Stresul examenelor si rolul parentingului pozitiv
Examenele sunt o parte integranta din viata unui elev dar ele vin cu multe emotii si stres...insa aportul unui parenting pozitiv este foarte benefic.
Asadar, sa ne invatam copiii sa se se pregateasca pentru a le face fata cu incredere si pentru a le depasi invingatori.
- veti citi mai multe despre:
Presiunea poate duce la anxietate si apoi la depresie
Stresul este cauzat de mai multi factori
Ce pot face parintii?
Copiii si reglarea emotionala
Parentingul pozitiv: ce este si de este mai bun decat parentingul traditional
Examenele vin cu stres pentru elevi (dar si pentru parinti)
Examenele sunt parte integranta din viata unui elev insa pot provoca mult stres copilului. Dar, din moment ce nu pot fi evitate, cel mai bine este sa ne pregatim copiii pentru a le face fata cu incredere si pentru a le depasi invingatori.
Presiunea poate duce la anxietate si apoi la depresie
Este in natura umana sa simti presiune inainte de orice examen, dar conducerile scolare ii fac pe elevi sa se simta mult mai stresati. Daca nu se are grija de aceasta, presiunea devine anxietate ce poate conduce la drepresie.
Stresul este cauzat de mai multi factori
Daca orice parte a materialului de studiu este lasata neacoperita (neinvatata), senzatia de anxietate este destul de naturala. Pregatirea in ultimul minut este un alt factor ce creste anxietatea din timpul examenelor. Apoi, mai exista tendinta nefericita a unor parinti de a-si indeplini visurile prin intermediul copiilor. in acest proces, parintii nu reusesc sa realizeze ca exercita o presiune nejustificata asupra tinerelor minti.
Parintii pot juca un rol foarte important in calmarea elevilor si in ajutarea lor sa-si pastreze concentrarea. Ei le pot oferi acasa o atmosfera iubitoare si de sprijin, si pot avea incredere in ei insisi si in copiii lor.
Ce pot face parintii?
In acest moment crucial, parintii trebuie sa isi incurajeze copiii sa consulte profesorii daca au indoieli sau dificultati. Copiii ar trebui sa treaca peste ezitarea lor si sa dezvolte o relatie sanatoasa cu profesorii. incurajarea copiilor sa ia o pauza dupa o sesiune de studiu este eficienta. Parintii trebuie sa se aseze langa copiii lor si sa ii intrebe daca se simt increzatori sau au nevoie de ajutor. Ei ar trebui sa evite compararea performantelor, caci aceasta va dezvolta un sentiment de inadecvare.
Mult mai important, persoanele care urmeaza sa sustina un examen au nevoie de o dieta echilibrata si de activitate fizica. Parintii ar trebui sa le aminteasca copiilor de iubirea si sprijinul lor fara margini, fara nici o referire la rezultatele examenelor. Sprijinul parental si orientarile practice pot reduce, cu siguranta, stresul elevilor. .
Copiii si reglarea emotionala
De ce continuă să se comporte așa - să-și tachineze sora, să mintă sau să refuze să-și facă tema?
Mulți părinți presupun că, în astfel de situații, nu au fost suficienți de fermi în setarea limitelor sau a consecințelor pentru comportamentul nepotrivit al copilului. Însă, aproape întotdeauna, răspunsul corect este: copilul se poartă astfel deoarece este prins în emoția acelui moment. Așa cum, de altfel, uneori, ni se întâmplă fiecăruia dintre noi citeste in continuare aici >
Despre parentingul pozitiv, merita citit si:
Cum sa NU mai tipi la copiii tai: foloseste aceste 10 sfaturi
Copiii batuti de parinti au un IQ mai mic
5 motive pentru care disciplina nu functioneaza cu copilul tau
4 alternative eficiente si pozitive la autoritarul: Fa asa pentru ca asa spun eu!
Parentingul pozitiv: ce este si de este mai bun decat parentingul traditional
Parentingul pozitiv este un concept modern de educatiea care plaseaza central copilul si il trateaza ca pe o personalitate unica.
Parentingul pozitiv este un curent de parenting care se bazeaza pe convingerea ca intr-un mediu de incurajare si respect, copilul va actiona intr-un mod contructiv, responsabil social, fara nevoia de a fi pedepsit sau recompensat pentru actiunile sale. Iata pe larg, cum difera parentingul pozitiv de alte metode parenting traditional...citeste in continuare aici.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII