Sunt in săptămana 22 de sarcină și azi nu l-am simțit pe bebe mișcând. Să mă ingrijorez?

Sunt in saptamana 22 de sarcina si azi nu l-am simtit pe bebe miscand. Să ma ingrijorez?

Sunt in săptămana 22 de sarcină și azi nu l-am simțit pe bebe mișcând. Să mă ingrijorez?

Sunt in săptămana 22 de sarcină și azi nu l-am simțit pe bebe mișcând. Să mă ingrijorez? - ne intrebă o mămică.

Dacă, după săptămâna 20 a sarcinii, ai o zi în care nu simți mișcări ale fătului, ar trebui să contactezi medicul tău obstetrician-ginecolog pentru evaluare.

 veti citi
Azi nu l-am simtit pe bebe mișcând
Despre mișcările fătului in sarcină - e bine să știi
In ce săptămana începe fătul să miște?
Intrebari si raspunsuri despre cum mișcă bebelusul in burtică

Azi nu l-am simtit pe bebe mișcând

Iata ce intrebare am primit pe sectiunea de intrebari 

Sunt in saptamana 22 de sarcina si azi nu l-am simtit pe bebe miscand. Să ma ingrijorez?

Despre mișcările fătului in sarcină - e bine să știi

Am intrebat medicul ginecolog si acestea sunt sfaturile sale

În general, mișcările fătului ar trebui să devină mai constante și mai puternice în timpul celui de-al doilea trimestru al sarcinii. În cazul în care ai simtit deja ca bebe misca dar nu ai simțit mișcări ale fătului într-o perioadă de timp și ai îngrijorări cu privire la starea lui de sănătate, este important să contactezi medicul tău obstetrician-ginecolog sau să mergi la spital pentru a fi evaluată.

Este bine sa mai stii ca - este posibil ca bebelușul să fie într-o poziție care nu permite simțirea mișcărilor sau să fie adormit, dar este important să fie exclusă o posibilă problemă medicală.

Medicul care te va consulta îți poate recomanda un test de monitorizare a inimii fătului sau o ecografie pentru a evalua starea bebelușului și pentru a te asigura că totul este în regulă.

Este important să nu întârzii vizita la medic, deoarece orice întârziere în evaluarea unei probleme poate duce la consecințe grave.

In ce săptămana începe fătul să miște?

Mișcările fătului pot fi detectate în general între săptămânile 16 și 25 ale sarcinii, dar aceasta poate varia în funcție de femeie și de sarcina ei. De obicei, mamele care au mai multe sarcini simt mișcările mai devreme decât cele care au sarcina lor de debut.

De asemeni, trebuie să reții că fiecare sarcină este diferită, iar anumite femei pot simți mișcările fătului mai devreme sau mai târziu decât altele. De asemenea, este important să fii atentă la modelele de mișcare ale fătului și să contactezi medicul tău obstetrician-ginecolog dacă simți o schimbare semnificativă în modelele de mișcare ale fătului sau în intensitatea acestora.

În primele săptămâni ale sarcinii, bebelușul începe să se miște, dar aceste mișcări nu sunt întotdeauna puternice sau perceptibile pentru mamă. Pe măsură ce bebelușul se dezvoltă și devine mai mare, mișcările sale devin mai evidente.

♦ Citeste detalii aici Monitorizarea miscărilor bebelușului in timpul sarcinii. Cum se face și intrebări și răspunsuri

Intrebari si răspunsuri despre cum mișcă bebelusul in burtică

Incepatoare-17sapt. Cum simti ca misca bebe?
Cat de mult misca bebe la inceput?
La cate saptamanii a-ti simtit bebelusul miscand?
nu prea il simt pe bebe
Cand se simt primele miscari ale bebelusului
Primele miscari in burtica
La 18 sapt. inca nu misca deloc
La cate saptamani a miscat ?

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII