44 de sfaturi pentru sanatatea scolarilor

44 de sfaturi pentru sanatatea scolarilor

44 de sfaturi pentru sanatatea scolarilor

Copiii, mai ales scolarii - se imbolnavesc frecvent. Este un lucru natural, pe masura ce li se dezvolta sistemul imunitar. Dar ca parinti, le puteti stimula sanatatea in multe moduri.

Iata o lista de 44 de sfaturi de la Desprecopii.com cu sfaturi rapide pentru sanatatea lor. E o lista pe care ar trebui sa o tineti mereu la indemana, precum lista de cumparaturi.

Copiii nostri scolari sunt in miezul copilariei. Iata 44 de sfaturi care va pot fi de folos.

1. Sporturi sigure, copii sanatosi

Tot mai multi copii sa ranesc la varste fragede, in timp ce parctica diverse sporturi, in scoala sau in afara ei. Discutati cu profesorul sau antrenorul pentru a evita riscul de ranire sau accidentare.  Cititi: Obezitatea la copil si Alegerea unui sport pentru copil

2. Evitati obsesia alimentatiei

Nu faceti din ora mesei ora de razboi. Dati voie copilului sa decida cand este satul si nu mai comentati ca ciuguleste ca o vrabiuta.

3. Faceti lucrurile in familie

Faceti miscare impreuna pentru sanatatea copilului. Planificati o excursie la munte, o plimbare cu bicicleta, sau jucati sotron, fotbal, sau baschet impreuna.

4. Atentie la diabet

Protejati copiii. Dati-le in fiecare zi jumatate de cana de fructe si doua cani de legume. Si duceti-i in aer liber cat mai mult in fiecare zi.  Cititi:  Protejati copilul impotriva diabetului

5. Noapte buna, copii..

Iesiti din camera copilului atunci cand este somnoros, nu complet adormit. Daca ramaneti pana cand adoarme, se poate speria cand se trezeste singur in timpul noptii.

6. Masajul magic al mamei

Masajul ajuta la calmarea copiilor agitati. Faceti copilului un masaj de 10 minute inainte de culcare ca sa doarma mai bine.

7. Alinare inainte de culcare

Cititi-i cu glas tare o poveste. Cand copilul este racit, ingrijirea plina de dragoste a mamei este adesea cel mai bun remediu.

8. Credeti-i

Copiii mai au uneori dureri de cap, chiar migrene. Luati-i in serios si discutati cu medicul despre asta.

9. Aratati-le iubirea

Cel putin de doua ori pe zi, imbratisati copilul, laudati-l, faceti-i cu ochiul sau zambiti-i. Asa ii stimulati respectul de sine.

11. De ce plangi, copile?

Bebelusii plang din multe motive - trebuie schimbati, hraniti, au o infectie la urechi sau simt nevoia sa fie luati in brate. Scolarii plang mai rar, dar au si eu momentele lor de tristete. Invatati sa le recunoasteti tristetea si semnificatia pe care o poate avea.
 Cititi: 10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului

12. Dureri de crestere

Copiii activi simt adesea dureri de picioare in timpul noptii. Sunt durerile de crestere.

13. Micul dejun pentru mama

Pregatiti-l astfel ca sa fie simplu si amuzant. Adaugati pe masa si o floare. Mami merita sa fie ocrotita! Iata un sfat pentru mamicile de scolari, pe care copiii trebuie sa-l cunoasca!

14. Pact cu rasfatatii

Crize? Schimbati foaia: trimiteti mesaje clare, dati ultimatumuri si ramaneti fermi pe pozitie. Practicati un parenting pozitiv. CIteste 3 Exemple de parenting pozitiv in practica

15. Adevarul despre dinti

Dinti care ies. Dinti cariati. Daca aveti copii, dentistul trebuie sa fie pe lista apelurilor rapide din memoria telefonului. Consultati rubrica noastra de stomatologie pediatrica - pentru toate informatiile de care aveti nevoie: Cabinet stomatologic pentru copii

16. Invata-l sa priveasca in ochi

Copiii au nevoie de o mica introducere in eticheta. Invatati-i ca este frumos sa te uiti in ochii celui cu care vorbesti. Asta le mareste increderea in ei.  Cititi: Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare

17. Singur acasa...

Pregatiti-va pentru eventualele urgente inainte de a se produce. Invatati copilul cum sa foloseasca numarul de urgenta 112. Citeste Cum ne pregatim copilul sa ramana singur acasa

18. Doriti un copil inteligent?

Uitati de materialele video care stimuleaza inteligenta. Faptul ca discutati, va jucati si ii dati atentie inca de cand este bebelus – iata ce ii stimuleaza creierul.  Cititi:  Importanta familiei in procesul de invatare

19. Copii bolnavi?

Diareea si voma sunt primul pas spre deshidratare. Copiii bolnavi au nevoie de lichide (nu de lapte) la fiecare cateva minute. Consulta sectiunea noastra: Sanatate copilului - Ghid de la A la Z.

20. Vremea povestilor

Copiii adora sa spuna povesti. Incurajati-i. Povestiti-le ce vi s-a intamplat in timpul zilei. Apoi ascultati povestile lor.

21. Capul acoperit

Cand sunteti in plin soare cu copiii, acoperiti-va capul. Vor face si ei la fel.

22. Raceala care nu se mai termina?

Daca raceala copilului dureaza mai mult de 7 zile, poate fi vorba despre o infectie a sinusurilor. Mergeti imediat la medic.  Cititi: Este gripa sau raceala?

23. Intinderi musculare

Folositi mereu gheata dupa ce copilul a facut o intindere musculara – niciodata caldura – pentru a reduce umflaturile si durerile.

24. Adolescenti lenesi?

Adolescentul dumneavoastra doarme pana tarziu? Poate fi un lucru bun. Adolescentii au nevoie de peste 9 ore de somn pe noapte, dar mai putin de 15% din ei dorm mai mult de 9 ore.

25. Canicula sau prea frig?

Prea cald sau prea rece a sa se joace afara? Sa vina in casa! Citeste 21 de jocuri in interior pentru copii

26. Durerile de urechi dupa inot

Evitati durerile de urechi. Dupa ce inoata, uscati-i urechile cu uscatorul la cea mai coborata treapta.

27. Iaurtul previne raceala

Dati-le cate un pahar de iaurt pe zi pentru a le reduce riscul de raceala cu 25%. Probioticele din iaurt stimuleaza sistemul imunitar.

28. Tuseste?

... Dar va ingrijoreaza riscurile medicamentelor de tuse? Daca sunt scolari, au trecut de 12 luni, deci incercati cu miere inainte de culcare. Studiile (si sfatul bunicii ) arata ca este mai eficienta ca medicamentele in calmarea tusei de la culcare. Citeste Tusea la copii: cauze, tipuri, tratamente

29. Mofturosi la masa

Nu va lasati. Studiile arata ca poate fi nevoie de 10-15 incercari pentru a convinge un copil sa accepte un nou aliment.
 Cititi: Cum sa construiesc un meniu sanatos pentru copilul meu? si Cand copilul refuza mancarea

30. Luptati cu germenii

Evitati raspandirea germenilor. Folositi la fiecare copil alt set de obiecte – termometru, periuta de dinti, pasta de dinti, prosop etc.

31. Sarbatoriti!

Familiile fericite au ritualurile lor. Faceti un gratar in curte sau la iarba verde, participati la petreceri si evenimente sociale.

32. Laudati-i pentru stradanii

Copiii au nevoie de laude, dar este important sa fie tipul potrivit de laude. Laudati-le munca grea, nu inteligenta.
 Cititi: Copiii au nevoie de disciplina

33. Protejati-le ochii

Incurajati copiii sa poarte, dupa caz, ochelari de vedere sau de soare, pentru a le imbunatati vederea, dar si pentru a-i feri de polen si de soarele puternic.

34. Vaccinurile de dinainte de scoala

Aveti grija sa faca vaccinurile necesare inainte de a reincepe scoala. Le veti proteja astfel sanatatea totul anul.  Despre vaccinuri si schema de vaccinare - fii la curentu cu sectiunea Totul despre vacinarea copilului

35. Dati-le incredere

Inainte de a reveni la scoala, incercati urmatorul truc simplu pentru a le stimula respectul de sine: laudati-i de doua ori mai des decat ii criticati.  Cititi: Incepe scoala – 11 sfaturi de organizare pentru parinti

36. Ajutati-i sa doarma mai bine

Creati un ritual relaxant inainte de culcare, cum ar fi o baie calda sau o poveste inainte de culcare.

38. Prea bolnav pentru a merge la scoala?

Opriti copilul acasa si aveti grija sa fie hidratat daca are peste 38 de grade. Pentru a se intoarce la scoala ar trebui sa nu mai aiba febra in ziua de dinaintea revenirii.  Cititi:  Copilul frecvent bolnav

39. Copilul alergic

Tineti-l in casa in zilele foarte calde, uscate, cu vant puternic, cand nivelul polenului din aer este mai ridicat.

40. Atentie la dulciuri

Ajutati-l sa aiba o relatie sanatoasa cu dulciurile. Dati-i voie la cate un dulce din cand in cand, fara a face din dulciuri o prezenta continua in dieta lui. Citeste Cat zahar putem consuma zilnic pentru a nu face diabet si boli cardiovasculare?

41. Siguranta la scoala

Conduceti micul scolar la scoala, sau dati o raita pe la terenurile din jurul scolii. Este un moment bun pentru a educa scolarul despre siguranta la scoala.

42. Pregatiti-i un pachet amuzant

Preparati-i un pachet amuzant si sanatos pentru scoala, cu bunatati pentru copii – bucatele de legume, felii subtiri de branza, nuci, alune si fructe uscate. Citeste recomandarile noastre: 13 sandwich-uri de scoala pentru pauza copilului

43. Exemplul personal conteaza

Expuneti copiii la alimente sanatoase – sau la versiunile sanatoase ale alimentelor lor preferate. Daca dumneavoastra le mancati, le vor manca si ei.

44. Plonjon in sos delicios!

Copiii adora sa inmoaie alimentele in sosuri. Incurajati-i pe mofturosi cu legume si fructe pe care sa le inmoaie in sosuri hranitoare!

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Dr. A. Petreanu, medic primar de boli infectioase, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2017

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII