Cea mai bună poziție de alăptare pentru mămicile care alăpteaza: o alegere foarte personală

Cea mai buna pozitie de alaptare pentru mamicile care alapteaza: o alegere foarte personala

Cea mai bună poziție de alăptare pentru mămicile care alăpteaza: o alegere foarte personală

Pozitia de alaptare este acea pozitie pe care mamica o adopta atunci cand isi alapteaza bebelusul. Dar care este pozitia de alaptare ideala?

Ei bine, alegerea este una subiectiva - si pentru mamici poate fi mereu alta, in functie de preferinta bebelusului, a sensibiltiatii sanilor sau sfarcurilor, a apetitului de mancare al bebelusului sau pur si simplu de confortul mamicii. Si, dupa cum veti putea vedea in poza noastra, exista si pozitii de alaptare mai putin conventionale. 💞

veti citi

Exista o pozitie de alaptare ideala pentru alaptare?
Cel mai important este calmul
Pozitii de alaptare: Ghid Complet

 

Exista o pozitie de alaptare ideala pentru alaptare?

Pozitia de alaptare este acea pozitie pe care mamica o adopta atunci cand isi alapteaza bebelusul.

Care este pozitia de alaptare ideala? Ei bine, alegerea este una subiectiva - si pentru mamici poate fi mereu alta, in functie de preferinta bebelusului, a sensibiltiatii sanilor sau sfarcurilor, a apetitului de mancare al bebelusului sau pur si simplu de confortul mamicii.

Vom incerca sa va oferim cateva sfaturi in legatura cu cele mai bune pozitii de alaptare, incepand de la pozitia culcat pe o parte si pe un scaun, dar si sfaturi privind pozitia "poseta" (sau fotbal - adica pe sub brat).

pozitii curioase de alaptare
Exista si pozitii de alaptare mai putin conventionale - dar daca bebe este fericit si papa, cui ii pasa? Sursa aici.

Modul in care tineti copilul va usura mai mult sau mai putin alaptarea. Exista o multime de pozitii diferite pentru alaptare, asa ca incercati-le pe rand si vedeti ce este mai confortabil pentru amandoi.

Daca aveti probleme cu alaptarea sau cu atasamentul bebelusului la san, moasa sau un consilier in alaptare va pot fi de mare ajutor.

Cel mai important este calmul

Indiferent de pozitia pe care o folositi, bebelusul va suge mai bine daca este calm. Daca ii vorbiti, cantati sau il infasati intr-o paturica moale si pufoasa, este posibil ca el sa fie mai linistit. Odata ce va creste, isi va dori cu siguranta sa aiba mainile libere, sa atinga si sa exploreze.

Va poate ajuta mult sa va tineti bebelusul foarte aproape, sa aveti contact piele pe piele, spatele si capusorul micutului sa fie in linie dreapta. Daca ii aliniati nasul astfel incat sa fie la nivelul mamelonului dvs., va trebui sa isi incline usor capul inapoi atunci cand se ataseaza la san, pentru a prinde bine cu gurita. Bebelusul va prefera sa-si poata misca liber capul cand se hraneste dar va trebui de asemenea sa-si deschida gurita larg pentru a se atasa corect.

Inainte de a pozitiona bebelusul, poate fi de asemenea util sa aveti la indemana obiecte utile, cum ar fi apa, o gustare pentru dvs. sau servetele.

Pozitii de alaptare: Ghid Complet

Alegerea pozitiei ideale pentru alaptarea bebelusului este subiectiva. Adevarul este ca NU exista o pozitie de alaptare recomandata - pentru ca fiecare mamica si bebelus isi hotarasc singuri rutina de alaptare si bineinteles, pozitia care le ofera rezultatele cele  mai bune.

Acum, iata o trecere in revista a celor mai cunoscute pozitii de alaptare.

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare 

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII