Invățăm să mergem: 5 activitati de ajutor pentru a-ți ajuta bebelușul să meargă mai ușor

Invatam sa mergem -  5 activitati de ajutor pentru a-ti ajuta bebelusul sa mearga mai usor

Invățăm să mergem: 5 activitati de ajutor pentru a-ți ajuta bebelușul să meargă mai ușor

Cei mai mulți copii încep să meargă în jurul vârstei de 9-15 luni, însă există și excepții care nu reprezintă niciun motiv de îngrijorare. Astfel, unii copii precoce pot începe să meargă încă de la 7 luni, însă sunt și unii care își înșușesc această deprindere abia pe la 18 luni.

Iată cele mai bune 5 activități pe care ar fi bine să le integrezi în programul vostru zilnic tocmai pentru a-l ajuta să învețe să meargă mai repede și mai ușor.

in acest articol veti citi mai multe despre:
1) Cantam, ne miscam si imitam
2) Urmarirea
3) Primii pasi de dans
4) Mingile din cos
5) Plimbarea cu carutul

Momentul in care copilul incepe sa marga depinde de multi factori, de la gene, temperament pana la constitutia fizica si increderea in el insusi. Totusi, ajutorul parintilor si al educatorilor este si aici binevenit pentru ca, odata ajuns la varsta la care ar trebui sa faca primii pasi, ii putem ajuta pe cei mici cu cateva activitati amuzante, de ajutor in aceasta noua deprindere pentru ei.

Asadar, iata mai jos cele mai bune 5 activitati pe care ar fi bine sa le integrezi in programul vostru zilnic tocmai pentru a-l ajuta sa invete sa mearga mai repede si mai usor.

1) Cantam, ne miscam si imitam

Asezati-va amandoi pe podea, pe un covoras viu colorat. Stai in fata copilului si canta-i un cantec antrenant, haios, dar care sa implice neaparat partile corpului sau unele gesturi pe care cel mic sa le poata imita si el. De exemplu, atinge-ti partile corpului in timp ce le rostesti, intinde-te pe spate, dupa care ridica-te repede, stai cu picioarele incrucisate, balansandu-le. Toate aceste miscari copilul le va imita, imbunatatindu-si astfel mobilitatea, ca de altfel si diferiti muschi ai corpului ceea ce il va ajuta cu siguranta in procesul acesta de invatare a mersului.

mami si bebe

2) Urmarirea

Unii copii merg de-a busilea inainte de a merge in picioare. O etapa de care trebuie sa profiti la maximum pentru ca de aici pana la rezultatele mult asteptate nu e decat un pas. Tocmai de aceea, jucati-va urmarirea prin camera. Asigura-te ca nu exista riscul de accidentare si fa-te ca il urmaresti pe cel mic sau ca el trebuie sa te urmareasca pe tine, amandoi fiind de-a busilea. In tot acest joc, copilul nu doar ca se va misca mai mult, ci se va si distra, se va intinde, va incerca sa te prinda, deci va fi mai aproape de a invata sa mearga.

3) Primii pasi de dans

Odata ce copilul isi da seama ca poate sta ridicat, se va tine de orice gaseste si va face primii pasi. Atunci el trebuie stimulat si ajutat pentru a continua acest proces. Pentru inceput, asigura-te ca nu se poate accidenta atunci cand se tine de anumite obiecte din casa. Pe langa acestea, el se va agata si de tine, asa ca profita de asta si dansati impreuna, sustine-l si incurajeaza-l sa faca mai multe miscari. Este foarte important ca in fiecare zi copilul sa stea ridicat, pe picioarele lui cateva minute pentru a se obisnui cu aceasta noua pozitie.

4) Mingile din cos

Un joc foarte potrivit, indiferent de nivelul la care a ajuns cel mic in ceea ce priveste mersul. Asadar, fie ca merge tinandu-se de obiectele din casa, fie ca doar merge de-a busilea, activitatea asta ii va fi utila. Ai nevoie de un cos sau o cutie si obiecte insirate peste tot prin camera. Misiunea lui ? Aceea de a ajunge la fiecare obiect, de a-l lua si de a-l pune din nou in cutie. Bineinteles, tu vei fi acolo sa il sustii si sa ii cresti increderea in el. In plus, acest tip de activitate ii ajuta muschii picioarelor, ii imbunatateste coordonarea si echilibrul, dar si abilitatea de miscare.

5) Plimbarea cu carutul

Pentru aceasta activitate ai nevoie de un carut, o cutie sau un cos care sa alunece pe parchet, de exemplu. Copilul care merge tinut de ceva va gasi foarte distractiv acest nou joc : sa impinga cutia prin casa, in timp ce mai adauga cand si cand ceva in ea (sau nu, etapa asta nu e obligatorie). Activitatea ii incurajeaza pe copii sa se aplece un pic inainte in timp ce merg ceea ce le dezvolta stabilitatea, curajul si increderea ca da, pot merge din ce in ce mai bine.

Masuri de precautie: odata ce copilul tau incepe sa mearga, chiar si de-a busilea, trebuie sa faci ceva schimbari in casa si sa fii mult mai precaut in unele aspecte. Asadar, acopera sau scoate din camera mesele mai joase, cu colturi ascutite, renunta la mobila care se rastoarna usor, scoate din camera/casa obiectele in care copilul se poate impiedica usor, roaga-i pe fratii mai mari sa isi stranga jucariile imprastitate si inchide undeva sigur toate substantele pentru curatenie.

► Citeste in continuare Bebelusul tau a inceput sa faca primii pasi mai devreme decat ceilalti? Iata ce veste buna este asta.

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII