12 Remedii naturale pentru mastită - sprijin pentru a continua să alăptezi

12 Remedii naturale pentru mastita - sprijin pentru a continua sa alaptezi

12 Remedii naturale pentru mastită - sprijin pentru a continua să alăptezi

Mastita înseamnă pur și simplu "inflamația sânului". Pentru o mămică care alăptează, mastita este o problemă dureroasă care o poate descuraja și împiedica să alăpteze. Mastita în alăptare este o afecțiune care necesită de obicei tratament medical adecvat pentru a preveni complicațiile și a facilita vindecarea. Cu toate acestea, pe lângă tratamentul medical, pot exista anumite remedii naturale care pot oferi un sprijin suplimentar în gestionarea simptomelor mastitei.

Remediile naturale pentru mastita includ odihna, căldura, masajul, varza, usturoiul și lecitina. Aflați mai multe în continuare:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Semnele precoce ale mastitei
Odihna este necesara daca suferiti de mastita
Masajul ajuta la tratarea mastitei
Caldura - remediu pentru mastita
Lichidele sunt necesare in timpul mastitei
Vitamina C in timpul mastitei
Plantele sunt un ajutor in tratarea mastitei
Usturoiul poate trata mastita
Curcuma trateaza infectia si inflamatia provocata de mastita
Varza trateaza mastita
Ulei esential de menta pentru mastita
Remedii naturale pentru mastita cronica
Reduceti stresul
Acordati atentie pozitiei de alaptare
Evaluati-va lenjeria

Ce este mastita?

Mastita în alăptare este o afecțiune comună în care sânul unei femei care alăptează se inflamează și devine dureros. Este cauzată de o infecție bacteriană în țesutul mamar și poate apărea în orice moment în timpul perioadei de alăptare.

Principalele simptome ale mastitei includ:

Durere și sensibilitate la nivelul sânului afectat.
Roșeață, umflături și căldură la nivelul sânului.
Febră și stare generală de rău.
Zone roșii sau dure la palpare în sân.

De ce apare mastita?

O mama are multe canale de lapte in fiecare san. Daca unul din ele devine inflamat sau infundat, laptele poata stagna in san, provocand umflaturi, durere, febra si infectie.  Stresul, pozitiile incorecte de alaptare si infectia pot provoca, de asemenea, mastita.

Semnele precoce ale mastitei

Daca simti dintr-o data un nodul dureros in san, care devine si mai dureros atunci cand alaptezi copilul, probabil ca ai un canal infundat. Ar trebui sa incepi imediat tratarea problemei pentru a impiedica sa se dezvolte intr-o mastita grava.

Tratamentul precoce al mastitei - Odihna este necesara daca suferiti de mastita

O mamica ce alapteaza este mereu ocupata cu hranirea bebelusului iar somnul suficient este de multe ori un lux imposibil de obtinut ...Dar, daca nu va odihniti de la primul semn al mastitei, inseamna ca veti ajunge la o infectie mai serioasa, care va necesita mai multe zile de odihna.

Masajul ajuta la tratarea mastitei

Masajul sanului care pare afectat este foarte important. Masati usor nodulul dureros, mai ales cand alaptati bebelusul. Este important sa il alaptati frecvent daca aveti mastita. Mastita este provocata in primul rand daca nu va alaptati copilul la cerere, deoarece laptele se intoarce in san. (Si nu va faceti griji cu privire la alaptarea in timpul mastitei)

Bebelusului nu va avea de suferit in nici un fel - laptele nu este infectat, tesutul mamar este inflamat si se poate infecta dar bebelusul poate fi alaptat.

Caldura - remediu pentru mastita

Utilizati o soseta cu orez cald sau o pernuta incalzita pe zona dureroasa, intre alaptari.

Lichidele sunt necesare in timpul mastitei

Asigurati-va ca beti suficiente lichide. Apa, ceaiul din plante si supa sunt ideale.

mastita

Vitamina C in timpul mastitei

Alaptarea unui copil necesita multa munca! Este posibil sa aveti nevoie de suplimente de vitamina C pentru a va mentine sistemul imunitar cand alaptati. Chiar si 1000 mg de ascorbat de sodiu de trei ori pe zi nu este prea mult pentru mamele care alapteaza.

Plantele sunt un ajutor in tratarea mastitei

Daca aceste remedii nu rezolva problema in 12-24 de ore, trebuie sa treceti la un tratament mai agresiv. Daca aveti febra, stare generala de rau sau inrosire la locul inflamat, veti dori sa incepeti imediat aceste remedii.

Continuati cu remediile de odihna de mai sus, masaj, caldura, fluide si vitamina C. De fapt, ati putea dori sa va mariti consumul de vitamina C la 6000 mg pe zi. Daca incepeti sa aveti scaune lichide, reduceti putin din vitamina C. De obicei, organismul va necesita cantitati mari de vitamina C atunci cand sunteti bolnava.

Usturoiul poate trata mastita

Usturoiul lupta impotriva infectiilor, indiferent daca acestea sunt virale, bacteriene sau fungice. Luati 1 catel de usturoi de 4 ori pe zi pana cand infectia este tratata. Zdrobiti catelelul de usturoi, lasati-l 15 minute apoi consuamti-l in mancare (nu intr-un preparat fierbinte). Puteti sa il adaugati in salata sau supa calda.

Curcuma trateaza infectia si inflamatia provocata de mastita

Turmericul (curcuma) este o alta planta minunata pentru a trata infectia si inflamatia. ½ lingurita de pulbere de radacina de curcuma poate fi amestecata cu 120ml de lapte sau suc. Acest remediu trebuie luat de 4 ori pe zi.

Varza trateaza mastita

O frunza de varza rece poate fi utilizata pentru a trata mastita. Pur si simplu taiati o bucata de frunza de varza, presati-o putin cu un sucitor pentru a inmuia frunza si puneti-o peste zona afectata, in interiorul sutienului. Schimbati frunza la fiecare 2 ore sau mai mult. Frunza rece este de asemenea reconfortanta. Daca aveti probleme cu cantitatea de lapte produs, nu folositi varza deoarece o poate reduce mai mult!

Citeste detalii aici Terapia cu frunze de varză și alăptarea - oare avea bunica dreptate?

Ulei esential de menta pentru mastita

Uleiul esential de menta poate fi utilizat local pentru a trata mastita. Masati zona inflamata cu cateva picaturi de ulei amestecat cu putin ulei de masline, dupa fiecare alaptare.

Remedii naturale pentru mastita cronica

Unele mame se confrunta cu o crize de mastita, una dupa alta. Acest lucru poate fi descurajator si dureros!

Reduceti stresul

Stresul poate creste probabilitatea de a avea o mastita. Proaspetele mamici au nevoie de odihna. Daca aveti oferte de ajutor, profitati! Utilizati timpul de somn al bebelusului pentru a va odihni, nu pentru a face alte lucruri. Un supliment de magneziu va poate ajuta corpul sa faca fata mai bine stresului.

Lecitina ajuta la descompunerea grasimii

Unele mame par a fi predispuse la mastita, deoarece laptele matern este bogat in grasimi, iar aceasta poate infunda canalele de lapte. Lecitina ajuta la descompunerea grasimii si la reducerea aparitiei canalelor de lapte blocate. Pot fi necesare 1-3 capsule de lecitina zilnic ca si preventie.

Acordati atentie pozitiei de alaptare

Asigurati-va ca bebelusul se afla intr-o pozitie adecvata. Schimbarea pozitiilor in care va alaptati bebelusul va poate ajuta sa goliti complet sanul. Este posibil sa aveti nevoie sa consultati un specialist in lactatie pentru a va asigura ca bebelusul este atasat corect. Pozitionarea necorespunzatoare poate insemna ca laptele nu este drenat corect din san, ducand la mastita.

Evaluati-va lenjeria

Sutienele cu sarma pot provoca presiune continua intr-o zona a sanului. Acest lucru poate determina ca laptele sa ramana intr-o zona si sa va sporeasca riscul de mastita. Gasiti un sutien confortabil. Sutinele concepute special pentru alaptare sunt deosebit de confortabile.

Ati folosit remedii naturale pentru mastita? Ce v-a ajutat?

Alaptarea - ghid complet

Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Totul despre alaptare, cu detalii  - de la Desprecopii.com:


 Forum si suport pentru mamicile care alapteaza

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII