6 Tehnici prin care ii putem face pe copii sa iubeasca matematica

6 Tehnici prin care ii putem face pe copii sa iubeasca matematica

6 Tehnici prin care ii putem face pe copii sa iubeasca matematica

Copilul tau crede ca nu e bun la matematica? Nu ne-am nascut buni sau rai la matematica dar prin anumite tehnici si trucuri ii putem face pe copii sa iubeasca matematica si numerele.

Iata in continuare 6 tehnici prin care ii putem face pe copii sa iubeasca matematica.

in acest articol veti citi mai multe despre:

Nu vreau ca si copiii mei sa cada in aceasta capcana
1. Joaca cu puzzle-uri si jocuri de matematica
2. Focusati-va pe logica, nu pe raspunsuri corecte sau gresite
3. Matematica nu are legatura cu viteza
4. Nu recunoasteti ca ati avut problema la matematica
5. Folositi simtul numeric, nu memorarea sau trucurile
6. Incurajati dezvoltarea mentalitatii
Concluzie

Iata ce povesteste o mamica:

In liceu, am avut 7 la chimie si matematica. Partea ciudata? Aveam doar 10 la celelalte materii. Dar m-am convins ca matematica nu este domeniul meu si mi-am acceptat soarta. Poate pentru ca mi-a placut conversatia ... am ales o meserie de avocat.  Acum sunt insa si mamica si nu vreau ca si copiii sa creada ca nu sunt buni la matematica ... pentru ca imi dau seama ca totul tine de felul cum o abordam.

Nu vreau ca si copiii mei sa cada in aceasta capcana

Nu vreau ca o materie sa ii eticheteze pe viata. Lupta cu matematica, limba materna, sau orice alt subiect nu inseamna ca trebuie sa tina la nesfarsit.

Iata 6 tehnici pentru a invata copilul sa iubeasca matematica

Am gasit cateva modalitati de a face matematica interesanta pentru copiii mei, asa ca, o sa le impartasesc cu voi:

1. Joaca cu puzzle-uri si jocuri de matematica

Majoritatea dintre noi presupun ca in matematica este vorba doar de numere.

Dar matematica inseamna mai mult. Ganditi-va la spatii, la cantitati, la logica. Redarea jocurilor de matematica impreuna cu copilul, incurajeaza abilitatile de a intelege aceste concepte. Iar prezentarea matematicii in forma de jocuri, o face mult mai distractiva.

2. Focusati-va pe logica, nu pe raspunsuri corecte sau gresite

Credeti ca atunci cand verificati tema copilului, va concentrati mai mult pe raspunsurile gresite? Acest lucru pare sa aiba sens, mai ales atunci cand vrei sa isi imbunatateasca notele si sa invete din propriile greseli.

Nu va concentrati numai pe greselile copilului. Cand fiul meu scrie toate raspunsurile corect, ii cer scuze pentru ca i-am pierdut timpul si ii promit sa gasesc ceva mai provocator.

Nu tintiti spre perfectiune. In schimb, concentrati-va asupra logicii. Fiti mai interesati de modul in care a gasit raspunsul, decat ca acesta sa fie doar corect.

matematica

Aproape nu conteaza in acest moment daca raspunsul este corect sau nu. Incercati in schimb sa-l faceti pe copil sa vina cu una sau doua strategii pentru a obtine rezultatul. Explicati apoi propria strategie fara a va concentra pe "cine" a avut dreptate.

3. Matematica nu are legatura cu viteza

Am auzit de matematicieni si genii care pot calcula probleme complicate doar in minte. Interesant, dar putin probabil. Pentru restul dintre noi, in special copiii nostri, nu este vorba despre viteza.

Nu ar trebui sa laudam viteza rezolvarii unei probleme ca si cum ar fi o abilitate pe care vrem sa o invete. Stapanirea logicii este mai important decat rapiditatea. Nu fortati copilul sa termine o problema intr-un timp stabilit. Asta doar il nelinisteste.

Daca trebuie sa lucrati impotriva timpului, rezolvati cat mai multe probleme pe care le puteti rezolva in acel interval de timp. Daca are nevoie de toata ziua (cum ar fi temele), atunci faceti-va mai mult timp pentru a-l ajuta si sustine.

4. Nu recunoasteti ca ati avut problema la matematica

Copii mei nu vor auzi ca am luat un 7 la matematica! Nici macar nu stiu (cel putin de la mine) ca unii nu sunt buni la matematica.

Admiterea ca nu te-ai descurcat bine la "mate", defineste deja o persoana - incorect - ca cineva nu se pricepe la numere. Facand astfel, copilul va fi convins ca nici el nu se pricepe.

Nu exista persoane care se pricep la matematica. In schimb, exista persoane care au depus eforturi si au excelat. Oricine nu s-a descurcat bine la aceasta materie in trecut, o poate stapani si sa ii placa, cu suficient efort si perseverenta.

5. Folositi simtul numeric, nu memorarea sau trucurile

Memorarea si alte trucuri rezolva problema. Dar copiii nu invata sensul numeric sau logica din spatele problemei. Este inflexibil.

Deci, ce este simtul numeric? Sa zicem ca mi-ai spus sa adun 17 + 25. Folosirea trucurilor de matematica ar insemna adunarea lui 7 cu 5, apoi a trece 1 deoparte. Este un truc si nu foloseste logica.

In schimb, o modalitate de a aduna 17 + 25 este sa rotunjim cifrele cat de mult putem: luati 3 din 25 si-l adaugati la 17. Acum, adun 20 + 22, care este mult mai usor decat 17 + 25 !

Incearca acest joc cu copiii, folosind elemente de recuzita, jocuri sau desene. Nu fortati aceasta strategie asupra lor daca nu sunt pregatiti. Dar explicati-le rationamentul si cum este o modalitate de a ajunge la un rezultat corect.

6. Incurajati dezvoltarea mentalitatii

Unii copii cred ca sunt din nastere buni si priceputi la o anumita materie. Ca se nasc cu abilitatea de a juca golf, de a canta la pian sau de a intelege matematica.

Mentalitate fixa poate impiedica un copil din a incerca din greu sau de a face greseli. Ii va fi frica sa nu mai fie etichetat ca "inteligent" - lucru ce il protejeaza, chiar daca nu incearca sa faca mai mult decat poate.

In schimb, incurajati dezvoltarea mentalitatii. Nimeni nu s-a nascut fiind bun la matematica. Chiar si geniile in matematica, nu ar fi ajuns la o asemenea performanta daca nu ar fi incercat. Asa cum ne exercitam musculatura fizica, tot asa ne putem dezvolta si creierul prin efort.

Cum puteti incuraja dezvoltarea mentalitatii?

Nu va etichetati copilul "inteligent" si nu ii spuneti asta, deoarece il va face sa creada ca s-a nascut in felul acesta. Prea multe laude il poate impiedica sa-si atinga potentialul. Si nu lauda nici viteza, nici perfectiunea. Acestea nu sunt abilitati care il vor face sa iubeasca matematica, sau sa ii placa.

Laudati-l pentru ca invata si pentru efortul depus, pentru ca nu renunta, pentru ca incearca o noua strategie si pentru interesul afisat. Acestea sunt trasaturi valoroase demne de lauda.

Daca copilul iti spune ca ii este greu, spune-i ca creierul este cel care depune efort. Munca grea este dificila, da. Dar nu ar trebui sa o evitam.

Concluzie

Copilul nu este destinat sa urasca sau sa iubeasca matematica. Concentrati-va pe lucruri importante precum strategia si logica, nu pe viteza si memorie. Nu recunoasteti ca ati avut probleme la matematica sau ca nu va place matematica.

Si vorbiti despre modul in care oricine poate fi bun la matematica prin efort si munca grea.

Va asteptam parerea la topicul de discutie: Matematica, bat-o vina sau cheia succesului

Cum pot parintii stimula performantele scolare ale copilului: 7 sfaturi

Doar un mic procentaj din totalul parintilor se implica intensiv in educatia copilului, dar trebuie sa recunoastem ca in ultimii ani, aceasta cifra este in crestere. Generatiile de parinti moderni isi pun tot mai serios problema educatiei, de aceea a aparut si curentul de home-schooling.

Aceasta forma de educatie, Home Schooling - educatia in care scoala se face acasa iar parintii sunt profesori - este in special asociata cu acei parinti care au idei si conceptii foarte conturate si puternice - fie despre politica, fie despre religie, fie despre economie si afaceri - considerand implicit ca invatamantul din scolile traditionale nu pot induce acele valori educatia copiilor lor citeste mai departe cum pot parintii stimula performatele scoalare ale copilului.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Matematica

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII