Terapia cu frunze de varză și alăptarea - oare avea bunica dreptate?

Terapia cu frunze de varza si alaptarea - oare avea bunica dreptate?

Terapia cu frunze de varză și alăptarea - oare avea bunica dreptate?

Bunicile aveau o vorba: "Pune mamă o frunză de varză și vezi cum te lasă!". Dar cât adevăr este oare în această terapie cu frunze de varză în alăptare? Este eficientă varza în reducerea durerii cauzată de angorjarea sânilor sau este doar un mit? Cum poate ajuta o frunză de varză alăptarea?

Se pare că poate reduce efectiv angorjarea și durerea! Această formă neobișnuită de terapie este eficientă deoarece frunzele de varză absorb o parte din lichidul din glandele din zona sânilor, reducând plenitudinea țesutului. Multe mame văd o oarecare reducere a angorjării în decurs de 12 ore de la începerea terapiei.

- vei citi:
Pentru terapia cu varză vei avea nevoie de...
Cum se face terapia cu varză în alăptare?
Câteva lucruri importante de reținut

Pentru terapia cu varză vei avea nevoie de:

O varză mare (numai varză albă)
Un congelator
Un sutien confortabil
Prosopele mici pentru a spăla sânii înainte de alăptare

Cum se face terapia cu varză în alăptare?

Când este timpul să alăptezi bebelușul sau să pompezi lapte, mergi la frigider și ia două sau trei frunze de varză pentru fiecare sân care este angorjat (poate fi doar unul sau ambii). Ai grijă să nu rupi frunzele. Trebuie să fie întregi. Apoi, așează aceste frunze în cea mai rece parte a congelatorului.

Finalizează alăptarea sau termină de pompat laptele, dar asigură-te că efectuezi o sesiune completă de pompare/alăptare.

După ce sesiunea este terminată, mergi la congelator și ia o frunză, strânge frunza în mână pentru a rupe venele și apoi așează frunza deasupra sânului. Continuă să faci acest lucru cu fiecare frunză până când toate frunzele acoperă zona sânilor.

Așează sutienul peste frunzele de varză și așteaptă până când frunzele s-au încălzit sau s-au ofilit. Apoi scoate frunzele și aruncă-le.

Ar trebui să dureze aproximativ 3 minute pentru a zdrobi frunzele și a le așeza în jurul sânilor. Frunzele se vor încălzi rapid odată ce sunt pe piele, deci trebuie să faci acest lucru cât mai repede posibil.

Câteva lucruri importante de reținut:

Această terapie este utilizată pentru a reduce angorjarea sânilor. Poți utiliza frunzele doar pe un singur sân dacă ai probleme doar la unul.

Lăsarea frunzelor mai mult timp nu le face să absoarbă mai mult lichid.

Mirosul din zona sânilor provine de la frunza de varză care este așezată pe piele. Spală sânii cu apă caldă și săpun după utilizare. Nu spăla sfârcurile cu săpun, mai ales dacă ai pielea uscată sau crăpată.

Acest tratament poate fi utilizat și atunci când intenționezi să înțarci complet bebelușul și când ești gata să oprești toate ședințele de alăptare și pompare.

Dacă nu simți nici o ușurare de la terapia cu varză, discută cu unul dintre consultanții în alăptare pentru a găsi un alt plan care să funcționeze. Iată care sunt consultantele cu certificat international pentru lactație din România AICI.

Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:

Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII