Dino Parc Rasnov, de fiecare data surprinzator

Dino Parc Rasnov, de fiecare data surprinzator

Dino Parc Rasnov, de fiecare data surprinzator

  • Dino Parc Rasnov este o destinatie de punctat in excursia la munte, indiferent de anotimp. Chiar daca l-ai vazut o data nu inseamana ca trebuie sa-l scoti de pe lista ta. Dino Parc se imbogateste tot timpul cu ceva nou: expozitii unice, trasee de aventura pentru copii si adulti, zone interactive si multe altele pe care va invitam sa le descoperiti in randurile de mai jos.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Dino Parc este in primul rand un adevarat muzeu al dinozaurilor in aer liber
Nu ratati expozitia scheletului de mastodont!
Expozitia de roci si fosile
Iata cateva date interesante despre cel mai mare zburator din lume

Dino Parc este in primul rand un adevarat muzeu al dinozaurilor in aer liber

50 de dinozauri reuniti pe un traseu ce strabate dealul verde al Rasnovului, unii dintre ei iesindu-ti in cale pe poteca, altii asteptandu-te sa ii descoperi printre copaci. Arata atat de realist, datorita materialelor din care sunt facuti, incat ai o tresarire atunci cand te intalnesti cu ei pe traseu. Ii poti studia de aproape iar informatii despre ei poti afla citind panourile ce insotesc fiecare exponat. Mici sau mari, dinozaurii va vor fascina cu siguranta.

Nu ratati expozitia scheletului de mastodont!

Acesta a fost descoperit pe teritoriul Romaniei, in Racosul de Sus destul de recent, in 2008 si masoara 7 metri lungime si 3,5 metri inaltime. „Fiind un exemplar aproape intact, singurul complet in proportie de 85% din lume, scheletul de mastodont care va fi expus in parc are o valoare stiintifica nemasurabila. Ne bucura faptul ca putem organiza o expozitie cu beneficii pentru toata lumea, pentru ca in prezent scheletul este vizitat la Baraolt de 3.000 de oameni anual, iar la Dino Parc va putea fi vazut de peste 300.000 de oameni pe an”, a declarat Adrian Apostu, manager Dino Parc Rasnov.

Expozitia de roci si fosile

“MISTERELE GENEZEI CARPATILOR - O ISTORIE DE SUTE DE MILIOANE DE ANI” in care vei putea vedea combinatii de minerale in roca magmatica, cele mai mari cristale de tremolit din Romania, fragmente de aragonit din cel mai mare zacamant din Europa si “Opalul Dobos”, un tip de opal stratificat din zona Covasnei, unicul de acest fel din lume.

O alta atractie a expozitiei sunt fosilele animalelor preistorice care au fost gasite pe teritoriul tarii noastre: bizonul de stepa, ursul de pestera, mamutul lanos, rinocerul lanos sau cerbul si calul preistoric.

Hatzegopteryx si cuibul de oua de dinozaur – Dino Parc Rasnov iti prezinta cel mai mare animal zburator din lume reconstituit la scara reala, descoperit chiar pe teritoriul Romaniei,. El este insotit de un cuib de 10 oua reale de dinozaur, descoperit la Tustea in Geoparcul dinozaurilor Tara Hategului.

Iata cateva date interesante despre cel mai mare zburator din lume:

 - a fost descoperit in 1978 de catre profesorul Dan Grigorescu in zona Hategului
 - a trait acum cca 68 de milioane de ani, la sfarsitul perioadei Cretacice
 - numele sau este compus din cel al regiunii in care a fost descoperit, si „pteryx”, grecescul pentru „aripa”
 - are o deschidere a aripilor de circa 12 metri, un craniu de aproximativ 3 metri

Dino Parc Rasnov te asteapta cu multe alte distractii: un traseu nou de tiroliana pentru adulti, . un traseul de aventura sau in casutele din copaci pentru copii, cinematograful 9D, camera cu laser si alte zone interactive.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII