Padurea magica a dinozaurilor: intalnirea speciala cu copacii in Dino Parc Rasnov

Padurea magica a dinozaurilor -  intalnirea speciala cu copacii in Dino Parc Rasnov

Padurea magica a dinozaurilor: intalnirea speciala cu copacii in Dino Parc Rasnov

Padurea magica a dinozaurilor: intalnirea speciala cu natura din Dino Parc Râșnov.

Cum putem sa ne apropiem copii de frumusetea naturii decat oferindu-le sansa de a o cunoaste, de a-i simti frumusetea, magia si farmecul? Pentru ca asa cum stim:  o pădure sănătoasă înseamnă o planetă sănătoasă. Iar o planetă sănătoasă înseamnă oameni sănătoși.

Mami, de ce avem nevoie de copaci?  m-a intrebat intr-o buna zi fetita mea de 5 ani.

Pai ... copacii sunt copii ai naturii iar ei ne protejeaza planeta de poluare.

Legatura magica a  copiilor cu natura

Atunci a fost momentul cand mi-am dat seama ca a venit timpul sa ii explic fetitei mele mai multe despre natura si sa o fac sa o iubeasca asa cum o facem si noi, mama si tatal sau.


De fapt, nici nu e greu. Copiii au inca de mici o fascinatie pentru natura. Luați un copil la cațiva pași prin pădure și priviți-l cu ce nerăbdare incearca sa descopere totul în jurul sau. Ghindele și conurile de pin sunt studiate în detaliu, copacii sunt examinati la scoarta, culege frunze si ramuri iar păsările și animalele mici sunt observate cu mult entuziasm.

Si cum putem sa ne apropiem copiii de frumusetea naturii decat oferindu-le sansa de a o cunoaste, de a-i simti frumusetea, magia si farmecul? Ar trebui să le oferim cât mai multe oportunități pentru a fi în sanul naturii. Ar trebui să îi încurajăm să învețe din mediul lor, deoarece cu siguranță au multe de învățat.

Cum sa ii facem pe copii sa respecte natura?

Cum putem să ne salvăm planeta si sa o pastram pentru ei, copiii nostri? Dacă nu le cultivăm curiozitatea, ei nu pot avea respect pentru ea. Dacă nu o respectă, de ce s ar mai deranja să încerce să o salveze?

Deci, în timp ce pungile de panza și produsele ecologice sunt minunate, poate cel mai bun lucru pe care îl putem face este sa ne invatam copiii sa inteleaga natura si frumusetea ei.   Iata doar trei exemple de copaci mareti din cei zece, din Padurea Magica - restul ii asteapta pe copii in Dino Parcul de la Rasnov. > Mai multe informatii despre acest loc magic aici.

Pinul cel Curajos

 

-    Eu sunt Cavalerul Neînfricat al acestei păduri. Nu mă tem de nimeni și de nimic.  Dar asta nu înseamnă că sunt neprietenos, ba din contră. Eu învăț veverițele cum să se lupte pentru ghindele lor și îi sfătuiesc pe arici să fie curajoși și să nu se teamă de celelalte animale din jur. Cu toții îmi sunt recunoscători pentru asta. Chiar și voi, copiii, ar trebui să fiți mereu curajoși și să iubiți toate viețuitoarele, atât plantele, cât și animalele.
-    De obicei, înălțimile noastre sunt cuprinse între 30 și 40 de metri. Tulpina noastră este dreaptă și mai rezistentă decât a celorlalte tipuri de pini. Rădăcinile noastre se formează lateral și sunt puternice, astfel încât să ne prindem bine de sol. Suntem mai rar întâlniți decât frații noștri, pinii silveștri.
-    Creștem repede în primii 3 ani și ajungem la maturitate devreme, pe la 20-30 de ani, deoarece suntem foarte plini de viață și energici. Trăim aproximativ 400 de ani și viața noastră este plină de aventuri, la fel ca a cavalerilor din basme. Personalitatea noastră puternică face ca și rășina să ne fie abundentă și de bună calitate.

O pădure sănătoasă înseamnă o planetă sănătoasă. Iar o planetă sănătoasă înseamnă oameni sănătoși. Merită să ne protejezi!

Bradul cel Voinic

-    Eu sunt Voinicul din Deal, cel mai semeț dintre arbori. De aici de sus pot să văd tot ce se întâmplă în jur. Unele întâmplări mă bucură, iar altele mă întristează, dar întâmplările triste nu le povestesc mereu celorlalți arbori pentru că nu vreau să-i supăr. Sunt protectorul pădurii și asta implică o mare responsabilitate. La fel cum și voi copiii aveți responsabilitatea de a avea grijă de noi, arborii.
-    Brazii sunt printre cei mai înalți arbori, ajungem la înălțimi de până la 50-60 de metri. Reușim să trăim la altitudini mari, între 400 și 1200 de metri, unde vânturile sunt foarte puternice. Datorită rădăcinilor noastre pivotante reușim să rezistăm zăpezilor și vânturilor puternice și în același timp ajutăm și solul împiedicând eroziunea acestuia. Suntem foarte puternici, iar frunzele noastre rămân verzi pe tot parcursul anului. Reușim de fiecare dată să facem oamenii să zâmbească pentru că mirosul nostru le amintește de Crăciun, cea mai frumoasă perioadă din an.
-    Trăim mai mult decât frații noștri, molizii. Noi ajungem până la 700-800 de ani. De asemenea, din mugurii, cetina și rășina noastră se prepară tratamente pentru diferite boli și afecțiuni ale oamenilor. Noi le-am fost dintotdeauna prieteni oamenilor, dar de la o vreme ei au început să ne taie în număr foarte mare. Am fi foarte fericiți dacă toți oamenii și-ar aminti că noi i-am ajutat mereu și ar opri tăierile abuzive de păduri.

O pădure sănătoasă înseamnă o planetă sănătoasă. Iar o planetă sănătoasă înseamnă oameni sănătoși. Merită să ne protejezi!

Gorunul Vesel

-    Cel mai important în această viață este să nu treacă o singură zi fără să zâmbim. Eu sunt Apărătorul Zâmbetelor, cel mai vesel și optimist arbore din câți există. Eu lucrez împreună cu dinozaurii la înveselirea tuturor celor din parc. Doar știți foarte bine cât este de important pentru dinozauri să vadă copiii zâmbind. Haideți să vă spun un secret. Zâmbetele au o putere magică, atunci când o singură persoană zâmbește, ea reușește să le transmită și celorlalți starea ei bună și astfel se formează mai multe zâmbete. Un zâmbet nu va rămâne niciodată singur, asta este clar!
-    Noi, gorunii, suntem rude apropiate cu stejarii. Suntem foarte răspândiți pe teritoriul României, ocupăm aproximativ 10.5% din suprafața împădurită a țării. Ajungem la maturitate undeva între 60 și 80 de ani și trăim aproape 700 de ani.
-    Dar pentru că suntem rude apropiate cu stejarii, iar aceștia trăiesc foarte mult, trebuie să vă spunem că în România, mai exact în satul Mercheașa din județul Brașov, există cel mai bătrân gorun care are aproape 900 de ani. I se spune Bătrânul Carpaților și cred că ar fi foarte fericit dacă ați merge să-l vizitați.

O pădure sănătoasă înseamnă o planetă sănătoasă. Iar o planetă sănătoasă înseamnă oameni sănătoși. Merită să ne protejezi!

Mai multe informatii despre acest loc magic aici.

Despre minunatul Dino Parc - mai puteti citi:

Dino Parc Rasnov, de fiecare data surprinzator
Vrei sa iti vezi copilul fericit iar tu sa simti iar magia copilariei? Avem locul perfect pentru voi: Dino Parc Rasnov

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Timp liber

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII