramatica (verbul) - de completat pe carte + o compunere despre prima zi de scolar (a iesit o pagina de caiet A5) + 6 probleme la matematica (metoda grafica) + optional matematica (4 probleme tot cu rezolvare prin metoda grafica sau ceva - la alegerea fiecaruia, din Gazeta Matematica, el a optat pt a doua varianta).

Sunt temele pentru acasa o corvoada pentru copii?

Mamica fetitei despre care vorbim s-a aliat cu o alta mamica si au inceput sa discute serios despre aceasta problema ... si au trecut in revista o serie de ganduri.

Cum pot prea multe teme sa afecteze in mod negativ copiii?

Ei nu mai au timp sa fie copii - sunt trasi in jos. Si din moment ce multe dintre teme ocupa foarte mult timp, invatatul devine adeseori o corvoada, mai degraba decat o experienta pozitiva si constructiva. Supraincarcarea cu teme afecteaza si viata de familie - multi copii nici macar nu se pot prezenta la cina si, ca rezultat, singura interactiune pe care o au cu parintii lor implica argumente tot despre teme.

Care sunt semnele ca al tau copil ar putea primi prea multe teme?

Daca incepe sa urasca scoala, cum a facut fiica mea, acesta ar putea fi unul dintre semne, asa cum sunt si isteriile de peste noapte cu privire la teme. Asociatia Nationala de Educatie recomanda ca elevii sa aiba un total de teme de zece minute pentru fiecare clasa. Orice depaseste aceasta recomandare reprezinta un exces. Ideea este ca un copil va intelege mai bine un concept daca are timp sa il exerseze in 5 probleme, decat daca se confrunta cu 50 de probleme.

Ce pot face parintii?

Mai intai, vorbeste cu profesorul copilului tau, presupunand ca el sau ea vrea ce este mai bun pentru al tau copil. Adeseori, profesorii nu sunt constienti de pagubele pe care le produc temele. Daca astfel nu reusesti sa schimbi nimic, vorbeste cu directorul scolii despre ingrijorarile tale. Acesta ar putea fi de acord si ar putea pune in miscare schimbarea dorita. Sau, ar putea fi nevoie sa implici si alti parinti si sa mergeti impreuna la consiliul de conducere a scolii. Poate ca nu este simplu sa stopezi valul de teme, insa parinti de peste tot din tara arata ca acest lucru se poate.

Cum să-ti ajuti copilul la teme

Temele – un cuvant care nu se numara, de cele mai multe ori, printre cele pe care le prefera copiii. Mai ales atunci cand temele sunt dificile si multe, ele devin o povara si un obstacol in calea jocurilor, a distractiei si a tot ceea ce un copil adora sa faca. Temele fac insa si ele parte din viata copiilor si, sub o forma sau alta, din cea a parintilor citeste in continuare cum sa iti ajuti copilul la teme aici

Ce spun despre temele pentru acasa parintii de la Desprecopii

Maratonul temelor pentru acasa
Temele la clasa pregatitoare
Temele pentru acasa - intre chin si necesitate
Ne stresam copiii cu prea multe teme?

Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare

Toti parintii vor sa fie mandri de inteligenta copiilor lor, dar exista mai multe moduri in care un copil isi poate arata inteligenta. Din nefericire, nu fiecare tip de inteligenta este la fel de usor de recunoscut, si nu fiecare tip de inteligenta este la fel de rasplatit.

Aflarea stilului unic de invatare al copilului tau te poate ajuta sa-i dai recunoasterea de care are nevoie si sa te asiguri ca va profita la maxim de scoala si de viata.

Iata sfatul psihologilor de la Desprecopii.com despre modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare.

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII